Home>Auto huren ijsland>Auto huren ijsland leeftijd

Autohuren in IJsland vanaf 18 jaar

Kun je in IJsland een auto huren vanaf 18 jaar?

Leestijd:
2 minuten
Datum:
25 apr 2022

In IJsland kun je al vanaf de leeftijd van 18 jaar een auto huren. De keuze in modellen is dan beperkt. Vanaf 19 jaar moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

De meeste verhuurbedrijven verhuren vanaf de leeftijd van 20 jaar, meestal met een toeslag (vanaf €10 per dag) en een beperkte keuze in modellen. Vanaf 25 jaar zijn er geen beperkingen in modellen en geen toeslagen meer van toepassing. Bekijk ons praktische overzicht van verhuurders om te ontdekken welke minimale leeftijden gehanteerd worden door de verschillende bedrijven.

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Je bent 18 jaar

Bij de door ons onderzochte verhuurbedrijven kun je in IJsland huren bij Sunny Cars. Per dag betaal je een toeslag van ongeveer €10. Je hebt keuze uit een beperkt aantal automodellen, zoals de Hyundai i10, Hyundai i30 en de Volkswagen Polo.

Je bent 19 jaar

Als 19-jarige bestuurder kun je terecht bij het merendeel van de verhuurbedrijven in IJsland die wij hebben onderzocht. Net zoals de 18-jarige bestuurders betaal je een toeslag om een auto te huren in IJsland. Omdat je ouder bent, heb je een iets uitgebreidere keuze uit modellen. Nog niet alle modellen zullen tot jouw beschikking staan.

Je bent tussen de 20 en 24 jaar

Vanaf 20 tot en met 24 jaar kun je bij SunnyCars en Alamo terecht. De verhuurbedrijven hanteren een toeslag van ongeveer €10 per dag en je hebt keuze uit meer modellen.

Je bent 25 jaar of ouder

Vanaf de leeftijd van 25 jaar staan bij iedere verhuurder alle modellen tot je beschikking, mits je minimaal één jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Voor zover wij hebben kunnen ontdekken geldt er geen maximale leeftijdsgrens. Neem voordat je een auto huurt de voorwaarden altijd door. Er bestaat de kans dat er voor sommige specifieke modellen wel een maximale leeftijdsgrens geldt.

Geen maximale leeftijdsgrens voor het rijden op deze wegen in IJsland

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in IJsland binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de IJslandse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

Zonder creditcard een auto huren in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog