Autoverhuurders in IJsland

Wil je een auto huren in IJsland? Bij Reisauto.nl hebben we het eenvoudiger voor je gemaakt om een goede huurauto te vinden. We doen continu onderzoek naar verschillende aanbieders van huurauto's en hebben daar onderstaand handig overzicht van gemaakt voor je. Per verhuurder geven we extra toelichting op deze pagina.

We testen de verhuurders op basis van veel voorkomende vragen, zoals prijs, leeftijd en meer. We raden je aan om bij een aantal aanbieders een prijsopgave te doen, zodat jij zeker weet dat je de beste deal hebt!

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Oneway Hotel drop 4x4 Creditcard Brandstof Score
Alamo (link)
Auto Europe (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
Tui Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Oneway?
Hotel drop?
4x4?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Auto Europe (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Oneway?
Hotel drop?
4x4?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Oneway?
Hotel drop?
4x4?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Oneway?
Hotel drop?
4x4?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Tui Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Oneway?
Hotel drop?
4x4?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
  • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
  • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: Alamo De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 20 jaar voor een toeslag. Deze keuze uit modellen is dan beperkter. Auto Europe De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag. Europcar De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 19 jaar voor een toeslag van ongeveer €10/dag. Tui Cars De minimumleeftijd is 25 jaar. Bij jongere leeftijden wordt de keuze uit modellen beperkt.
  • ** Bij Auto Europe wordt er ongeveer €440 gereserveerd op de creditcard in verband met eigen risico. Dit is dus flink minder dan bij andere verhuurders.

Alamo

Huurauto in IJsland van Alamo.com

Alamo is één van de grotere wereldwijde verhuurbedrijven. Je kunt de kale huur aanvullen met verschillende verzekeringsopties. Alamo heeft op veel bestemmingen kantoren en een flinke selectie van modellen.

Zo nu en dan komt Alamo met vergelijkbare of goedkopere prijzen voor huurauto's. Als je een goede deal wilt, kun je voor de zekerheid ook de prijs voor jouw huurauto bij Alamo checken voordat je reserveert.

Link naar de website van Alamo

Auto Europe

Huurauto in IJsland via Auto Europe

Auto Europe is een tussenpersoon die een overzichtelijke prijsvergelijking maakt tussen verschillende verhuurders. Vervolgens is het mogelijk om een auto te reserveren met een basisverzekering, all-inclusive verzekering met eigen risico of all-inclusive verzekering zonder eigen risico.

Doordat Auto Europe samenwerkingen heeft met de grotere autoverhuurders, kan het zo zijn dat je een betere prijs krijgt. Vergelijk de verzekering goed: Auto Europe biedt geen eigen verzekering aan, de verzekeringsvoorwaarden van de verhuurders gelden.

Link naar de website van Auto Europe

Europcar

Huurauto in IJsland van Europcar.com

Europcar is een van de grootste verhuurbedrijven ter wereld. Je kunt de kale huur aanvullen met verschillende verzekeringsopties. Europcar heeft op veel bestemmingen kantoren en een flinke selectie van modellen.

Uit ons onderzoek blijkt dat Europcar vaak één van de duurste verhuurders is. Europcar wordt dan ook vooral gekozen dankzij hun bekendheid of via tussenpersonen.

Link naar de website van Europcar

Sunny Cars

Huurauto in IJsland van Sunny Cars

Sunny Cars is ook een tussenpersoon die jou als huurder koppelt aan een lokaal verhuurbedrijf. Sunny Cars werkt uitsluitend op basis van all-inclusive verzekeringen die bij de prijs zijn inbegrepen. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding!

Wij hebben zelf met veel plezier vaker bij Sunny Cars gehuurd. Met de premium pakketten, aangegeven in de zoeklijst bij het boeken van de huurauto, krijg je extra opties. Dit kan onder andere een tweede bestuurder inbegrepen bij de prijs of een auto met een lage kilometerstand en nieuw bouwjaar zijn.

Link naar de website van Sunny Cars

Tui Cars

Huurauto in IJsland van TuiCars.com

TUI Cars is, net zoals andere aanbieders in deze lijst, een tussenpersoon. TUI Cars koppelt je dus aan bestaande, lokale verhuurbedrijven en biedt een all-risk verzekering die bij de prijs is inbegrepen.

Wees alert wanneer je boekt, de recencies van TUI Cars zijn lager dan van vergelijkbare aanbieders. Wij hebben zelf nog weinig ervaring met TUI Cars. Omdat het een betaalbare aanbieder is van all-inclusive autohuur van een bekende reisorganisatie, hebben we besloten om ze toch op te nemen in ons overzicht.

Link naar de website van Tui Cars