De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Een belangrijke tip die we je willen meegeven is: Pas je snelheid aan en houd meer afstand van je voorganger als het regent. Door de regen worden de wegen op Curaçao echt spekglad. Kuilen en gaten in het wegdek kunnen onzichtbaar worden bij hevige regenval. Dit kan flinke schade aan je huurauto veroorzaken.

Met welke specifieke verkeersregels moet je rekening houden in Curaçao? Wat te doen als je schade rijdt? Van hoeveel cocktails kun jij genieten bij dat leuke strandtentje, als je daarna nog moet rijden? Als je wilt kunnen genieten van een zorgeloze vakantie, is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Hieronder geven we de antwoorden op onder andere deze vragen.

Tips voor het goedkoop huren van een auto op Curaçao

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Zijn de verkeersregels op Curaçao hetzelfde als in Europa?
 2. Tanken in Curaçao
 3. Waar kun je parkeren?
 4. Wat te doen in geval van schade op Curaçao?
 5. Heb je navigatie nodig in Curaçao?
 6. Wat is OneWay huren in Curaçao?
 7. Welke auto kies je voor je vakantie in Curaçao?
 8. Waar huur je een auto op Curaçao?
 9. Wat is de prijs van een huurauto in Curaçao?
 10. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
 11. Meer weten? Check ook deze pagina's

Zijn de verkeersregels in Curaçao hetzelfde als in Europa?

Over het algemeen zijn de regels hetzelfde als in Europa. Maar het is goed te weten dat er een paar dingen zijn waar je op moet letten:

De maximumsnelheid voor personenauto’s

Binnen de bebouwde kom 40 km per uur, buiten de bebouwde kom 60 km per uur en op autowegen 80km per uur.

Hoe is de voorrang geregeld?

 • Verkeer van rechts heeft geen voorrang behalve op gelijkwaardige kruispunten;
 • Bij een t-splitsing heeft het verkeer op de doorgaande weg voorrang tenzij anders aangegeven
 • Verkeer op de rotonde heeft niet altijd voorrang, let goed op wat er aangegeven staat op de borden en op het wegdek;
 • Behalve groen betekent oranje hier ook dat je mag doorrijden. Pas bij rood hoef je te stoppen. Kijk dus toch altijd even of er niet nog iemand aan komt rijden voordat je bij groen licht optrekt.

De (voorrangs)regels worden in Curaçao minder streng nageleefd dan in bijvoorbeeld Nederland. Pas je aan de relaxte rijstijl (over het algemeen) van de eilanders aan, rij rustig en verwacht niet dat je altijd voorrang krijgt waar je die wel zou moeten krijgen.

Inhalen

Er wordt rechts gereden en links ingehaald. Rechts inhalen mag ook als er per rijrichting twee of meer rijbanen zijn of als de rijrichtingen gescheiden worden door bijvoorbeeld een berm.

De wegen op Curaçao

Hoewel de doorgaande wegen in Curaçao over het algemeen goed zijn, kom je ook regelmatig kuilen en gaten in het wegdek tegen. Zeker de onverharde wegen richting de stranden kunnen je auto uitdagen. Houdt daarmee rekening als je de weg opgaat, zeker omdat de onderkant van de auto, banden en velgen en het rijden op onverharde wegen vaak niet onder de dekking van de verzekering vallen.

Veiligheid in het verkeer

 • Houd er rekening mee dat verlichting, remlichten, richtingaanwijzers door de medeweggebruikers vaak niet gebruikt (kunnen) worden. Goed afstand houden en rustig rijden geeft je, ook in het donker, de kans om te reageren op het weggebruik van anderen;
 • Officieel mogen geluidssignalen alleen gegeven worden bij direct gevaar voor een aanrijding. In de praktijk wordt er ook getoeterd als bedankje, bijvoorbeeld als iemand je laat invoegen;
 • In Curaçao geldt een maximum alcoholpromillage van 0,5 gram per liter. Gemiddeld komt dat ongeveer neer op twee glazen bier/wijn of whisky. Rijden onder invloed van verdovende middelen is helemaal verboden;
 • Het gebruik van een mobiele telefoon als bestuurder is niet toegestaan;
 • Kinderen tot 12 jaar en kinderen kleiner dan 150 cm moeten op een goedgekeurde zitverhoger of een goedgekeurd kinderzitje met veiligheidsriem vervoerd worden;
 • Het handhaven van de diverse verkeersregels gebeurt op Curaçao niet zo streng als in Nederland. Pas je aan de relaxte en meestal rustige rijstijl hieraan en je bent in no time gewend aan het autorijden in Curaçao.

Tanken op Curaçao

Brandstof is op Curaçao ongeveer de helft goedkoper dan in Nederland. Veel tankstations zijn selfservice. Je betaalt daar bij een loket het bedrag waarvoor je wilt tanken en vervolgens kun je tanken.

Verkeersregels op Curacao

Waar kun je parkeren?

In en om Willemstad, bij veel grotere stranden en bij bezienswaardigheden moet je betaald parkeren. Betalen doe je of bij een automaat of wanneer je op een terrein parkeert, bij de parkeerwacht bij de ingang.

In de stad kun je ook in een overdekte beveiligde garage parkeren.

Er zijn zeker ook nog plekken waar je gratis kunt parkeren. Parkeer dan altijd aan de rechterkant van de weg.

Tip

Net als overal ter wereld, komt er ook op Curaçao kleine criminaliteit voor. De verleiding om in te breken wordt minder als er geen waardevolle spullen zichtbaar zijn. Laat daarom het dashboardkastje en de eventueel aanwezige armsteun openstaan. Heb je een kofferruimte die met een zeil afgesloten wordt, laat die dan ook open.

Wat te doen in geval van schade op Curaçao?

Het is gebruikelijk om in dergelijke situaties contact op te nemen met het verhuurbedrijf en afhankelijk van de ernst van de situatie ook met je eigen reisverzekering. En je belt de politie, ook ingeval van inbraak of diefstal.

In Curaçao komt daar nog een stap bij: bij schade neem je direct contact op met ForenSys via telefoonnummer 199. Bij iedere schade, zelfs bij een klein krasje, verplichten de verzekeringsmaatschappijen van de verhuurbedrijven jou om ForenSys in te schakelen. Zonder schaderapport van ForenSys kan jouw verzekering de schade niet vergoeden.

Tip

Maak ook altijd een aantal foto’s van de schade en de situatie.

Heb je navigatie nodig in Curaçao?

Wij vinden het altijd wel erg prettig om navigatie bij ons te hebben. Maps.me is een app waarmee je vóór je vakantie de kaart van Curaçao kunt downloaden op je telefoon. Vervolgens kun je tijdens je vakantie offline gebruik maken van de kaart.

Tip

Wil jij jouw Caribische avontuur vullen met de leukste activiteiten? Wij hebben een lijst gemaakt met de top 5 dingen om te doen in Curaçao!

Wat is One-Way huren in Curaçao?

One-way huren, de auto op een andere verhuurlocatie inleveren dan waar je hem ophaalt, is op Curaçao op aanvraag kosteloos mogelijk. Wil je de huurauto bij je hotel afgeleverd krijgen dan betaal je voor die service ongeveer €20. Hetzelfde geldt voor ophalen.

Welke huurauto kies je voor je vakantie op Curacao?

Welke auto kies je voor je vakantie in Curaçao?

We schreven het al eerder; de doorgaande wegen op Curaçao zijn over het algemeen goed maar je kunt kuilen en gaten in het wegdek tegenkomen. De wegen naar de stranden zijn meestal onverhard en kunnen een uitdaging voor je auto zijn.

In principe zijn alle auto’s geschikt om te huren in Curaçao. Maar bepaalde modellen bieden meer comfort dan de andere, afhankelijk van de situatie.

 • Een busje/Van voor als je met 6 of meer personen op vakantie gaat;
 • In Curaçao wordt veel met Pickups gereden. Een stoere auto waarmee je makkelijk de stranden bereikt en die je ruimte geeft om je duikspullen in te vervoeren;
 • Wil je behalve de stranden ook met een eigen auto de heuvels in Christoffelpark verkennen dan zal een Jeep een avontuurlijke beleving aan jouw vakantie geven;
 • Wil je niet op eigen houtje het Christoffelpark in? En hebben de stranden buiten die bij je hotel geen aantrekkingskracht op jou? Dan kun je met een kleine of normale personenauto met veel plezier het eiland verkennen.

Meestal worden auto’s geboekt op ‘klasse’. Dit houdt in dat je een bepaald model kunt boeken maar dat het kan zijn dat je een ander model uit dezelfde klasse meekrijgt.

Waar huur je een auto op Curaçao?

Het beste huur je een auto online, ruim voor je vakantie op Curaçao. Het aantal huurauto’s is niet onbeperkt, aangezien het een eiland is. In drukke periodes kan het dan zomaar zo zijn dat alle auto’s verhuurd zijn. Niet fijn als jij nadat je geland bent, van plan was ter plekke een auto te huren.

Welke verhuurder je kiest hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Voor jouw gemak hebben wij onderzoek gedaan naar diverse verhuurbedrijven op punten die voor de meeste mensen belangrijk zijn. Je kunt een overzicht daarvan bekijken op deze pagina.

Behalve de grotere bekende verhuurbedrijven waar wij onderzoek naar doen, zijn er natuurlijk ook lokale kleinere bedrijven waar je een auto kunt huren. Zeker als je bijvoorbeeld zonder creditcard een auto wilt huren komen die lokale bedrijven je vaak tegemoet.

Helaas horen wij regelmatig dat zo’n huurovereenkomst anders uitpakt dan de bedoeling was. Besluit je toch om bij zo’n bedrijf te huren, lees dan behalve de tips op deze pagina ook ons artikel over tips voor het zorgeloos huren van een auto. Als je de tips in onze artikelen goed leest en opvolgt, dan is de kans dat je een nare ervaring opdoet bij het huren van een auto stukken kleiner.

Reisauto heeft ook een handige checklist gemaakt, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Wat is de prijs van een huurauto op Curaçao?

Het liefst wil je een auto huren in Curaçao voor een voordelige prijs. Natuurlijk zijn de kosten van een huurauto afhankelijk van jouw wensen. Goedkoop huren is fijn, maar vaak zijn er verborgen kosten waardoor je uiteindelijk toch meer geld kwijt bent. Reisauto.nl heeft een breed onderzoek uitgevoerd naar de kosten en voorwaarden van verhuurders.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 14 dagen, de huurlocatie HATO-airport. Alle verhuurders bieden een gratis shuttle van het vliegveld naar de verhuurlocatie en andersom. Let op: onderstaande opsomming is een inschatting. Drukke periodes kan invloed hebben op de prijs.

De kosten, bij een huurtermijn van 14 dagen, van een huurauto in Curaçao, bij de goedkoopste verhuurder met all-inclusive verzekering:

 • €35 per dag voor een kleine auto, zoals een Volkswagen Fox;
 • €44 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Kia Rio;
 • €50 per dag voor een jeep, zoals een Suzuki Jimny;
 • €59 per dag voor een busje/van, zoals een Suzuki minivan;
 • €64 per dag voor een pickup, zoals een Nissan Frontier.

Bij een kortere huurperiode wordt de prijs per dag hoger dan bij een langere huurperiode. Kom je een aanbod tegen dat heel erg afwijkt van bovengenoemde prijzen wees dan op je hoede.

Wat kost een huurauto op Curacao?

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Nu je op de hoogte bent van onze tips wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk rondtoeren op Curaçao met de perfecte huurauto. Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar je met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur op Curaçao? Lees verder:

Auto huren Curaçao

Een auto huren op Curaçao

Ben je van plan om dit mooie eiland te verkennen en wil je een auto huren? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Activiteiten Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Ga je naar Curaçao en wil je er een onvergetelijke reis van maken? Wij hebben een top 5 van de beste activiteiten samengesteld!

Auto huren op Curaçao vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren op Curaçao, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Curaçao

Alles over verzekeringen van een huurauto op Curaçao

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto op Curacao

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog