Kun je een auto huren in Costa Rica zonder creditcard?

Wil je in Costa Rica een auto huren zonder creditcard? Dat beperkt je keuzemogelijkheden enorm. Sommige lokale verhuurders bieden je die mogelijkheid wel. Wil je daar gebruik van maken? Vraag dan eerst om de auto te zien die je meekrijgt. Lees ook de voorwaarden goed door voordat je een overeenkomst tekent.

In dit artikel willen we je graag wat meer uitleggen over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto in Costa Rica zonder creditcard.

Auto huren in Costa Rica met en zonder creditcard

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Auto huren en borg betalen in Costa Rica met een prepaid creditcard
 2. Kun je zonder borg te betalen een auto huren in Costa Rica?
 3. Auto huren met creditcard op naam van iemand anders
 4. Toch met creditcard een auto huren in Costa Rica?
 5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
 6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Auto huren en borg betalen in Costa Rica met een prepaid creditcard

De enige mogelijkheid om in Costa Rica een auto te huren zonder creditcard, is met de zogenaamde ‘debit card’. Zo’n debit card wordt ook wel een prepaid creditcard genoemd. Dit is dus niet de Nederlandse betaalpas of pinpas.

Het nadeel van het huren met een debit card, is dat het veel langer duurt voordat je je borg terugkrijgt. Daarnaast heb je minder keuze uit verhuurbedrijven en huurauto’s.

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto in Costa Rica huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

 • Je hebt geen vast inkomen nodig;
 • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
 • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

 • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
 • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Kun je zonder borg te betalen een auto huren in Costa Rica?

Bij de door ons onderzochte verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een auto te huren zonder borg te betalen.

Bij een enkele lokale verhuurder zal het mogelijk zijn om een auto te huren zonder borg. Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard waarop een bedrag als waarborg kan worden geblokkeerd. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan.

De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken.

Ook voor contante borg geldt dat een enkel lokaal verhuurbedrijf dit zal accepteren, mits het niet om te hoge bedragen gaat.

Wij hebben tijdens onze reizen tientallen auto’s gehuurd in verschillende landen op diverse continenten, zonder ook maar één probleem! Op deze pagina vind je onze beste tips bij het huren van een auto, zodat jij ook zorgeloos op roadtrip kunt. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

In Costa Rica kun je een auto huren met een prepaid creditcard

Zo ziet een (prepaid) creditcard er uit.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

 • De boeking ter plekke annuleren en een nieuwe boeking doen met de andere bestuurder als hoofdbestuurder;
 • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Toch met creditcard een auto huren in Costa Rica?

Besluit je na bovenstaande om toch met een creditcard een auto te huren in Costa Rica, let dan hierop:

 • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
 • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor jou oplevert.
Waar een auto huren in Costa Rica zonder creditcard?

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Costa Rica zonder creditcard. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk aan je Costa Ricaanse roadtrip gaan beginnen in de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Costa Rica? Lees verder:

Auto huren Costa Rica

Een auto huren in Costa Rica

Ben je van plan om een auto te huren en Costa Rica te ontdekken? Wij hebben een complete gids gemaakt met alle informatie over leeftijd, verzekeringen en meer.

4x4 huren Costa Rica

Een 4x4 of suv huren in Costa Rica

Costa Rica leent zich er uitstekend voor om een 4x4 auto te huren. Misschien wil jij zelfs een terreinwagen met daktent!

luxe accommodaties costa rica

De meest fabelachtige hotels in Costa Rica

Ontdek de beste en meest luxe hotels in Costa Rica om jouw roadtrip compleet te maken. Bekijk deze selectie van plekken waar jij absoluut wilt overnachten.

Auto huren in Costa Rica vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Costa-Rica?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Costa-Rica, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden

Zonder creditcard een auto huren in Costa Rica?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Dan lees je hier wat er wel mogelijk is!

De beste verzekering voor je huurauto in Costa-Rica

Alles over verzekeringen van een huurauto in Costa-Rica

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto in Costa Rica

De beste tips voor het huren van een auto in Costa Rica

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog