Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Costa Rica?

Bij de meeste verhuurbedrijven kun je een auto huren vanaf de leeftijd van 18 jaar. Ook wanneer je ouder bent dan 65 jaar zullen de meeste verhuurbedrijven aan jou een auto verhuren. Over het algemeen moet je in Costa Rica minstens één jaar in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs om te mogen huren.

Val je buiten de leeftijdscategorie 26 – 65? Dan krijg je wel te maken met een aantal voorwaarden. Waar moet je rekening mee houden in jouw zoektocht naar de geschikte huurauto?

In dit artikel vertellen wij jou daar per leeftijdscategorie meer over.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Costa Rica?

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op de pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Welke documenten heb je nodig om een auto te huren?
  2. Je bent 18 tot 21 jaar
  3. Je bent 21 tot 25 jaar
  4. Je bent 25 tot 66 jaar
  5. Je bent ouder dan 65 jaar
  6. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  7. Meer weten? Check ook deze pagina's

Welke documenten heb je nodig om een auto te huren in Costa Rica?

Over het algemeen moet je in Costa Rica minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om te kunnen huren. Het rijbewijs uit je thuisland voldoet, je hebt geen internationaal rijbewijs nodig om een auto te kunnen huren.

Daarnaast heb je ook een paspoort en een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

Heb je geen creditcard? Dan kun je op deze pagina lezen welke mogelijkheden er zijn voor het huren van een auto zonder creditcard in Costa Rica.

Je bent 18 tot 21 jaar

De meeste van de door ons onderzochte verhuurbedrijven bieden jou de mogelijkheid om een auto te huren. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is beperkt. Bovendien betaal je een jonge bestuurderstoeslag die ongeveer $6 per dag bedraagt maar we zijn ook een bedrag van $20 per dag tegengekomen.

De jonge bestuurderstoeslag wordt meestal ter plekke betaald bij het ophalen van de auto. Het bedrag wordt vermeerderd met lokale belasting.

Je bent 21 tot 25 jaar

In Costa Rica zullen de meeste verhuurbedrijven aan jou een auto verhuren. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is beperkt. Omdat je ook binnen deze leeftijdscategorie als jonge bestuurder wordt gezien betaal je bij het ophalen van de auto een toeslag vermeerderd met de lokale belasting.

De toeslag bedraagt in de meeste gevallen tussen de $6 en de $10 per dag maar we hebben ook een uitschieter van $20 per dag gezien. Neem voor je gaat boeken de voorwaarden van de verhuurder door om te weten welk toeslagbedrag geldt.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Costa-Rica?

Je bent 25 tot 66 jaar

Je kunt bij alle verhuurders terecht om een auto te huren. Er geldt geen bestuurderstoeslag. Als voorwaarde wordt meestal wel gesteld dat je minimaal één jaar in het bezit moet zijn van een geldig autorijbewijs.

Je bent ouder dan 65 jaar

Afhankelijk van de verhuurder kan er een maximumleeftijd gelden. Zo zijn er verhuurders die een toeslag hanteren voor bestuurders die ouder zijn dan 65 jaar. De meeste verhuurders uit ons onderzoek hanteren een leeftijdsgrens van 76 jaar.

Als er een toeslag gevraagd wordt dan bedraagt die tussen de $5 - $10 per dag.

Tip

De leeftijdstoeslag betaal je ter plekke op het moment dat je de huurauto ophaalt. Daarnaast betaal je een lokale belasting over de reeds bij de huurprijs inbegrepen diensten én over de extra diensten die je afneemt en ter plekke betaald.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Costa Rica binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur en dit bijzondere mooie land ontdekken met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Costa Rica? Lees verder:

Auto huren Costa Rica

Een auto huren in Costa Rica

Ben je van plan om een auto te huren en Costa Rica te ontdekken? Wij hebben een complete gids gemaakt met alle informatie over leeftijd, verzekeringen en meer.

4x4 huren Costa Rica

Een 4x4 of suv huren in Costa Rica

Costa Rica leent zich er uitstekend voor om een 4x4 auto te huren. Misschien wil jij zelfs een terreinwagen met daktent!

luxe accommodaties costa rica

De meest fabelachtige hotels in Costa Rica

Ontdek de beste en meest luxe hotels in Costa Rica om jouw roadtrip compleet te maken. Bekijk deze selectie van plekken waar jij absoluut wilt overnachten.

Auto huren in Costa Rica vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Costa-Rica?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Costa-Rica, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden

Zonder creditcard een auto huren in Costa Rica?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Dan lees je hier wat er wel mogelijk is!

De beste verzekering voor je huurauto in Costa-Rica

Alles over verzekeringen van een huurauto in Costa-Rica

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto in Costa Rica

De beste tips voor het huren van een auto in Costa Rica

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog