Hoe verzeker je je huurauto op Curaçao?

Je gaat een auto huren in Curaçao en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Helaas hebben verhuurbedrijven het erg lastig gemaakt, door verschillende termen op een onduidelijke manier te gebruiken in hun voorwaarden. Mede hierdoor vinden veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van het huren is.

Het scheelt als je vooraf weet wat al die afkortingen en termen inhouden en waar je op moet letten. Het is mogelijk om zonder onzekerheid en gedoe je huurauto zonder eigen risico, all-inclusive, te verzekeren, wij vertellen je hoe. Verder geven we een duidelijk overzicht van de losse verzekeringsopties.

Huurauto op Curaçao all-risk verzekeren

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Een huurauto all-inclusive verzekeren op Curaçao
  2. Verzekeringen voor huurauto’s op Curaçao
  3. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  4. Meer weten? Check ook deze pagina's

Een huurauto all-inclusive verzekeren op Curaçao

All-inclusive of all-risk wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Dit is belangrijk om te weten, maar wordt niet overal duidelijk gecommuniceerd! Voor uitsluitingen kunnen ter plekke aparte verzekeringen worden afgesloten.

Lees voordat je de optie all-inclusive accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Wij huren zelf tevreden via Sunny Cars omdat hun all inclusive verzekering helder en transparant is.

Raadpleeg ons handige verhuurdersoverzicht om te zien welke verhuurders een all-inclusive verzekering bieden.

Verzekeringen voor huurauto’s op Curaçao

Misschien wil je de auto niet all-inclusive verzekeren, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s op Curaçao?

Auto verzekeren op Curaçao

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2500. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TI (Third Party Insurance)

Deze ook in Curaçao verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Top Cover TP geldt geen of een heel laag eigen risico.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

GT (Banden en ruiten dekking)

Deze verzekering bied bescherming voor schade aan banden en ruiten.

All inclusive verzekering

Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico. Wij huren zelf tevreden via Sunny Cars omdat hun all inclusive verzekering helder en transparant is

Hierboven staan de meest voorkomende verzekeringen en benamingen. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Welke verzekering voor een huurauto op Curaçao?

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto op Curaçao. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur op Curaçao? Lees verder:

Auto huren Curaçao

Een auto huren op Curaçao

Ben je van plan om dit mooie eiland te verkennen en wil je een auto huren? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Activiteiten Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Ga je naar Curaçao en wil je er een onvergetelijke reis van maken? Wij hebben een top 5 van de beste activiteiten samengesteld!

Auto huren op Curaçao vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren op Curaçao, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Curaçao

Alles over verzekeringen van een huurauto op Curaçao

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto op Curacao

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog