Home>Auto huren jordanie>Roadtrips

Kamelen roadtrip door de woestijn van Jordanië

Tips voor roadtrips door Jordanië

Leestijd:
5 minuten
Datum:
22 aug 2022

Wat een prachtig avontuur was onze roadtrip door Jordanië. Wij hebben onze huurauto meteen op het vliegveld van Amman opgehaald en onze reis kon beginnen.

Een andere mogelijkheid is om te vertrekken voor je roadtrip is vanuit Akaba.

We willen graag onze tips en ervaringen met jou delen. Van de beste reistijd en mooiste routes tot bezienswaardigheden. Veel plezier met lezen en met de voorbereiding van jouw roadtrip door Jordanië!

De beste periode voor een roadtrip door Jordanië

Je kunt Jordanië het best bezoeken in het voorjaar (maart t/m mei) en in het najaar (september t/m november). In deze periodes zijn de temperaturen het meest aangenaam en is het weer het minst wisselvallig. Delen van Jordanië in bloei zien? Dan is het voorjaar de beste periode. Houd wel rekening met wanneer het Ramadan is. Dit kan namelijk invloed hebben op je reisplannen.

Mooie routes door Jordanië

Bochtige wegen op roadtrip door de bergen

Bochtige King's Highway

Je kunt verschillende routes nemen om van noord naar zuid (of vice versa) te rijden in Jordanië. De King’s Highway is de mooiste en populairste route en wordt op borden aangeduid met nummer 35. Deze snelweg voert je door een imposant gebied vol bezienswaardigheden en de vele bochtige wegen maken de route een traktatie voor automobilisten die wel van een potje sturen houden. Het kronkelende karakter van de King’s Highway maakt het wel de langzaamste weg om door Jordanië te reizen.

Desert Highway Jordanië

Desert Highway Jordanië

De Desert Highway (nummer 15) die – zoals de naam al doet vermoeden – dwars door dwars door de woestijn loopt, is daarentegen de snelste route. Het is een meerbaans snelweg waar je 110 mag rijden. Je komt hier veel vrachtverkeer tegen en de niet zo imposante omgeving kent weinig toeristische bezienswaardigheden. Pas onderweg op voor langzamere stukken met drempels en politiecontroles. Deze bevinden zich met name bij steden en kleine dorpjes.

De laatste route die het noorden met het zuiden verbindt is de Dead Sea Highway (nummer 65). De weg loopt langs de grens met Israël in de richting van de Dode Zee. Veel reizigers vinden deze route mooier dan de Desert Highway en sneller dan de King’s Highway, maar zeker niet zo mooi. De Dead Sea Highway is het niet waard om speciaal voor om te rijden. Past deze route echter het best in jouw reisplanning? Maak er dan handig gebruik van.

Met de huurauto de Dode Zee bezoeken

Uitzicht op de Dode Zee Jordanië

Wadi Rum bezoeken met of zonder huurauto

Wadi Rum is een nationaal park binnen Jordanië. Het is een imposant woestijnlandschap met reusachtige bergformaties en nauwelijks begroeiing. De geasfalteerde weg voert tot en met Wadi Rum Village, waar een grote parkeerplaats is. De meeste mensen parkeren daar de auto en reizen verder met gidsen. Dit wordt ook dringend geadviseerd.

Wadi Rum zonsopkomst

Zonsopkomst in Wadi Rum Jordanië

Wadi Rum niet op eigen gelegenheid bezoeken

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om zelf te rijden in Wadi Rum, maar is niet aan te raden. Je raakt makkelijk de weg kwijt en dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren, omdat je geen telefoonnetwerk bereik hebt. Daarnaast kun je het natuurgebied schade toebrengen door op stukken te rijden die je moet vermijden. Het is leuker en veiliger om met een gids de Wadi Rum te doorkruisen en je kunt op die manier ook genieten van het fantastische uitzicht.

Bekendste bezienswaardigheden Wadi Rum

Hoogtepunten van het nationale park zijn de bijzondere rotsformaties ‘Seven Pillars of Wisdom’ en de 1754 meter hoge ‘Jebel Rum’. Ook de diepe kloof van Barrah Siq is een fotogenieke plek die gegarandeerd mooie plaatjes oplevert. Maar het meest indrukwekkende van Wadi Rum? Dat is de nachtelijke sterrenhemel. Het is dan ook een aanrader om te overnachten in een bedoeīnenkamp.

Maaltijd en overnachten in Wadi Rum

Locale maaltijdbereiding in Wadi Rum

Andere interessante bezienswaardigheden in Jordanië

Tombs in Petra, Jordanië

Petra is het beroemde wereldwonder en een absolute must om in Jordanië te hebben gezien. Petra is samen met Little Petra een grote stad uit de oudheid en je kunt er rustig een midweek hiken, alhoewel de meeste mensen er 2 dagen voor uittrekken. Alles in Petra doe je te voet, je parkeert je auto op de parkeerplaats buiten het park.

Huurauto parkeren op parkeerplaats buiten park Little Petra

Parkeerplaats buiten Little Petra

Akaba is de enige plek waar Jordanië een kuststrook heeft. Het land eindigt hier in de Rode Zee. Akaba is een populaire bestemming, ook onder Jordaniërs zelf. Er heerst een Saint-Tropez achtige sfeer in de stad. Je kunt er mooi duiken, snorkelen en eten in restaurants. Bij Akaba ligt een luchthaven voor toeristen met kantoren van diverse autoverhuurders. Mensen beginnen hun reis meestal of vanuit Amman, of vanuit Akaba.

Ook de Rode Zee bij Akaba is bereikbaar met de huurauto

De weg naar de Rode Zee bij Akaba Jordanië

De Dode Zee is een bestemming die je niet mag missen als je Jordanië bezoekt. Het is een ervaring op zich om te drijven op het water. Zwemmen is moeilijk, een boekje lezen is makkelijk. Er zijn bekende resorts langs de Dode Zee en ondanks het prijskaartje is dit de best betaalbare manier om de Dode Zee te ervaren. Bij de meeste bekende hotels aan de Dode Zee kun je een modderbad aan het water nemen, waarbij de modder vers voor jou uit de zee wordt gevist.

Aan het strand van de Dode Zee een modderbad nemen

Een modderbad nemen aan het strand van de Dode Zee

Jerash is een aanrader om te bezoeken als je genoeg reisdagen hebt. Hier vind je de best bewaarde Romeinse complexen van het land. Het is een ontzettend grote Romeinse stad met tempels, geplaveide wegen, fonteinen en een hippodroom. De reistijd van Amman naar Jerash is ongeveer een uur en je komt onderweg een aantal mooie uitzichten tegen.

Romeinse opgravingen in Jerash

Tempelcomplex in Jerash

Amman is een hoofdstad van formaat met meer dan 4 miljoen inwoners. Het is erg druk op de weg, mensen rijden kriskras door elkaar en het is een uitdaging om een parkeerplek te vinden. Je komt overal flitsers tegen en het is beter om iets te langzaam te rijden, dan iets te hard. De wegen en afslagen zijn op een andere manier ontworpen dan je van thuis bent gewend. Veel mensen starten hun rondreis door Jordanië in Amman, maar verlaten de stad al gauw in de richting van de populaire bezienswaardigheden.

Een roadtrip in Jordanië en Temple Hercules in Amman bezoeken

Temple Hercules in Amman

Ben je geïnspireerd geraakt door al dit moois? En wil je nu op zoek naar de beste huurauto voor jouw reis. In onze andere artikelen lees je alles over het huren van een auto en het rijden in Jordanië. Je kunt ook rechtstreeks naar onze online tool waar je eenvoudig de auto naar jouw wensen kunt vinden.

Uitzicht op Dana trail palm canyon Jordanië

Dana trail palm canyon Jordanië

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
5 minuten
Datum
22 aug 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Jordanië

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië?

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

De beste tips als je een auto wilt huren in Jordanië

Roadtrips door Jordanië

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog