Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

Je kunt al vanaf 18 jaar een auto huren op Curaçao. De keuze in modellen is dan beperkt. De meeste verhuurbedrijven verhuren vanaf de leeftijd van 23 jaar, eventueel met een toeslag. Een enkele keer geldt voor bepaalde modellen de eis dat je sinds minimaal twee jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Bekijk ons praktische overzicht van verhuurders om te ontdekken welke minimale leeftijden gelden.

Auto huren op Curaçao onder de 23 jaar

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Je bent 18, 19 of 20 jaar
  2. Je bent 21 of 22 jaar
  3. Je bent tussen de 23 en 70 jaar
  4. Je bent ouder dan 70 jaar
  5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Lees hieronder bij jouw leeftijdscategorie welke regels voor jou gelden.

Je bent 18,19 of 20 jaar

Bij de door ons onderzochte verhuurbedrijven kun je in Curaçao alleen huren bij Sunny Cars. Per dag betaal je een toeslag van ongeveer €10. Je hebt keus uit een beperkt aantal automodellen, zoals de Volkswagen Fox en de Volkswagen Polo.

Je bent 21 of 22 jaar

Net zoals jongere bestuurders betaal je als 21- of 22-jarige een toeslag om een auto te huren op Curaçao. Omdat je ouder bent, heb je een uitgebreidere keuze uit modellen. Nog niet alle modellen zullen tot jouw beschikking staan.

Je bent tussen de 23 en 70 jaar

Vanaf 23 jaar kun je bij ieder verhuurbedrijf een auto huren en je hebt daarbij de keuze uit alle modellen. Er zijn verhuurbedrijven die een toeslag hanteren van ongeveer €10 per dag tot de leeftijd van 26 jaar. Soms geldt als extra voorwaarde dat je sinds minimaal 2 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Je bent ouder dan 70 jaar

Bij twee van de door ons onderzochte verhuurbedrijven kwamen we een maximale leeftijdsgrens tegen bij het huren van sommige modellen. In een aantal gevallen is het mogelijk om de leeftijdsgrens af te kopen door een toeslag van ongeveer €10 per dag te betalen. De meeste modellen auto’s kunnen gewoon zonder toeslag gehuurd worden.

Auto huren op Curaçao vanaf 18 jaar

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto op Curaçao binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op pad om dit prachtige eiland te verkennen met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur op Curaçao? Lees verder:

Auto huren Curaçao

Een auto huren op Curaçao

Ben je van plan om dit mooie eiland te verkennen en wil je een auto huren? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Activiteiten Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Ga je naar Curaçao en wil je er een onvergetelijke reis van maken? Wij hebben een top 5 van de beste activiteiten samengesteld!

Auto huren op Curaçao vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren op Curaçao, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Curaçao

Alles over verzekeringen van een huurauto op Curaçao

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto op Curacao

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog