Een auto huren in Italië

Italië is een ideaal land om op een comfortabele manier met een huurauto te verkennen. Ontdek de prachtige meren, de historische steden en adembenemende natuurgebieden in de ‘laars van Europa’. Wij vertellen jou in dit artikel over leeftijd en rijbewijs, verzekering, creditcard, en geven je handige tips om een auto te huren in Italië. Via onze overzichtelijke tool vind je de juiste huurauto voor elk type vakantie en reis.

Een auto huren in Italië en rondreizen.

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Italië?
 2. Wat heb je nodig om een auto te huren in Italië?
 3. Zonder creditcard een auto huren in Italië?
 4. Verzekeringsopties voor je huurauto in Italië
 5. Waar je op moet letten als je een auto huurt in Italië?
 6. Welke auto kies je voor je vakantie in Italië?
 7. Waar huur je een auto in Italië?
 8. Wat is de prijs van een huurauto in Italië?
 9. Autoverhuurders en ervaringen
 10. Meer weten? Check ook deze pagina's

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Italië?

Heb je minimaal één jaar een geldig rijbewijs, dan mag je in Italië een auto huren vanaf de leeftijd van 18 jaar. Wat voor auto je kunt huren en hoeveel je daarvoor betaalt is afhankelijk van je leeftijd. Welke voorwaarden gelden er tot je 26ste en ná je 70ste?

Leeftijd van 18 tot 21 jaar

Zelfs als je nog geen jaar je rijbewijs hebt zijn er autoverhuurbedrijven in Italië waar je een auto kunt huren. Je betaalt dan wel een leeftijdstoeslag en je kunt kiezen uit een beperkt aantal modellen.

Dit zijn voorbeelden van auto’s die jij kunt huren:

In Italië kun je een auto huren als je jonger dan 21 jaar bent.

Opel Corsa

In Italië kun je een auto huren als je 18 jaar bent.

Smart Fortwo

Leeftijd van 21 tot 26 jaar

Bij vrijwel alle verhuurbedrijven in Italië kun je vanaf de leeftijd van 21 jaar een auto huren. Hoewel je nog niet alle modellen kunt huren, komen er door het betalen van een toeslag meer modellen tot je beschikking. Ook betaal je nog steeds een jonge-bestuurderstoeslag.

Goed om te weten: niet alle verhuurbedrijven hanteren dezelfde regels. Dus neem voordat je boekt altijd de voorwaarden goed door.

Leeftijd van 26 jaar en ouder

Je kunt overal in Italië een auto huren met een geldig rijbewijs vanaf de leeftijd van 26 jaar. Enkele verhuurders verhuren geen auto aan personen ouder dan 80 jaar.

Wij hebben een apart artikel geschreven met alle informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Spanje.

Rijbewijs en creditcard bij autohuur in Italië.

< Terug naar boven >

Wat heb je nodig om een auto te huren in Italië?

Wil je een auto huren in Italië dan geldt voor alle leeftijden dat je de volgende documenten nodig hebt:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 jaar;
 • Een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

Woon je buiten de EU, dan heb je daarnaast ook een internationaal rijbewijs nodig.

In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Daardoor komt het voor dat je bij sommige verhuurders uit minder modellen kunt kiezen als je korter dan 2, en soms zelfs korter dan 3 jaar, je rijbewijs hebt.

All-inclusive verzekering van huurauto in Italië

< Terug naar boven >

Zonder creditcard een auto huren in Italië?

Bij de verhuurbedrijven die wij hebben onderzocht is het niet mogelijk om zonder creditcard een auto te huren. Sommige lokale verhuurders bieden je die mogelijkheid wel. Wil je daar gebruik van maken? Vraag dan eerst om de auto te zien die je mee krijgt. Lees ook de voorwaarden goed door voordat je een overeenkomst tekent.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

 • De boeking ter plekke annuleren en een nieuwe boeking doen met de andere bestuurder als hoofdbestuurder;
 • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kun je zonder borg te betalen een auto huren in Italië?

Bij een enkele lokale verhuurder zal het mogelijk zijn om een auto te huren zonder borg. Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard waarop een bedrag als waarborg kan worden geblokkeerd. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan. De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken.

Ook voor contante borg geldt dat een enkel lokaal verhuurbedrijf dit zal accepteren, mits het niet om te hoge bedragen gaat. Over het algemeen geldt dat de autoverhuurbedrijven geen contant bedrag accepteren op luchthavenvestigingen. Bij de stadsvestigingen wordt het soms wel geaccepteerd.

Een auto huren en borg betalen in Italië met een pinpas

Nederland heeft met zijn ‘pinpas’ een redelijk uniek betaalmiddel in de wereld. Andere landen kennen deze pas niet. Daarom kan het lastig zijn om online een auto te huren in Italië met een pinpas.

Het loont soms de moeite om telefonisch contact op te nemen met een lokaal verhuurbedrijf en aan te geven dat je alleen een ‘debitcard’ hebt om de reservering te betalen. Als je daarnaast ook aangeeft dat je je all-risk wilt verzekeren zonder eigen risico, dan willen ze soms wat soepeler met de regels om gaan.

Kosten van het huren van een auto in Italië

Auto huren en borg betalen in Italië met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto in Italië huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

 • Je hebt geen vast inkomen nodig;
 • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
 • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

 • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
 • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Toch met creditcard een auto huren in Italië?

Besluit je na bovenstaande om toch met een creditcard een auto te huren in Italië, let dan hierop:

 • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
 • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor jou oplevert.
Verzekering van een Italiaanse huurauto.

< Terug naar boven >

Verzekeringsopties voor je huurauto in Italië

Wanneer je een auto huurt in Italië is het fijn als de auto goed verzekerd is. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Het kan je gaan duizelen als je de termen ziet die de verhuurbedrijven in hun voorwaarden hebben opgenomen. Om duidelijkheid te scheppen, hebben we onderstaande uitleg gemaakt.

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2500. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Italië verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TPI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super TP geldt geen of een heel laag eigen risisco.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

All inclusive verzekering

Wil je zonder gedoe en onzekerheid een auto huren? In dat geval biedt een all-inclusive verzekering een goede dekking zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal. Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal hetzelfde. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Hierboven staan de meest voorkomende verzekeringen en benamingen. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

< Terug naar boven >

Waar je op moet letten als je een auto huurt in Italië?

De beste tip voor het huren van een auto in Italië is om een creditcard aan te schaffen als je er nog geen hebt. Op dit moment eisen namelijk alle verhuurbedrijven een creditcard voor de borg.

Welke specifieke verkeersregels moet je rekening mee houden in Italië? Van hoeveel glazen Italiaanse wijn kun jij genieten tijdens een etentje, als je daarna nog moet rijden? Als je wilt kunnen genieten van een zorgeloze vakantie, is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Tips voor het huren van een auto in Italië, verkeersregels en meer.

Hieronder geven we de antwoorden op onder andere deze vragen. En nog beter: met onze ervaring hebben we een lijst van tips samengesteld om rekening mee te houden als je een auto gaat huren. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Verkeersregels in Italië

De verkeersregels in Italië zijn vrijwel hetzelfde als in Nederland. Toch zijn er een aantal regels waarvan het goed is om ze te kennen, voordat je met een huurauto op pad gaat.

De maximumsnelheid voor personenauto’s

De maximumsnelheid voor personenauto’s op 6-baans wegen is in Italië 150 km per uur. Verder geldt voor binnen de bebouwde kom 50 km, buiten de bebouwde kom 90 km, op autowegen 110 km en op autosnelwegen 130 km per uur. Bij slecht weer en regenval wordt op autosnelwegen de snelheid verlaagd naar 110 km per uur en op autowegen 90 km per uur. Heb je minder dan drie jaar je rijbewijs? Dan mag je op autowegen maximaal 90 en op autosnelwegen maximaal 100 km per uur rijden.

Handsfree bellen

Net als in de meeste andere landen is het verboden om auto te rijden als je een telefoon vasthoudt. Handsfree bellen is wel toegestaan. Een headset mag je ook gebruiken mits je maar één oortje in hebt.

Rijden in de bergen

In bergwegen gaat stijgend verkeer vóór op dalend verkeer, dat kan dus inhouden dat je als dalend verkeer soms even achteruit moet rijden. Kom je een postauto tegen dan moet je die altijd ruimte geven om te passeren.

Tram op de weg

Sta je stil achter een tram dan mag je deze niet inhalen, behalve als er een vluchtheuvel is. Een rijdende tram mag je rechts inhalen als daar ruimte voor is en in een eenrichting straat ook links.

In de auto overnachten

Overnachten in de auto op de openbare weg is soms toegestaan in Italië, zolang het niet op kamperen lijkt en je geen overlast bezorgt.

Stoplicht op rood

Op gevaarlijke kruispunten kun je stoplichten tegen komen die op rood blijven staan. Je mag daar alleen doorrijden als op hetzelfde moment ook het groene licht brandt.

Wie heeft er voorrang?

Trams en lijnbussen hebben altijd voorrang.

Verkeer dat zich op de rotonde bevindt heeft voorrang, behalve als er op de wegen die naar de rotonde leiden géén verkeerstekens op de weg of op borden staan. Dan heeft verkeer van rechts voorrang. Dit is niet altijd voor iedereen even duidelijk, dus wees voorzichtig.

Met een wijntje op achter het stuur?

In Italië is het verboden om een auto te besturen als je alcohol hebt gedronken en minder dan drie jaar je rijbewijs hebt. Voor de andere bestuurders geldt een maximum promillage van 0,5 gram per liter. Gemiddeld komt dat ongeveer neer op twee glazen bier/wijn of whisky. Rijden onder invloed van verdovende middelen is helemaal verboden.

Auto huren in Italië? Vergelijk verhuurbedrijven bij Reisauto.nl

Roken in de auto

Je kunt een hoge boete krijgen als je in de auto rookt terwijl er een zwangere vrouw of iemand jonger dan 18 jaar bij je in de auto zit.

Parkeren

Het is soms erg onduidelijk of je ergens mag parkeren of niet. Om onzekerheid te vermijden en voor het gemak adviseren wij je om te parkeren in een parkeergarage of een zone voor betaald parkeren. Parkeren tegen de rijrichting in is verboden behalve in een eenrichtingsweg.

Toeteren toegestaan?

Een geluidssignaal mag binnen de bebouwde kom alleen gegeven worden als er gevaar voor een aanrijding bestaat.

Kinderen als passagier

Kinderen die minder wegen dan 36 kg of kleiner zijn dan 150 cm mogen alleen in een kinderzitje of op een zitverhoger in de auto vervoerd worden.

Pech onderweg

Als bestuurder en passagier draag je altijd een reflecterend veiligheidsvestje bij pech onderweg. En buiten de bebouwde kom plaats je een gevarendriehoek op 50 tot 100 meter (op autosnelwegen) afstand van de auto.

Toegangsverbod

Dit bord geeft aan dat alleen auto’s met een ontheffing het gebied mogen inrijden.

Let op de verkeersregels in Italië

Tijdens een roadtrip in Italië de grens over

Het noorden van Italië leent zich uitstekend voor een roadtrip waarbij je de aangrenzende landen bezoekt. Grensoverschrijding naar Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië wordt door de meeste verhuurders geaccepteerd.

In het noorden van Italië liggen een aantal mooie steden zoals Milaan, Genua, Turijn, Venetië en Bologna. De verhuurbedrijven hebben op de meeste luchthavens in deze steden een kantoor, zodat jouw roadtrip meteen kan beginnen.

Geef bij het boeken direct aan welke landen je wilt bezoeken zodat de verhuurder voor jou een auto kan reserveren die geschikt is voor grensoverschrijding.

Check ook voordat je de route gaat plannen of je de auto in een ander land mag inleveren. Vaak is dat namelijk niet mogelijk en moet de terugbrenglocatie dezelfde zijn als de ophaallocatie, of in ieder geval in hetzelfde land.

Met de huurauto eilandhoppen

Met de huurauto vanuit het vaste land naar Sardinië of Sicilië reizen of vice versa en de auto op die andere locatie achterlaten (=One-Way) is heel erg prijzig. Dat geldt ook als je van eiland naar eiland wilt.

De kosten kunnen al snel oplopen tot zo’n €500! Dus als je niet van plan bent om weer terug te reizen naar de ophaallocatie van de auto, is het goedkoper om op je volgende bestemming een andere auto te huren.

Eilandhoppen met een huurauto in Italië

One-Way huren

We hebben het hiervoor al genoemd, One-Way huren: je haalt de auto op de ene locatie op en levert hem op een andere locatie in. In Italië binnen het vasteland of binnen één eiland is dat bij de meeste verhuurders mogelijk. Altijd op aanvraag tijdens de boeking en de kosten liggen rond de €50 (voor bepaalde automodellen kan dit oplopen tot €150).

Zelfs een auto huren in Italië en inleveren in Nederland of andersom, behoort bij enkele verhuurders tot de mogelijkheden. Dit soort boekingen zijn altijd op aanvraag. Op dat moment kan de verhuurder ook aangeven wat de extra kosten zullen zijn.

< Terug naar boven >

Welke auto kies je voor je vakantie in Italië?

Wanneer je een auto wilt huren voor een vakantie in Italië, hoef je je niet druk te maken over de kwaliteit van de wegen. Als je meer naar het zuiden gaat, dan wordt die kwaliteit wel wat minder. In Sardinië zullen de wegen ook minder goed zijn dan in noord en midden Italië.

Ervaringen en recencies bij het huren van een auto in Italië.

Ben je alleen of met z’n tweeën en ben je een rustige rijder? Dan is iedere auto geschikt om ook af en toe dat bergje, een paar scherpe bochten en de weg naar het strand te bedwingen. Gaat jouw vakantie er anders uitzien? Dan spreekt een van deze auto’s je misschien aan:

 • Een busje voor als je met 6 of meer personen op vakantie gaat. Wanneer iedereen een eigen koffer meeneemt kan de beschikbare ruimte te klein zijn. Wij hebben op een van onze reizen een goede keuze kunnen maken door vooraf in Nederland de auto bij een garage te gaan bekijken;
 • Een SUV/4WD biedt je comfort als je een roadtrip gaat maken in Italië. Je kunt de mooie, wat minder toegankelijke strandjes en dorpjes met een SUV goed bereiken. En als je wilt zelfs de nacht in je auto doorbrengen;
 • Wil je twee weken een auto huren en in Italië de oogstrelende Amalfikust bezoeken? Een cabrio maakt jouw reis tot een unieke ervaring! Om het Italië gevoel compleet te maken, kies je dan natuurlijk voor een Fiat 500;
 • De meeste verhuurbedrijven in Italië bieden je een mooie keuze uit fraaie luxeauto’s. Je geeft jezelf een droomvakantie als je in stijl een rondreis maakt langs de mooie meren van Italië.

Tip

Een enkele verhuurder biedt de mogelijkheid om te kiezen voor een ‘model garantie’. Als je die mogelijkheid tijdens de boeking niet krijgt voorgelegd, dan boek je automatisch op ‘klasse’. Dat betekent dat je een ander model auto mee zou kunnen krijgen, dan dat je hebt geboekt. Dit is afhankelijk van hoe de verhuurder het wagenpark beheert.

< Terug naar boven >

Waar huur je een auto in Italië?

Italië staat voor Nederlanders in de top 5 van meest favoriete landen om een auto te huren. Dat is ook niet vreemd: vanuit Schiphol bereik je na 1,5 tot 2,5 uur vliegen een van de bijna 30 luchthavens in dit prachtige land. Op het vliegveld stap je in je huurauto en kan het grote genieten beginnen.

Op iedere luchthaven vind je de kantoren van autoverhuurders. Wil je er zeker van zijn dat een auto van jouw keuze beschikbaar is? En vind je het belangrijk dat je niet onder- of over-verzekerd een prijzige huurovereenkomst ondertekent?

Goedkoop een auto huren in Italië

In Italië is het in dat geval aan te raden om een auto online en ruim voordat je vakantie begint te boeken. De meeste grote verhuurbedrijven verhuren auto’s in Italië. Voor welke verhuurder je kiest, hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Voor jouw gemak hebben wij onderzoek gedaan naar diverse verhuurbedrijven op punten die voor de meeste mensen belangrijk zijn. Op het einde van dit artikel vind je de resultaten hiervan in een handig overzicht.

< Terug naar boven >

Wat is de prijs van een huurauto in Italië?

Het liefst wil je een auto huren in Italië voor een voordelige prijs. Natuurlijk zijn de kosten van een huurauto afhankelijk van jouw wensen. Goedkoop huren is fijn, maar vaak zijn er verborgen kosten waardoor je uiteindelijk toch meer geld kwijt bent. Reisauto.nl heeft een breed onderzoek uitgevoerd naar de kosten en voorwaarden van verhuurders.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 14 dagen, de huurlocatie Milaan. Let op: onderstaande opsomming is een inschatting. Tijdens drukke periodes kunnen de kosten soms tot wel 55% hoger zijn. Ook een andere huurlocatie kan invloed op de prijs hebben.

De kosten, bij een huurtermijn van 14 dagen, van een huurauto in Milaan, Italië, bij de goedkoopste verhuurder met all-inclusive verzekering:

 • €20 per dag voor een kleine auto, zoals een Toyota Aygo;
 • €35 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Alfa Romeo Giulietta;
 • €38 per dag voor een grote auto, zoals een Fiat Tipo Combi;
 • €86 per dag voor een luxeauto, zoals een Alfa Romeo Stelvio.

Bij een kortere huurperiode wordt de prijs per dag hoger dan bij een langere huurperiode. Kom je een aanbod tegen dat heel erg afwijkt van bovengenoemde prijzen wees dan op je hoede.

Welke leeftijd om een auto te huren in Italië

< Terug naar boven >

Welke verhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Italië. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Italië verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Italië.

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Grens over? Cabrio's? Luxeauto's? Creditcard Brandstof Score
Alamo (link)
CarDelMar (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
Tui Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder CarDelMar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Tui Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
 • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
 • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: - Alamo De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 19 jaar voor een toeslag. - CarDelMar De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag van €10-€20/dag. - Europcar De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag. - Sunny Cars De minimumleeftijd is 21 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 19 jaar door een toeslag te betalen. - Tui Cars De minimumleeftijd is 25 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 19 jaar door een toeslag te betalen.
 • ** "Grens over" betekent of de auto de grens naar een ander land mag overschrijden. Bij Europcar is grensoverschrijding toegestaan na telefonisch overleg met het reserveringskantoor.
 • *** Bij Europcar kan via het reserveringskantoor worden aangegeven voor welke categorieën sprake kan zijn van een cash betaling voor de borg.

< Terug naar boven >

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Italië? Lees verder:

Auto huren Italië

Een auto huren in Italië

Ben jij van plan om het prachtige Italiaanse landschap en cultuur te ontdekken met een huurauto? In deze complete gids lees je alles over verzekeringen, prijzen, regels en meer.

Auto huren Italië leeftijd

Vanaf welke leeftijd een auto huren in Italië

Je wilt graag een auto huren in Italië, maar vraagt je misschien af of dat wel kan met jouw leeftijd. Wij hebben het voor je uitgezocht en alles op een rijtje gezet, inclusief verhuurders.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog