Home>Auto huren jordanie

Auto huren Jordanië

Leestijd:
6 minuten
Datum:
12 jun 2023

Voor ons was het reizen met een huurauto door Jordanië één van onze mooiste reiservaringen. Het land is absoluut uniek. Het is alsof je op een andere planeet bent. Wadi Rum is onbeschrijflijk mooi, de kleur van het licht, van de bodem, van de lucht…een magische plek. Iedere dag lieten wij ons verbazen en verrassen door nieuwe uitzichten. We begrijpen helemaal dat films als Lawrence of Arabia en het recente Dune er zijn opgenomen.

Tijdens het ontdekken van de zanderige ruïnes van Petra voelden wij ons net Indiana Jones of Lara Croft van Tomb Raider. Net zo imposant om te zien waren de verschillende locaties uit de Bijbel, belangrijke Romeinse steden en indrukwekkende kastelen uit de kruistochten. Met onze huurauto genoten we van spannende ritten door de bergen en woestijnen. En ondanks al het avontuur is Jordanië veilig en lijkt nog onontdekt door grote massa’s westerse toeristen.

Het contact met de bevolking maakte voor ons deze avontuurlijke roadtrip compleet. De mensen lieten ons erg welkom voelen en onze pogingen om een beetje Arabisch te spreken gaf enthousiaste reacties. Hoe leuk is het als je na het genieten van de lekkerste Arabische gerechten de kok kunt bedanken met een paar Arabische woorden!

Wil jij net zo’n mooie roadtrip maken en zorgeloos met een huurauto op pad? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij vertellen jou in dit artikel over leeftijd en rijbewijs, verzekering, creditcard én geven je handige tips om een auto te huren in Jordanië.

En via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Het beste type huurauto voor je roadtrip

Met een sedan als huurauto kun je in Jordanië een prachtige roadtrip maken

Wij hebben tijdens onze roadtrip in Jordanië gebruik gemaakt van een normale personenauto. De wegen zijn goed en een 4WD heb je zeker niet nodig. Dat is anders in Wadi Rum. Voor die plek hebben wij een voor dat gebied geschikte auto mét chauffeur gehuurd.

Lees voor meer informatie hierover ons artikel over Roadtrips door Jordanië.

Waar huur ik een auto en wat is de prijs?

Het beste huur je vooraf online een auto om zeker te zijn van een huurauto in Jordanië en de beste prijs. Bij aankomst op het vliegveld in Jordanië vind je de balies van de verhuurders in de terminal en ontvang je binnen enkele momenten de sleutel voor jouw huurauto.

In Jordanië zijn zowel lokale als internationale verhuurders actief. Jouw wensen bepalen bij welke verhuurder je het best een auto kunt huren. Het aanbod eenvoudig met elkaar vergelijken? Gebruik dan onze handige online tool. Hiermee zie je in een oogopslag de belangrijkste informatie van de beschikbare verhuurders.

Om je een inschatting te kunnen geven van de prijs voor een huurauto doen we periodiek onderzoek naar verhuurbedrijven in Jordanië. In ons meest recente onderzoek hebben we huurauto’s vergeleken die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben.

De kosten van een huurauto in Jordanië met all-inclusive verzekering:

 • € 68 per dag voor een kleine auto, zoals een Hyundai i10
 • € 52 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Hyundai accent
 • €159 per dag voor een grote auto, zoals een Hyundai sonata
 • €102 per dag voor een SUV, zoals een Mitsubishi Pajero

Leeftijd en autohuur in Jordanië

Wanneer je jonger bent dan 25 of de 65 gepasseerd bent dan kunnen verhuurders extra voorwaarden stellen aan het huren van een auto.

Zo is het aanbod aan auto’s als je tussen de 18 en 21 bent, heel erg beperkt en kan de toeslag voor jou als jonge bestuurder behoorlijk oplopen.

Ben je tussen de 21 en 24 jaar, dan zijn er veel meer auto’s voor jou beschikbaar. Wel betaal je nog steeds een toeslag. De hoogte daarvan kan verschillen per verhuurder.

Ben je 25 jaar of ouder? Én ben je minimaal één jaar in het bezit van een geldig rijbewijs? Dan kun je een vrije keus maken uit het aanbod van huurauto’s. Ook betaal je dan geen toeslag meer als jonge bestuurder.

Uitgebreidere informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Jordanië kun je vinden in een van onze andere artikelen.

 Met auto met chauffeur naar Wadi Rum

Wadi Rum, Mushroom rock

Auto huren in Jordanië, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Welke documenten heb je nodig?

Om een auto te kunnen huren in Jordanië heb je deze documenten nodig:

 • Een geldig autorijbewijs sinds minimaal één jaar
 • Daarnaast ook een internationaal rijbewijs (in het engels)
 • Een paspoort
 • Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder
 • Een visum

Informatie over dat visum en nog vele andere tips hebben wij verzameld in de beste tips voor het huren van een auto in Jordanië.

Een auto huren in Jordanië zonder creditcard

Bij een aantal verhuurders kun je een auto in Jordanië tijdens het reserveren betalen met andere betaalmiddelen dan een creditcard. Bijvoorbeeld via:

 • IDEAL
 • Bankpas
 • Factuur
 • Prepaid creditcard

Maar let op: voor de borg zul je bij het ophalen van de auto wel een creditcard moeten overleggen op naam van de hoofdbestuurder.

Hierover en over de borg kun je meer lezen in het artikel Zonder creditcard een auto huren in Jordanië.

Het verzekeren van een huurauto in Jordanië

Met verzekerde huurauto onderweg in Jordanië

Het verzekeren van je huurauto is niet overbodig in Jordanië. De prachtige natuur waar je niet op uitgekeken raakt heeft namelijk een keerzijde: de wegen zijn vaak bezaaid met zand en steentjes. Het gevolg daarvan is schade aan lak, banden en ruiten.

De meeste verhuurders in Jordanië bieden je naast een all-inclusive verzekering ook de mogelijkheid om losse verzekeringsmodules af te sluiten. Wil je voor die laatste mogelijkheid gaan, vergelijk de totaalprijs dan met een all-inclusive verzekering. Het zou jammer zijn om meer te betalen voor een mindere verzekering.

Uitgebreide informatie over hoe je een auto in Jordanië verzekerd hebben wij voor je verzameld.

Wil je meteen weten hoe de verzekeringen geregeld zijn per verhuurder? Ga dan naar onze online tool en start een zoekopdracht naar de voor jou beschikbare verhuurders. Op de vergelijkingspagina kun je dan meteen de verzekeringen van de verschillende verhuurders met elkaar vergelijken.

Onze 6 beste ervaringen met het rijden met een huurauto

Een van onze mooiste herinneringen aan een roadtrip is die door Jordanië. Het rijden met een huurauto door dit prachtige land kunnen wij je zéker aanraden. We willen er graag aan bijdragen om ook jouw roadtrip door Jordanië onvergetelijk te maken. Daarom delen we onze 6 beste tips en ervaringen hier met je.

Tips en ervaringen voordat je deze bergwegen in Jordanië berijdt

Bochtige woestijnweg in Jordanië

 1. De wegen in Jordanië zijn goed en veilig. Op één punt na: de drempels die overal, op logische én onlogische plekken worden neergelegd. Soms zijn ze beschilderd en vaak ook niet. Ze worden ook niet altijd aangekondigd door een verkeersbord. Ben dus altijd voorbereid op een drempel door wegen en medeweggebruikers goed in de gaten te houden.
 2. Rijd overdag en gebruik als navigatie Google Maps of maps.me.
 3. Er zijn geen rijvlakken op de wegen en wegbelijning heeft nauwelijks betekenis. Je zult rechts en links ingehaald worden. Ons advies: Go with the flow.
 4. Zelfs op snelwegen wordt er in Jordanië gekeerd. Er zijn speciale stroken gemaakt waar de keeractie kan beginnen.
 5. Word je aangehouden tijdens een politiecontrole, schrik dan niet. Er worden namelijk regelmatig controles gehouden met name in het zuiden van het land. Krijg je een boete, overhandig dan de Traffic Violations Card (die vind je in het handschoenvakje van de auto).
 6. Behalve de drempels en gaten in de weg, zul je ook regelmatig kamelen op en langs de weg tegenkomen. Let dan goed op want ze kunnen serieuze schade aanrichten.

Er is nog veel meer te vertellen over verkeersregels, veiligheid en autorijden in Jordanië. Benieuwd? Je kunt erover lezen in De beste tips voor het huren van een auto in Jordanië.

Routes door Jordanië

Er zijn drie routes die je door Jordanië leiden:

 1. King’s Highway (ook wel nummer 35), dit is de populairste en mooiste route. Tegelijkertijd ook de langzaamste.
 2. Desert Highway (nummer 15), deze route gaat dwars door de woestijn en is de sneller dan King’s Highway.
 3. Dead Sea Highway (nummer 65), loopt langs de grens met Israël in de richting van de Dode Zee.
Offroad in Wadi Rum met auto met chauffeur

Wadi Rum offroad tour met chauffeur en gids

Tijdens je trip door Jordanië mag Wadi Rum natuurlijk niet ontbreken als bestemming. Het wordt sterk afgeraden om zelf in Wadi Rum te rijden omdat je er gemakkelijk de weg kwijtraakt. Zonder telefoonsignaal, wegen en verkeersborden kom je snel in levensgevaarlijke situaties terecht.

Je kunt je huurauto parkeren in Wadi Rum Village en vanuit daar verder reizen met een auto plus chauffeur en gids. Veilig en het bied je alle kans om volop te genieten van de magische omgeving.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw roadtrip in Jordanië? Lees dan zeker verder in onze Tips voor roadtrips door Jordanië.

Welke autoverhuurders zijn er?

In Jordanië zijn zowel lokale als internationale verhuurders actief. Jouw wensen bepalen bij welke verhuurder je het best een auto kunt huren. Het aanbod eenvoudig met elkaar vergelijken? Gebruik dan onze handig online tool. Hiermee zie je in een oogopslag de belangrijkste informatie van de beschikbare verhuurders.

Na offroad bereiding van lokale maaltijd in Wadi Rum

Bereiding lokale maaltijd in Wadi Rum

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
6 minuten
Datum
12 jun 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Jordanië

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië?

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

De beste tips als je een auto wilt huren in Jordanië

Roadtrips door Jordanië

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog