Hoe verzeker je je huurauto in Italië?

Wanneer je een auto huurt in Italië is het fijn als de auto goed verzekerd is. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Het kan je gaan duizelen als je de termen ziet die de verhuurbedrijven in hun voorwaarden hebben opgenomen. Mede hierdoor vinden veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van huren is.

Om duidelijkheid te scheppen, hebben we onderstaande uitleg gemaakt.

Hoe verzeker je een huurauto in Italië?

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Verzekeringsopties voor je huurauto in Italië
  2. All-inclusive verzekeren van je huurauto in Italië
  3. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht
  4. Meer weten? Check ook deze pagina's

Verzekeringsopties voor je huurauto in Italië

Je hebt altijd de mogelijkheid om de huurauto all-inclusive te verzekeren. Misschien wil je dat niet, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s in Italië?

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2500. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Italië verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TPI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super TP geldt geen of een heel laag eigen risisco.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

All-inclusive verzekeren van je huurauto in Italië

Wil je zonder gedoe en onzekerheid een auto huren? In dat geval biedt een all-inclusive verzekering een goede dekking zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal.

Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal hetzelfde. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

In Italië kun je een huurauto ook all-inclusive verzekeren

Hierboven hebben wij de meest voorkomende verzekeringen en benamingen besproken. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Wij hebben tijdens onze reizen tientallen auto’s gehuurd in verschillende landen op diverse continenten, zonder ook maar één probleem! Op deze pagina vind je onze beste tips bij het huren van een auto, zodat jij ook zorgeloos op roadtrip kunt. Reisauto heeft een handige checklist opgesteld, zodat je zeker weet dat je de belangrijkste punten naloopt wanneer je de huurauto ophaalt. Je kunt hem gratis downloaden via hetzelfde artikel!

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in Italië. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Italiaanse wegen op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Italië? Lees verder:

Auto huren Italië

Een auto huren in Italië

Ben jij van plan om het prachtige Italiaanse landschap en cultuur te ontdekken met een huurauto? In deze complete gids lees je alles over verzekeringen, prijzen, regels en meer.

Auto huren Italië leeftijd

Vanaf welke leeftijd een auto huren in Italië

Je wilt graag een auto huren in Italië, maar vraagt je misschien af of dat wel kan met jouw leeftijd. Wij hebben het voor je uitgezocht en alles op een rijtje gezet, inclusief verhuurders.

Auto huren zonder creditcard in Italië

Zonder creditcard een auto huren in Italië?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Italië

Alles over verzekeringen van een Italiaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste verzekering van je huurauto in Italië

De beste tips voor het huren van een auto in Italië

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog