Home>Auto huren curacao>Auto huren curacao verzekeringen

Huurauto op Curaçao all-risk verzekeren

Hoe verzeker je een huurauto op Curaçao?

Leestijd:
2 minuten
Datum:
30 okt 2022

Je gaat een auto huren op Curaçao en wilt geen vervelende verrassingen. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Helaas hebben verhuurbedrijven dit erg moeilijk gemaakt, door onduidelijke formuleringen in hun voorwaarden. Mede hierdoor denken veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het moeilijkste onderdeel is van het huren van een auto.

Het helpt als je begrijpt wat al die afkortingen en termen betekenen en waar je op moet letten. Het is mogelijk om een huurauto met zekerheid en zonder gedoe te verzekeren. Dit heet een all-inclusive verzekering en wij vertellen je hoe het werkt. Verder geven we je een duidelijk overzicht van de afzonderlijke verzekeringsmogelijkheden.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Een huurauto all-inclusive verzekeren

All-inclusive of all-risk wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Dit is belangrijk om te weten, maar wordt niet overal duidelijk gecommuniceerd! Voor uitsluitingen kunnen ter plekke aparte verzekeringen worden afgesloten.

Lees voordat je de optie all-inclusive accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Raadpleeg ons handige verhuurdersoverzicht om te zien welke verhuurders een all-inclusive verzekering bieden.

Verzekeringen voor huurauto’s op Curaçao

Misschien wil je de auto niet all-inclusive verzekeren, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s op Curaçao?

Auto verzekeren op Curaçao

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2500. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

Auto huren in Curaçao, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TI/TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Curaçao verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Top Cover TP geldt geen of een heel laag eigen risico.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

GT (Banden en ruiten dekking)

Deze verzekering bied bescherming voor schade aan banden en ruiten.

All inclusive verzekering

Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Hierboven staan de meest voorkomende verzekeringen en benamingen. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Welke verzekering voor een huurauto op Curaçao?

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto op Curaçao. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
30 okt 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren op Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Hoe verzeker je een huurauto op Curaçao?

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog