Home>Auto huren italie>Auto huren italie verzekeringen

Hoe verzeker je een huurauto in Italië?

Hoe verzeker je een huurauto in Italië?

Leestijd:
3 minuten
Datum:
25 apr 2022

Wanneer je een auto huurt in Italië is het fijn als de auto goed verzekerd is. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Het kan je gaan duizelen als je de termen ziet die de verhuurbedrijven in hun voorwaarden hebben opgenomen. Mede hierdoor vinden veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van huren is.

Om duidelijkheid te scheppen, hebben we onderstaande uitleg gemaakt.

Auto huren in Italië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Verzekeringsopties voor je huurauto in Italië

Je hebt altijd de mogelijkheid om de huurauto all-inclusive te verzekeren. Misschien wil je dat niet, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s in Italië?

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2500. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

Auto huren in Italië, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Italië verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TPI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super TP geldt geen of een heel laag eigen risico.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

All-inclusive verzekeren van je huurauto in Italië

Wil je zonder gedoe en onzekerheid een auto huren? In dat geval biedt een all-inclusive verzekering een goede dekking zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal.

Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal hetzelfde. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

In Italië kun je een huurauto ook all-inclusive verzekeren

Hierboven hebben wij de meest voorkomende verzekeringen en benamingen besproken. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Wij hebben tijdens onze reizen tientallen auto’s gehuurd in verschillende landen op diverse continenten, zonder ook maar één probleem! Op deze pagina vind je onze beste tips bij het huren van een auto, zodat jij ook zorgeloos op roadtrip kunt. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in Italië. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Italiaanse wegen op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Italië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Auto huren Italië

Een auto huren in Italië

Auto huren Italië leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Italië

Auto huren zonder creditcard in Italië

Kun je een auto huren in Italië zonder creditcard

De beste verzekering van je huurauto in Italië

Hoe verzeker je een huurauto in Italië

De beste tips voor het huren van een auto in Italië

De beste tips voor het huren van een auto in Italië

Tips voor autohuur

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog