Kun je zonder creditcard een auto huren in IJsland?

Net als in de meeste andere landen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig om een auto te huren in IJsland. Afhankelijk van de verhuurder bij wie je boekt, kan de huurprijs ook betaald worden via iDeal of via een factuur. Bij het ophalen van de huurauto betaal je de borg met je creditcard.

Het is wel mogelijk om een auto te huren in IJsland zonder of met een hele lage waarborgsom. Hoe dit werkt leggen we later in dit artikel uit. Eerst willen we je graag wat meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto in IJsland zonder creditcard uitleggen.

Een auto huren in IJsland kan met creditcard of pinpas

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Auto huren in IJsland met een pinpas
 2. Auto huren in IJsland met een prepaid creditcard
 3. Auto huren in IJsland met creditcard op naam van iemand anders
 4. Auto huren in IJsland zonder borg
 5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
 6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Auto huren in IJsland met een pinpas

Nederland heeft met zijn ‘pinpas’ een redelijk uniek betaalmiddel in de wereld. Andere landen kennen deze pas niet. Daarom kan het lastig zijn om online een auto te huren in IJsland met een pinpas.

Het loont soms de moeite om telefonisch contact op te nemen met een lokaal verhuurbedrijf en aan te geven dat je alleen een ‘debitcard’ hebt om de reservering te betalen. Als je daarnaast ook aangeeft dat je je all-risk wilt verzekeren zonder eigen risico, dan willen ze soms wat soepeler met de regels om gaan.

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig. In dit artikel vind je alle informatie over het verzekeren van een huurauto in IJsland.

In IJsland kun je een auto huren met een (prepaid) creditcard

Zo ziet een pinpas eruit.

In IJsland kun je een auto huren met een pinpas.

Zo ziet een (prepaid) creditcard eruit.

Auto huren in IJsland met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto in IJsland huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

 • Je hebt geen vast inkomen nodig;
 • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
 • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

 • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
 • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Auto huren in IJsland met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

 • Verander dan de naam van de hoofdbestuurder in de boeking en gebruik zijn/haar creditcard.
 • Of je annuleert ter plekke de boeking en doet een nieuwe boeking met de andere bestuurder als hoofdbestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Zonder creditcard genieten van een huurauto in IJsland

Een auto huren in IJsland zonder waarborg

Sommige verhuurders in IJsland vragen een hoge waarborg voor de huurauto’s. Afhankelijk van welke auto je huurt, kan de waarborgsom die je moet achterlaten oplopen tot soms wel €3000. Check voordat je boekt de hoogte van de borg van de auto én de bestedingsruimte op je creditcard. Voldoet de bestedingsruimte niet, dan kun je proberen om die tijdelijk te verhogen.

Is tijdelijke verhoging van de bestedingsruimte van de creditcard niet mogelijk? In IJsland biedt Sunny Cars de optie om te huren zonder, of met een lage waarborgsom. Bij het ophalen van de huurauto heb je dan wel nog altijd een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder.

Het voordeel van deze optie is dat je vrije bestedingsruimte op je creditcard houdt.

Een enkele lokale verhuurder zal de mogelijkheid bieden om een auto zonder creditcard te huren. Er zal dan een contant bedrag als borg gevraagd worden. Check altijd vóórdat je een overeenkomst ondertekent de auto die je meekrijgt en let daarbij op de leeftijd van de auto en de staat van de banden.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in IJsland zonder creditcard. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de IJslandse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in IJsland? Lees verder:

Auto huren IJsland

Een auto huren in IJsland

Ga jij een onvergetelijke rondreis maken in IJsland met een auto? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Noorderlicht IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Niemand kan de garantie geven dat je het Noorderlicht echt gaat zien. Wij vertellen hoe je je kansen kunt vergroten.

Autorijden in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Verkeersregels, rijden op bergwegen, parkeren in het binnenland. Veel tips over autorijden in IJsland hebben wij hier voor jou verzameld.

Vanaf 18 jaar autohuren in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in IJsland, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Auto huren zonder creditcard in IJsland

Zonder creditcard een auto huren in IJsland?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

In IJsland begint je rondreis de Gouden Cirkel met de huurauto op vliegveld Keflavik

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

4x4 of niet, waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto en meer…Met onze tips vergroot je je kans op een goede huurervaring.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog