Kun je in IJsland een auto huren vanaf 18 jaar?

In IJsland kun je al vanaf de leeftijd van 18 jaar een auto huren. De keuze in modellen is dan beperkt. Vanaf 19 jaar moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

De meeste verhuurbedrijven verhuren vanaf de leeftijd van 20 jaar, meestal met een toeslag (vanaf €10 per dag) en een beperkte keuze in modellen. Vanaf 25 jaar zijn er geen beperkingen in modellen en geen toeslagen meer van toepassing. Bekijk ons praktische overzicht van verhuurders om te ontdekken welke minimale leeftijden gehanteerd worden door de verschillende bedrijven.

Autohuren in IJsland vanaf 18 jaar

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Je bent 18 jaar
  2. Je bent 19 jaar
  3. Je bent tussen de 20 en 24 jaar
  4. Je bent 25 jaar of ouder
  5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Je bent 18 jaar

Bij de door ons onderzochte verhuurbedrijven kun je in IJsland huren bij CarDelMar, Auto Europe en Sunny Cars. Per dag betaal je een toeslag van ongeveer €10. Je hebt keuze uit een beperkt aantal automodellen, zoals de Hyundai i10, Hyundai i30 en de Volkswagen Polo.

Je bent 19 jaar

Als 19-jarige bestuurder kun je terecht bij het merendeel van de verhuurbedrijven in IJsland die wij hebben onderzocht. Net zoals de 18-jarige bestuurders betaal je een toeslag om een auto te huren in IJsland. Omdat je ouder bent, heb je een iets uitgebreidere keuze uit modellen. Nog niet alle modellen zullen tot jouw beschikking staan.

Je bent tussen de 20 en 24 jaar

Vanaf 20 tot en met 24 jaar kun je behalve bij SunnyCars, CarDelMar, AutoEurope en Europcar, ook bij Alamo terecht. De verhuurbedrijven hanteren een toeslag van ongeveer €10 per dag en je hebt keuze uit meer modellen. CarDelMar hanteert geen toeslag meer vanaf 23 jaar.

Je bent 25 jaar of ouder

Vanaf de leeftijd van 25 jaar staan bij iedere verhuurder alle modellen tot je beschikking, mits je minimaal één jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Voor zover wij hebben kunnen ontdekken geldt er geen maximale leeftijdsgrens. Neem voordat je een auto huurt de voorwaarden altijd door. Er bestaat de kans dat er voor sommige specifieke modellen wel een maximale leeftijdsgrens geldt.

Geen maximale leeftijdsgrens voor het rijden op deze wegen in IJsland

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in IJsland binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de IJslandse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in IJsland? Lees verder:

Auto huren IJsland

Een auto huren in IJsland

Ga jij een onvergetelijke rondreis maken in IJsland met een auto? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Noorderlicht IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Niemand kan de garantie geven dat je het Noorderlicht echt gaat zien. Wij vertellen hoe je je kansen kunt vergroten.

Autorijden in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Verkeersregels, rijden op bergwegen, parkeren in het binnenland. Veel tips over autorijden in IJsland hebben wij hier voor jou verzameld.

Vanaf 18 jaar autohuren in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in IJsland, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Auto huren zonder creditcard in IJsland

Zonder creditcard een auto huren in IJsland?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

In IJsland begint je rondreis  de Gouden Cirkel met de huurauto op vliegveld Keflavik

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

4x4 of niet, waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto en meer…Met onze tips vergroot je je kans op een goede huurervaring.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog