Het Noorderlicht in IJsland in 2020

Het Noorderlicht zien in IJsland is ook in 2020 een wens van veel bezoekers van dit mooie, ruige land. Niemand kan de garantie geven dat je de Aurora Borealis, de officiële benaming van het Noorderlicht, echt gaat zien. Wel vertellen wij je in dit artikel over wanneer en waar je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te gaan zien.

Het Noorderlicht in IJsland

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Wanneer kun je in IJsland het Noorderlicht?

De beste tijd om het Noorderlicht te zien is:

  • In januari, februari, november en december
  • Tussen 21:00 en 01:00 uur

De meeste kans op het zien van het Noorderlicht is in de donkerste maanden van het jaar. In de maanden juni/juli is het gemiddeld 21 uur licht in IJsland, geen grote kans op het Noorderlicht dus. In december/Januari is het slechts 4,5 uur per dag licht, vandaar dat je dan de meeste kans maakt. Er zijn zeker gelukkigen die het Noorderlicht gezien hebben in april of september, maar dat zijn uitzonderingen.

Een tijdstip waarop het Noorderlicht te zien is, is niet aan te geven. De uren tussen 21:00 en 01:00 zijn dus ook geen garantie, maar dit zijn wel de uren waarbinnen men het vaakst het natuurverschijnsel zag.

Wanneer kun je het Noordlicht zien?

Waar in IJsland kun je het Noorderlicht zien?

De beste plek om het Noorderlicht te bekijken is vanaf een donkere omgeving. Dus een omgeving met zo min mogelijk lichtvervuiling. Pak daarom je huurauto en rijd een stukje de stad of het dorp uit, nadat je de weersverwachting gecheckt hebt.

Is de lucht immers erg bewolkt dan is de kans minimaal dat je het Noorderlicht te zien krijgt. En de kans op slecht weer is in de wintermaanden nou eenmaal groot. Dus geeft de weerapp aan dat het eventjes nauwelijks of niet bewolkt is? Ga dan snel naar buiten en hopelijk wordt je dan beloond met het schouwspel van groene golven die bewegen aan de hemel.

Tips om het Noorderlicht te bewonderen in IJsland

Noorderlicht app en meer tips

Een fijne hulp bij het zoeken naar het noorderlicht is deze app: My Aurora Forecast - Aurora Alerts Northern Lights. Download de app voor Android of voor Apple.

Verder willen we nog een aantal praktische tips met je delen:

  • Geef je ogen de kans om te wennen aan de donkere omgeving, dan zie je het Noorderlicht beter. Als je tussendoor op het verlichte scherm van je telefoon kijkt of in de koplampen van een auto, zien je ogen in het donker minder goed;
  • Het Noorderlicht is geen knop die je omzet. Waarschijnlijk zul je, ook als alle omstandigheden gunstig zijn, lang moeten wachten. Kleed je dus extra warm aan en neem een thermoskan met warme drank en iets te snacken mee;
  • Of maak gebruik van de wekservice die de hotels vaak hebben om gasten attent te maken op het Noorderlicht;
  • Ook speciale Noorderlichtexcursies kunnen geen garantie geven dat je het Noorderlicht zult zien. Combineer het wachten met andere activiteiten zoals een tocht met een sneeuwscooter of relax in een hot tub;

In IJsland zijn nog veel meer prachtige plekken te ontdekken. Ga jij een roadtrip maken in IJsland met een huurauto? Dan wil je waarschijnlijk een goede prijs en goed verzekerd zijn. Op onze website vind je alle informatie op één plek, zodat jij direct weet waar je aan toe bent.

Ben je benieuwd naar onze informatie over wat voor een auto je het beste huurt voor jouw vakantie in IJsland, wat de kosten zijn, welke verzekeringen je kunt afsluiten en nog veel meer? Lees dan ons artikel over het huren van een auto in IJsland.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Haal het meeste uit jouw roadtrips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve tips en kortingsacties.

Zoek je meer informatie over autohuur in IJsland? Lees verder:

Auto huren IJsland

Een auto huren in IJsland

Ga jij een onvergetelijke rondreis maken in IJsland met een auto? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Noorderlicht IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Niemand kan de garantie geven dat je het Noorderlicht echt gaat zien. Wij vertellen hoe je je kansen kunt vergroten.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.