Home>Auto huren jordanie>Creditcard

Betaalkaarten die je nodig hebt voor het huren van een auto in Jordanië

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië

Leestijd:
3 minuten
Datum:
22 aug 2022

Net als in veel andere landen heb je in Jordanië een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig om een auto te huren. Bij sommige verhuurders kan een online boeking echter via iDeal betaald worden. Toch moet hier in veel gevallen alsnog een creditcard aan te pas komen: de borg moet namelijk met een creditcard voldaan worden.

Heb je geen creditcard of gebruik je deze liever voor andere zaken? Dan zijn de mogelijkheden beperkt. In dit artikel lees je meer over het huren van een auto in Jordanië zonder creditcard.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

In Jordanië moet de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staan om een auto te mogen huren. Het is dus niet mogelijk om een auto te huren met de creditcard van iemand anders. Heb je geen eigen creditcard, maar wil je wel achter het stuur kunnen kruipen?

Vraag dan iemand anders uit het reisgezelschap – met een creditcard op eigen naam – om hoofdbestuurder te worden. Je kunt jezelf vervolgens laten vastleggen als tweede bestuurder. Verhuurders kunnen hier extra kosten voor in rekening brengen.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Een auto huren in Jordanië zonder borg

Alle verhuurders brengen waarborg in rekening als je een auto huurt. Een auto huren zonder borg te betalen is dus niet mogelijk. De hoogte van de borg hiervan kan verschillen per bestemming, maar ook per huurauto.

De meeste verhuurders kiezen ervoor om het waarborgbedrag te laten voldoen per creditcard. Bij een enkele (lokale) verhuurder kan het mogelijk zijn om de waarborg cash te betalen.

 roadtrip door de woestijn van Jordanië met huurauto

Auto huren en borg betalen met een prepaid creditcard

Als je online boekt, heb je soms de mogelijkheid om de huurauto met iDeal te betalen. De waarborg zal op locatie in vrijwel alle gevallen met een creditcard – met een pincode – voldaan moeten worden.

Verhuurders accepteren zelden contant geld als borgsom. Ook weigeren ze gewoonlijk de volgende betaalmiddelen:

  • Debetkaarten (pinpassen of bankpassen)
  • Prepaidkaarten, oplaadbare of virtuele creditcards
  • Betaalkaarten waarop de nummers en letters geen voelbaar reliëf hebben

Een sidenote: een prepaid creditcard kan soms wél gebruikt worden om de online boeking mee te voldoen. Omdat verhuurders echter niet weten hoeveel geld op deze creditcard staat, wordt deze niet geaccepteerd voor het betalen van de borg. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg? Neem dan - voordat je tekent - de voorwaarden goed door.

Toch met creditcard een auto huren in Jordanië?

Wie een creditcard – met pincode – heeft kan bij alle verhuurders in Jordanië terecht. Houd er wel rekening mee dat de waarborgsom (het eigen risico) afgaat van de bestedingslimiet op je creditcard. Controleer of er eventuele verzekering vanuit de creditcardorganisatie is inbegrepen om dubbele verzekering te voorkomen.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Nu weet je wat de mogelijkheden zijn wat betreft het huren van een auto zonder creditcard in Jordanië. Alvast een huurauto zoeken? Onze online tool zet de belangrijkste gegevens voor je op een rijtje. Je hoeft alleen maar de gewenste data en betaalmethode in te voeren om een overzicht van aanbieders te krijgen die aan jouw wensen voldoen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kun je een auto huren in Jordanië zonder creditcard?

In principe heb je in Jordanië een creditcard – op naam van de hoofdbestuurder - nodig om een auto te huren. Lokale verhuurders kunnen wellicht uitzonderingen maken.

Waar kun je in Jordanië een auto huren zonder creditcard?

Online zijn meerdere aanbieders te vinden waar je de huur met iDeal, per bankoverschrijving of via automatische incasso kunt betalen. Meestal heb je bij het afhalen van de huurauto alsnog een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. In onze online tool zie je na het invoeren van je bestemming, de gewenste data en de betaalmethode een overzicht van verhuurders. In dat overzicht staat aangegeven welke betaalmethoden voor huren en borg per verhuurder gelden.

Kan ik met contant geld een auto huren in Jordanië?

In Jordanië heb je voor het huren van een auto en het betalen van de waarborgsom een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. Een enkele lokale verhuurder biedt de mogelijkheid om contant te betalen.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
22 aug 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Jordanië

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië?

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

De beste tips als je een auto wilt huren in Jordanië

Roadtrips door Jordanië

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog