Home>Auto huren ijsland>Noorderlicht ijsland

Het Noorderlicht in IJsland

Het Noorderlicht in IJsland in 2022

Leestijd:
2 minuten
Datum:
18 jan 2023

Het Noorderlicht zien in IJsland is ook in 2022 een wens van veel bezoekers van dit mooie, ruige land. Niemand kan de garantie geven dat je de Aurora Borealis, de officiële benaming van het Noorderlicht, echt gaat zien. Wel vertellen wij je in dit artikel over wanneer en waar je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te gaan zien.

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Wanneer kun je in IJsland het Noorderlicht zien?

De beste tijd om het Noorderlicht te zien is:

  • In januari, februari, november en december
  • Tussen 21:00 en 01:00 uur

De meeste kans op het zien van het Noorderlicht is in de donkerste maanden van het jaar. In de maanden juni/juli is het gemiddeld 21 uur licht in IJsland, geen grote kans op het Noorderlicht dus. In december/Januari is het slechts 4,5 uur per dag licht, vandaar dat je dan de meeste kans maakt. Er zijn zeker gelukkigen die het Noorderlicht gezien hebben in april of september, maar dat zijn uitzonderingen.

Een tijdstip waarop het Noorderlicht te zien is, is niet aan te geven. De uren tussen 21:00 en 01:00 zijn dus ook geen garantie, maar dit zijn wel de uren waarbinnen men het vaakst het natuurverschijnsel zag.

Wanneer kun je het Noorderlicht zien?

Waar in IJsland kun je het Noorderlicht zien?

De beste plek om het Noorderlicht te bekijken is vanaf een donkere omgeving. Dus een omgeving met zo min mogelijk lichtvervuiling. Pak daarom je huurauto en rijd een stukje de stad of het dorp uit, nadat je de weersverwachting gecheckt hebt.

Is de lucht immers erg bewolkt dan is de kans minimaal dat je het Noorderlicht te zien krijgt. En de kans op slecht weer is in de wintermaanden nou eenmaal groot. Dus geeft de weerapp aan dat het eventjes nauwelijks of niet bewolkt is? Ga dan snel naar buiten en hopelijk wordt je dan beloond met het schouwspel van groene golven die bewegen aan de hemel.

Tips om het Noorderlicht te bewonderen in IJsland

Noorderlicht app en meer tips

Een fijne hulp bij het zoeken naar het noorderlicht is deze app: My Aurora Forecast - Aurora Alerts Northern Lights. Download de app voor Android of voor Apple.

  • Geef je ogen de kans om te wennen aan de donkere omgeving, dan zie je het Noorderlicht beter. Als je tussendoor op het verlichte scherm van je telefoon kijkt of in de koplampen van een auto, zien je ogen in het donker minder goed;
  • Het Noorderlicht is geen knop die je omzet. Waarschijnlijk zul je, ook als alle omstandigheden gunstig zijn, lang moeten wachten. Kleed je dus extra warm aan en neem een thermoskan met warme drank en iets te snacken mee;
  • Of maak gebruik van de wekservice die de hotels vaak hebben om gasten attent te maken op het Noorderlicht;
  • Ook speciale Noorderlichtexcursies kunnen geen garantie geven dat je het Noorderlicht zult zien. Combineer het wachten met andere activiteiten zoals een tocht met een sneeuwscooter of relax in een hot tub;

In IJsland zijn nog veel meer prachtige plekken te ontdekken. Ga jij een roadtrip maken in IJsland met een huurauto? Dan wil je waarschijnlijk een goede prijs en goed verzekerd zijn. Op onze website vind je alle informatie op één plek, zodat jij direct weet waar je aan toe bent.

Ben je benieuwd naar onze informatie over wat voor een auto je het beste huurt voor jouw vakantie in IJsland, wat de kosten zijn, welke verzekeringen je kunt afsluiten en nog veel meer? Lees dan ons artikel over het huren van een auto in IJsland.

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
18 jan 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

Zonder creditcard een auto huren in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog