Wat ga jij doen op Curaçao?

Ben jij iemand die op vakantie graag wat meer ziet van een bestemming dan het strand bij het hotel? Dan vertellen wij jou graag in vogelvlucht over waar je een fijn hotel kunt vinden en wat je op Curaçao kunt doen om het eiland te verkennen.

De beste zonsondergangen op Curaçao bekijken

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Waar ga je overnachten op Curaçao?
  2. Wat is er te doen op Curaçao?
  3. Meer weten? Check ook deze pagina's

Waar ga je overnachten op Curaçao?

Er zijn diverse gebieden, met hun eigen kenmerken, waar je kunt overnachten. HATO, het vliegveld van Curaçao ligt centraal op het eiland. Vanuit daar kun je met een shuttle of beter nog, met je eigen huurauto op Curaçao, binnen een half uur bij je hotel zijn. Naar welke omgeving gaat jouw voorkeur uit?

  • Wil je bij de toeristische stranden met de bekende hotels, vele restaurants en barretjes verblijven? Dan zijn de gebieden Jan Thiel en Mambo beach een goede keuze voor jou;
  • Droom je meer van de rustige stranden en de natuur van Curaçao, kijk dan eens naar de hotels in Westpunt;
  • Het Oosten en Midden van het eiland bieden een combinatie van toerisme en rust door de aanwezigheid van een paar toeristische attracties.
  • Voor de liefhebbers van de wat kleinere hotelletjes en een stadse omgeving hebben de wijken Otrabanda, Punda en Pietermaai in Willemstad een mooi aanbod.
Chillen op Mambo Beach

Mambo beach.

Curaçao is niet groot. Wel is het zo dat eigen vervoer heel handig is. Niet alleen om het eiland te verkennen. Ook om uit eten te gaan of boodschappen te doen is een eigen (huur)auto onmisbaar. Het openbaar vervoer is namelijk erg beperkt en taxi’s prijzig. Reisauto.nl heeft voor je uitgezocht wat je moet weten om een auto te huren in Curaçao.

Wat is er te doen op Curaçao?

Shete Boka national park en Christoffelpark

Bezoek de natuurparken Shete Boka national park en Christoffelpark. Beide parken zijn bereikbaar én toegankelijk met auto. Je kunt dus een mooie autorit combineren met een hike. In deze gebieden is een sterke auto zoals een Jeep aan te raden. Wij hebben alvast voor je uitgezocht waar je een Jeep kunt huren op Curaçao.

Curaçao Marine Park

Een mooi natuurpark onder water is Curaçao Marine Park. Daarnaast zijn er vele prachtige duikspots te vinden in Curaçao die je vanaf de wal bereikt. Curaçao is een walhalla voor duikers en snorkelaars. Een huurauto tijdens (een aantal dagen van) je vakantie, laat je vanaf diverse plekken de onderwaterwereld betreden.

Cultuur

Ook op cultureel gebied zal Curaçao je verrassen. Van de musea in Willemstad, de te bezichtigen landhuizen, plantages, de rotsverblijven bij het vliegveld tot de bioscoop, mogelijkheden te over voor afwisseling tijdens je vakantie.

Culturele activiteiten in Willemstad

In Willemstad is vanalles te bezoeken.

Willemstad

Natuurlijk mag Willemstad niet ontbreken in deze vogelvlucht. Heb je een huurauto tot je beschikking rijdt dan zeker over de Koningin Julianabrug en geniet van het uitzicht. Een andere bekende is de Pontjesbrug, ook wel Koningin Emmabrug. Heb je de kans ga dan ook even langs bij de ‘drijvende markt’. Favoriet bij de locals voor een heerlijke lunch is Plasa Bieu.

Cocktails drinken in de lagune van Willemstad

Stranden

Curaçao heeft veel verschillende stranden met ieder hun eigen charme. Één van de stranden die je niet mag overslaan is Grote Knip, al is het maar om vanaf boven op de klif een ansichtwaardige foto te maken van het strand en de turquoise zee. De westkust heeft niet voor niets een aantrekkingskracht voor de lokale bevolking. Op vrije dagen gaan ze daar graag naar toe met hun auto volgeladen met heerlijke gerechten.

Welke stranden moet je absoluut bezoeken op Curaçao?

Het strand van Grote Knip.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Curaçao veel te bieden naast de bekende stranden. Op ieder deel van het eiland is er wel iets dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een huurauto tot je beschikking hebben zal absoluut bijdragen aan een onvergetelijke vakantie.

Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan naar het huren van een auto op Curaçao. Ons artikel draagt hopelijk bij aan jouw prachtige vakantie op tropisch Curaçao.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur op Curaçao? Lees verder:

Auto huren Curaçao

Een auto huren op Curaçao

Ben je van plan om dit mooie eiland te verkennen en wil je een auto huren? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Activiteiten Curaçao

Wat te doen op Curaçao?

Ga je naar Curaçao en wil je er een onvergetelijke reis van maken? Wij hebben een top 5 van de beste activiteiten samengesteld!

Auto huren op Curaçao vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curaçao?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren op Curaçao, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Zonder creditcard een auto huren op Curaçao?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Curaçao

Alles over verzekeringen van een huurauto op Curaçao

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto op Curacao

De beste tips voor het huren van een auto op Curaçao

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog