Home>Auto huren ijsland>Verzekeringen auto huren ijsland

Een duidelijk overzicht van verzekeringen voor huurauto's in IJsland

Hoe verzeker ik mijn huurauto het beste in IJsland?

Leestijd:
3 minuten
Datum:
22 mei 2022

Je gaat een auto huren in IJsland en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Daarbij zitten er ook wat addertjes onder het gras. Over de opvallendste vertellen wij je hier wat meer:

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

All-risk is niet altijd all-risk

De meeste verhuurders in IJsland kennen geen volledige all-risk verzekering. Dit is belangrijk om te weten, maar wordt niet duidelijk gecommuniceerd! Voor uitsluitingen kunnen ter plekke aparte verzekeringen worden afgesloten. Het eigen risico is niet in alle gevallen af te kopen.

Uit de door ons onderzochte verhuurbedrijven is er maar één gekomen die de verwachting van ‘all-risk’ waarmaakt. De prijs voor het huren van een auto bij dit bedrijf is in IJsland daarom wat hoger dan bij de meeste andere onderzochte bedrijven. We leggen we eerst uit wat de andere verhuurders niet bieden, verderop lees je welk bedrijf een volledige all-risk verzekering biedt.

As, grind en zand

De wegen in IJsland, óók de hoofdwegen, zijn niet helemaal geasfalteerd. Het asfalt kan ineens overgaan in een gravelweg met zand, grind, kuilen en hobbels. Ook de wegen vanaf de hoofdweg naar de bezienswaardigheden zijn meestal niet geasfalteerd. Als je op die plekken voorzichtig rijdt en de kuilen en hobbels vermijdt, kun je hier prima rijden met een ‘gewone’ auto. Dat is ook toegestaan.

Een zorgeloze vakantie met een goede huurautoverzekering in IJsland

Zandstormen, as (vulkaan) en opspattend grind, kunnen schade veroorzaken aan de auto. Deze schade wordt door de meeste verzekeringen uitgesloten van de dekking. Verhuurbedrijven bieden dan een extra verzekering aan die deze schade wel dekt, maar er rest nog altijd een eigen risico van soms wel ruim boven de €900. In de meeste gevallen zal deze extra verzekering dus niet lonen.

Auto huren in IJsland, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Rijden door ‘doorwaadbare plaatsen’

Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om met een daarvoor geschikte 4x4 de binnenlanden van IJsland te verkennen. Op je route kun je dan zogenaamde ‘doorwaadbare plaatsen’ tegenkomen. Veel verzekeringen sluiten schade door het rijden door water uit. De verhuurbedrijven bieden voor een dergelijke schade een aparte verzekering aan maar het eigen risico is niet te verzekeren.

Tip

LET OP:

Schade door het rijden door een rivier is bij geen enkele verzekering gedekt. Controleer dus altijd het waterpeil van een oversteekplaats vóórdat je het water inrijdt.

Windverzekering

Ja, je leest het goed: een windverzekering. In IJsland kan het soms zo hard waaien dat wanneer je de deur van de auto opent, de wind hem te pakken krijgt en meeneemt. Ook dit is een verzekering die verhuurbedrijven je extra kunnen aanbieden.

Huurauto all-risk verzekeren in IJsland

Besluit je, net als wij, om op zeker te gaan in IJsland? Er is dan één verhuurder in ons onderzoek die helemaal all-risk verzekerd: Sunny Cars. Ook schade zoals hierboven omschreven vergoeden zij (inclusief het eigen risico), mits je je aan de voorwaarden voor het gebruik van de huurauto hebt gehouden.

Vind je een lagere huurprijs belangrijker en neem je het verlies van het eigen risico bij bepaalde schades voor lief? Dan kun je ook bij de andere verhuurders uit het onderzoek terecht. Neem altijd vóór ondertekening van het huurcontract de voorwaarden door om te weten welke schades uitgesloten worden van dekking.

Tip

Tip:

In geval van schade door een ongeval of verkeersovertreding eist de verzekering altijd een politierapport.

All-risk verzekeren is de brug naar een zorgeloze vakantie in IJsland

Wij hebben tijdens onze reizen tientallen auto’s gehuurd in verschillende landen op diverse continenten, zonder ook maar één probleem! Op deze pagina vind je onze beste tips bij het huren van een auto, zodat jij ook zorgeloos op roadtrip kunt. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in IJsland. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de IJslandse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in IJsland?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
22 mei 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

Zonder creditcard een auto huren in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog