Home>Auto huren curacao>Auto huren curacao zonder creditcard

Een auto huren kan op Curaçao met en zonder creditcard

Kun je een auto huren op Curaçao zonder creditcard?

Leestijd:
4 minuten
Datum:
18 jan 2023

Wil je veilig en zonder gedoe een auto huren op Curaçao zonder creditcard, dan zijn er maar enkele bedrijven die we je kunnen aanraden. De meeste door ons onderzochte verhuurbedrijven eisen een creditcard op naam van de hoofdbestuurder.

Een enkele lokale verhuurder zal de mogelijkheid bieden om een auto zonder creditcard te huren. Er zal dan een contact bedrag, tussen €500 en €1500, als borg gevraagd worden. Check altijd de auto die je meekrijgt voordat je een overeenkomst ondertekent en let daarbij op de leeftijd van de auto en de staat van de banden.

In dit artikel leggen we je meer uit over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto op Curaçao zonder creditcard.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Een auto huren zonder creditcard

Op diverse zonbestemmingen, waaronder Curaçao, bieden organisaties zoals Sunny Cars de mogelijkheid om zonder creditcard een auto te huren. De toeslag bedraagt afhankelijk van het model auto tussen de € 10 en €25 per dag.

Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen als je gebruik maakt van de optie ‘zonder waarborgsom’ is vele malen kleiner, dan wanneer je een creditcard gebruikt om te huren. Tijdens ons onderzoek hadden wij de keuze uit 61 modellen met creditcard en 8 modellen zonder creditcard.

Sunny Cars neemt door de optie ‘zonder waarborgsom’ de garantie voor de verhuurder over, in plaats van dat de verhuurder een creditcard als garantie gebruikt.

Je regelt dit door tijdens het online boeken (minimaal 5 dagen voor de huurdatum) de optie ‘geen waarborg’ aan te vinken. Na het maken van de reservering ontvang je een link naar een registratieformulier. Je reservering voor een huurauto zonder creditcard wordt bevestigd nadat je dit formulier helemaal hebt ingevuld.

Check ons online autohuur platform om nog meer verhuurders te vinden waar je op Curaçao een auto kunt huren zonder creditcard.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto, als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

  • De boeking ter plekke annuleren en een nieuwe boeking doen met de andere bestuurder als hoofdbestuurder;
  • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kun je zonder borg te betalen een auto huren op Curaçao?

Er zijn maar weinig van de door ons onderzochte verhuurbedrijven waar je een auto kunt huren zonder borg. In dit hoofdstuk kun je lezen hoe dat zit.

Bij een enkele lokale verhuurder zal het mogelijk zijn om een auto te huren zonder borg. Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard waarop een bedrag als waarborg kan worden geblokkeerd. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan.

De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken.

Ook voor contante borg geldt dat een enkel lokaal verhuurbedrijf dit zal accepteren, mits het niet om te hoge bedragen gaat. Over het algemeen geldt dat de autoverhuurbedrijven geen contant bedrag accepteren op luchthavenvestigingen. Bij de stadsvestigingen wordt het soms wel geaccepteerd.

Wij onderzoeken de autoverhuurmarkt continu op zoek naar de beste aanbieders. Gebruik ons online platform om verhuurders te vinden die de mogelijkheid bieden om een auto te huren zonder creditcard. Je kunt via het platform eenvoudig de betaalmogelijkheden inzien die een verhuurder hanteert.

In Curaçao kun je een auto huren met een pinpas

Zo ziet een (prepaid) creditcard eruit.

Op Curaçao kun je een auto huren met een betaalpas

Zo ziet een pinpas/betaalkaart eruit.

Auto huren en borg betalen met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto op Curaçao huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

  • Je hebt geen vast inkomen nodig;
  • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
  • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

  • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
  • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Toch met creditcard een auto huren?

Besluit je na bovenstaande om met een creditcard een auto te huren op Curaçao, let dan hierop:

  • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
  • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor jou oplevert.
Waar kan ik zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto op Curaçao zonder creditcard. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk Curaçao gaan verkennen in de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
4 minuten
Datum
18 jan 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren op Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Hoe verzeker je een huurauto op Curaçao?

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog