Home>Auto huren curacao>Wat doen curacao

De beste zonsondergangen op Curaçao bekijken

Wat ga jij doen op Curaçao?

Leestijd:
3 minuten
Datum:
18 jan 2023

Ben jij iemand die op vakantie graag wat meer ziet van een bestemming dan het strand bij het hotel? Dan vertellen wij jou graag in vogelvlucht over waar je een fijn hotel kunt vinden en wat je op Curaçao kunt doen om het eiland te verkennen.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Waar ga je overnachten op Curaçao?

Er zijn diverse gebieden, met hun eigen kenmerken, waar je kunt overnachten. HATO, het vliegveld van Curaçao ligt centraal op het eiland. Vanuit daar kun je met een shuttle of beter nog, met je eigen huurauto op Curaçao, binnen een half uur bij je hotel zijn. Naar welke omgeving gaat jouw voorkeur uit?

  • Wil je bij de toeristische stranden met de bekende hotels, vele restaurants en barretjes verblijven? Dan zijn de gebieden Jan Thiel en Mambo beach een goede keuze voor jou;
  • Droom je meer van de rustige stranden en de natuur van Curaçao, kijk dan eens naar de hotels in Westpunt;
  • Het Oosten en Midden van het eiland bieden een combinatie van toerisme en rust door de aanwezigheid van een paar toeristische attracties.
  • Voor de liefhebbers van de wat kleinere hotelletjes en een stadse omgeving hebben de wijken Otrabanda, Punda en Pietermaai in Willemstad een mooi aanbod.
Chillen op Mambo Beach

Mambo beach.

Curaçao is niet groot. Wel is het zo dat eigen vervoer heel handig is. Niet alleen om het eiland te verkennen. Ook om uit eten te gaan of boodschappen te doen is een eigen (huur)auto onmisbaar. Het openbaar vervoer is namelijk erg beperkt en taxi’s prijzig. Wij hebben voor je uitgezocht wat je moet weten om een auto te huren in Curaçao.

Wat is er te doen op Curaçao?

Shete Boka national park en Christoffelpark

Bezoek de natuurparken Shete Boka national park en Christoffelpark. Beide parken zijn bereikbaar én toegankelijk met auto. Je kunt dus een mooie autorit combineren met een hike. In deze gebieden is een sterke auto zoals een Jeep aan te raden. Op ons online platform kun je vinden waar je een Jeep kunt huren op Curaçao.

Curaçao Marine Park

Een mooi natuurpark onder water is Curaçao Marine Park. Daarnaast zijn er vele prachtige duikspots te vinden in Curaçao die je vanaf de wal bereikt. Curaçao is een walhalla voor duikers en snorkelaars. Een huurauto tijdens (een aantal dagen van) je vakantie, laat je vanaf diverse plekken de onderwaterwereld betreden.

Cultuur

Ook op cultureel gebied zal Curaçao je verrassen. Van de musea in Willemstad, de te bezichtigen landhuizen, plantages, de rotsverblijven bij het vliegveld tot de bioscoop, mogelijkheden te over voor afwisseling tijdens je vakantie.

Culturele activiteiten in Willemstad

In Willemstad is vanalles te bezoeken.

Willemstad

Natuurlijk mag Willemstad niet ontbreken in deze vogelvlucht. Heb je een huurauto tot je beschikking rijdt dan zeker over de Koningin Julianabrug en geniet van het uitzicht. Een andere bekende is de Pontjesbrug, ook wel Koningin Emmabrug. Heb je de kans ga dan ook even langs bij de ‘drijvende markt’. Favoriet bij de locals voor een heerlijke lunch is Plasa Bieu.

Cocktails drinken in de lagune van Willemstad

Stranden

Curaçao heeft veel verschillende stranden met ieder hun eigen charme. Één van de stranden die je niet mag overslaan is Grote Knip, al is het maar om vanaf boven op de klif een ansichtkaartwaardige foto te maken van het strand en de turquoise zee. De westkust heeft niet voor niets een aantrekkingskracht voor de lokale bevolking. Op vrije dagen gaan ze daar graag naar toe met hun auto volgeladen met heerlijke gerechten.

Welke stranden moet je absoluut bezoeken op Curaçao?

Het strand van Grote Knip.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Curaçao veel te bieden naast de bekende stranden. Op ieder deel van het eiland is er wel iets dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een huurauto tot je beschikking hebben zal absoluut bijdragen aan een onvergetelijke vakantie.

Wij hebben onderzoek gedaan en op basis van eigen ervaringen een lijst gemaakt met de beste tips voor het huren van een auto op Curaçao. Ons artikel draagt hopelijk bij aan jouw prachtige vakantie op tropisch Curaçao.

Informatie per verhuurder vind je op ons huurauto platform. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Curaçao.

Auto huren in Curaçao?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
18 jan 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren op Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Hoe verzeker je een huurauto op Curaçao?

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog