Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Italië?

Een auto huren in Italië mag officieel vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Hierdoor kun je met toeslagen te maken krijgen in de volgende situaties, welke we hieronder verder toelichten.

 • Als je jonger bent dan 26 jaar;
 • Als je korter dan 3 jaar in het bezit bent van je rijbewijs;
 • Wanneer je ouder bent dan 70 jaar.
Auto huren in Italië voor alle leeftijden

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Leeftijd van 18 tot 21 jaar
 2. Leeftijd van 21 tot 26 jaar
 3. Leeftijd van 26 jaar en ouder
 4. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
 5. Meer weten? Check ook deze pagina's

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Leeftijd van 18 tot 21 jaar

Er zijn autoverhuurbedrijven in Italië waar je een auto kunt huren bij een leeftijd van 18 tot 21 jaar. Zelfs als je korter dan één jaar je rijbewijs hebt. De verhuurbedrijven hanteren dan wel een aantal voorwaarden:

 • De keuze in het aantal modellen dat je kunt huren is beperkt
 • Er is een leeftijdstoeslag van toepassing

Dit zijn voorbeelden van auto’s die jij kunt huren:

Huur een auto in Italië onder 21 jaar, zoals een Opel Corsa

Opel Corsa

Huur een auto in Italië als je 18 jaar bent, zoals een Smart Fortwo

Smart Fortwo

Door de leeftijdstoeslag betaal je behoorlijk meer voor je huurauto dan iemand van 25 jaar en ouder. Dat verschil is ongeveer €130 tot €200 per week. Ook als de huurder 25 jaar of ouder is en jij als 18, 19, 20 of 21-jarige als tweede bestuurder wordt genoteerd, betaal je de duurdere huurprijs.

Uit ons onderzoek naar bedrijven waar je kunt huren vanaf de leeftijd van 18 jaar, kwamen de volgende bedrijven naar voren: CarDelMar, Europcar en TUI Cars. In de voorwaarden, die staan bij de auto van je keuze, kun je soms lezen hoeveel de toeslagen bedragen.

Er zijn verhuurbedrijven, bijvoorbeeld TUI Cars en Alamo, die de leeftijdstoeslag niet tellen bij het te betalen bedrag op de website. Die betaal je dan pas wanneer je de auto gaat ophalen. Ieder verhuurbedrijf heeft zijn eigen regels, dus wat bij de een geldt, hoeft bij de ander niet te gelden.

Tip

Er zijn verhuurbedrijven die een andere leeftijdsgrens hanteren als je de auto ophaalt bij een stadsvestiging in plaats van op de luchthaven. Of dit voor de auto van jouw keus ook geldt, kun je lezen in de voorwaarden van de verhuurder.

Leeftijd van 21 tot 26 jaar

Vanaf de leeftijd van 21 jaar kun je in Italië bij vrijwel alle verhuurbedrijven een auto huren. Je betaalt dan wel nog steeds een jonge-bestuurderstoeslag. Die komt gemiddeld neer op zo’n €100 tot €200 per week. Je kunt nog niet alle modellen huren, maar sommige modellen komen toch tot je beschikking, als je de voor dat model geldende toeslag betaalt.

Niet alle verhuurbedrijven hanteren dezelfde leeftijdsgrenzen, er zijn verhuurbedrijven die:

 • enkel een auto verhuren vanaf de leeftijd van 23 jaar;
 • de leeftijd zonder beperkingen verlagen naar 23 of 24 jaar, waardoor je meer modellen kunt huren zonder toeslag;
 • de minimale leeftijd verhogen naar 22 of 23 jaar, waardoor je dan pas een ruimere keus uit modellen krijgt.

De regels verschillen per verhuurbedrijf, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen voordat je boekt.

Leeftijd van 26 jaar en ouder

Vanaf 26 jaar kun je met een geldig rijbewijs overal in Italië een auto huren. Je kunt dus bij ieder verhuurbedrijf de prijs opvragen en het beste aanbod kiezen.

In Italië wordt officieel geen maximumleeftijd gehanteerd voor het huren van een auto. Enkele verhuurders verhuren geen auto aan personen ouder dan 80 jaar. Dit komt echter bijna nooit voor. Lees voordat je de keuze maakt voor een auto altijd de voorwaarden van de verhuurder door.

Autohuur in Italië voor alle leeftijden, bijvoorbeeld deze witte hatchback

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Italië binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Italiaanse weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Italië? Lees verder:

Auto huren Italië

Een auto huren in Italië

Ben jij van plan om het prachtige Italiaanse landschap en cultuur te ontdekken met een huurauto? In deze complete gids lees je alles over verzekeringen, prijzen, regels en meer.

Auto huren Italië leeftijd

Vanaf welke leeftijd een auto huren in Italië

Je wilt graag een auto huren in Italië, maar vraagt je misschien af of dat wel kan met jouw leeftijd. Wij hebben het voor je uitgezocht en alles op een rijtje gezet, inclusief verhuurders.

Auto huren zonder creditcard in Italië

Zonder creditcard een auto huren in Italië?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Italië

Alles over verzekeringen van een Italiaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste verzekering van je huurauto in Italië

De beste tips voor het huren van een auto in Italië

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog