Hoe verzeker ik mijn huurauto het beste in IJsland?

Je gaat een auto huren in IJsland en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Daarbij zitten er ook wat addertjes onder het gras. Over de opvallendste vertellen wij je hier wat meer:

Een duidelijk overzicht van verzekeringen voor huurauto’s in IJsland

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. All-risk is niet altijd all-risk
  2. As, grind en zand
  3. Rijden door ‘doorwaadbare’ plaatsen
  4. Windverzekering voor je huurauto in IJsland
  5. Huurauto all-risk verzekeren in IJsland
  6. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht
  7. Meer weten? Check ook deze pagina's

All-risk is niet altijd all-risk

De meeste verhuurders in IJsland kennen geen volledige all-risk verzekering. Dit is belangrijk om te weten, maar wordt niet duidelijk gecommuniceerd! Voor uitsluitingen kunnen ter plekke aparte verzekeringen worden afgesloten. Het eigen risico is niet in alle gevallen af te kopen.

Uit de door ons onderzochte verhuurbedrijven is er maar één gekomen die de verwachting van ‘all-risk’ waarmaakt. De prijs voor het huren van een auto bij dit bedrijf is in IJsland daarom wat hoger dan bij de meeste andere onderzochte bedrijven. We leggen we eerst uit wat de andere verhuurders niet bieden, verderop lees je welk bedrijf een volledige all-risk verzekering biedt.

As, grind en zand

De wegen in IJsland, óók de hoofdwegen, zijn niet helemaal geasfalteerd. Het asfalt kan ineens overgaan in een gravelweg met zand, grind, kuilen en hobbels. Ook de wegen vanaf de hoofdweg naar de bezienswaardigheden zijn meestal niet geasfalteerd. Als je op die plekken voorzichtig rijdt en de kuilen en hobbels vermijdt, kun je hier prima rijden met een ‘gewone’ auto. Dat is ook toegestaan.

Een zorgeloze vakantie met een goede huurautoverzekering in IJsland

Zandstormen, as (vulkaan) en opspattend grind, kunnen schade veroorzaken aan de auto. Deze schade wordt door de meeste verzekeringen uitgesloten van de dekking. Verhuurbedrijven bieden dan een extra verzekering aan die deze schade wel dekt, maar er rest nog altijd een eigen risico van soms wel ruim boven de €900. In de meeste gevallen zal deze extra verzekering dus niet lonen.

Rijden door ‘doorwaadbare plaatsen’

Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om met een daarvoor geschikte 4x4 de binnenlanden van IJsland te verkennen. Op je route kun je dan zogenaamde ‘doorwaadbare plaatsen’ tegenkomen. Veel verzekeringen sluiten schade door het rijden door water uit. De verhuurbedrijven bieden voor een dergelijke schade een aparte verzekering aan maar het eigen risico is niet te verzekeren.

LET OP:

Schade door het rijden door een rivier is bij geen enkele verzekering gedekt. Controleer dus altijd het waterpeil van een oversteekplaats vóórdat je het water inrijdt.

Windverzekering

Ja, je leest het goed: een windverzekering. In IJsland kan het soms zo hard waaien dat wanneer je de deur van de auto opent, de wind hem te pakken krijgt en meeneemt. Ook dit is een verzekering die verhuurbedrijven je extra kunnen aanbieden.

Huurauto all-risk verzekeren in IJsland

Besluit je, net als wij, om op zeker te gaan in IJsland? Er is dan één verhuurder in ons onderzoek die helemaal all-risk verzekerd: Sunny Cars. Ook schade zoals hierboven omschreven vergoeden zij (inclusief het eigen risico), mits je je aan de voorwaarden voor het gebruik van de huurauto hebt gehouden.

Vind je een lagere huurprijs belangrijker en neem je het verlies van het eigen risico bij bepaalde schades voor lief? Dan kun je ook bij de andere verhuurders uit het onderzoek terecht. Neem altijd vóór ondertekening van het huurcontract de voorwaarden door om te weten welke schades uitgesloten worden van dekking.

Tip:

In geval van schade door een ongeval of verkeersovertreding eist de verzekering altijd een politierapport.

All-risk verzekeren is de brug naar een zorgeloze vakantie in IJsland

Wij hebben tijdens onze reizen tientallen auto’s gehuurd in verschillende landen op diverse continenten, zonder ook maar één probleem! Op deze pagina vind je onze beste tips bij het huren van een auto, zodat jij ook zorgeloos op roadtrip kunt. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in IJsland. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de IJslandse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in IJsland? Lees verder:

Auto huren IJsland

Een auto huren in IJsland

Ga jij een onvergetelijke rondreis maken in IJsland met een auto? Met onze complete gids huur jij zonder zorgen de juiste auto.

Noorderlicht IJsland

Het Noorderlicht zien in IJsland

Niemand kan de garantie geven dat je het Noorderlicht echt gaat zien. Wij vertellen hoe je je kansen kunt vergroten.

Autorijden in IJsland

Tips voor autorijden in IJsland

Verkeersregels, rijden op bergwegen, parkeren in het binnenland. Veel tips over autorijden in IJsland hebben wij hier voor jou verzameld.

Vanaf 18 jaar autohuren in IJsland

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in IJsland?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in IJsland, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Auto huren zonder creditcard in IJsland

Zonder creditcard een auto huren in IJsland?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in IJsland

Alles over verzekeringen van een IJslandse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

In IJsland begint je rondreis  de Gouden Cirkel met de huurauto op vliegveld Keflavik

De 6 beste tips voor het huren van een auto in IJsland

4x4 of niet, waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto en meer…Met onze tips vergroot je je kans op een goede huurervaring.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog