Home>Auto huren jordanie>Leeftijd

Vanaf 21 jaar kun je Jordanië verkennen met een huurauto

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Leestijd:
4 minuten
Datum:
23 aug 2022

De meeste verhuurders in Jordanië verhuren alleen auto’s aan personen van 21 jaar en ouder. Daarnaast moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Ben je 65 jaar of ouder? Ook dan zullen de meeste autoverhuurders een auto aan je verhuren.

Ben je jonger dan 25 jaar of de 65 gepasseerd? Dan kunnen verhuurders bepaalde voorwaarden stellen aan het huren van een auto. Benieuwd waar je mogelijk rekening mee moet houden? In dit artikel lees je er - per leeftijdscategorie - meer over.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Je leeftijd is 18 tot 21 jaar

De mogelijkheden voor het huren van auto’s is voor personen in deze leeftijdscategorie zeer beperkt. Toch een verhuurder gevonden die jou een auto wil verhuren? Houd dan rekening met een flinke toeslag voor jonge bestuurders.

Bij sommige verhuurders kan deze toeslag oplopen tot zo’n €20 per dag. Voor een week (8 dagen) autohuur levert dit toch al gauw een extra te betalen bedrag van €160 op.

Een Hyundai i10 kun je in Jordanië huren ook als je jonger bent dan 21 jaar

Je leeftijd is 21 tot 24 jaar

In Jordanië zullen de meeste verhuurders een auto aan jou meegeven. Wel is het aantal modellen waaruit je kunt kiezen beperkt. Ook beschouwen verhuurders je nog als ‘jonge bestuurder’. Daarom brengen ze gemiddeld een toeslag van €6,22 per dag in rekening, boven op de afgesproken huurprijs.

Is de hoofdbestuurder wel ouder dan 25, maar de tweede of latere bestuurder niet? Ook dan moet er een toeslag betaald worden.

Hoeveel de jonge bestuurderstoeslag bedraagt, varieert per verhuurder. Neem de voorwaarden van de verschillende bedrijven daarom goed door. Zo weet je precies wat je onderaan de streep moet betalen.

Er zijn verhuurbedrijven die de leeftijdstoeslag niet meenemen in het te betalen bedrag op de website. In dat geval betaal je de toeslag pas bij het ophalen van de auto. Ieder verhuurbedrijf heeft zijn eigen regels, dus wat bij de een geldt, hoeft bij de ander niet te gelden.

Stoffige huurauto in Jordanië, ook te huur voor jonge volwassenen

Je bent 25 jaar of ouder

Je kunt bij alle verhuurders aankloppen voor het huren van een auto. Wel moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Van een eventuele toeslag voor jonge bestuurders is geen sprake meer.

Maximale leeftijd

Sommige verhuurders in Jordanië hanteren een maximumleeftijd. Ben je deze leeftijd gepasseerd? Dan is de keuze uit verhuurders wellicht beperkter en kan er een toeslag in rekening gebracht worden. Uit ons onderzoek is gebleken dat deze grens bij de meeste verhuurders op 79 jaar ligt.

Auto huren in Jordanië, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Vereiste documenten om een auto te huren

Over het algemeen moet je in Jordanië minimaal één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te kunnen huren. Naast dit rijbewijs heb je ook het volgende nodig:

  • Een internationaal rijbewijs (in het Engels)
  • Een geldig paspoort
  • Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Heb je geen creditcard of gebruik je deze liever niet om een auto te huren? Lees, Kun je een auto huren in Jordanië zonder creditcard? voor meer informatie.

Welke documenten nodig roadtrip Jordanië

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht in Jordanië?

Je weet nu - afhankelijk van je leeftijd - of je een auto kunt huren in Jordanië en welke documenten je hiervoor nodig hebt. Nu nog een geschikte verhuurder en huurauto vinden!

Met onze online tool stel je eenvoudig een overzicht samen van verhuurders waar jij - met jouw leeftijd - een auto kunt huren. Je hoeft alleen maar aan te geven waar, wanneer en voor hoelang je de auto wilt ophalen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Jordanië?

Voor het huren van een auto moet je bij de meeste verhuurbedrijven in Jordanië minimaal 21 jaar oud zijn. Ook dien je minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs.

Kun je als jonge bestuurder een auto huren in Jordanië?

Bij de meeste verhuurbedrijven in Jordanië ligt de minimumleeftijd voor het huren van een auto op 21 jaar.

Kan ik een auto huren in Jordanië als ik 18, 19 of 20 jaar ben?

Ja, dit is mogelijk. Wel is het aantal verhuurders zeer beperkt. Houd daarnaast rekening met een jonge bestuurderstoeslag.

Kan ik een auto huren in Jordanië als ik jonger dan 25 jaar ben?

Bij de meeste verhuurbedrijven kunnen beginnend bestuurders van 21 jaar en ouder terecht. Wel dien je al minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs.

Kun je een auto huren in Jordanië als je korter dan 1 jaar een rijbewijs hebt?

In Jordanië moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs om een auto te mogen huren. Heb je korter dan 12 maanden je rijbewijs? Dan kun je dus geen auto huren.

Hoelang moet je in het bezit zijn van een rijbewijs om een auto te huren in Jordanië?

In Jordanië moet je minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor het huren van een auto.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
4 minuten
Datum
23 aug 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Jordanië

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië?

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

De beste tips als je een auto wilt huren in Jordanië

Roadtrips door Jordanië

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog