Home>Auto huren jordanie>Verzekering

Verzekerd met huurauto op pad in Jordanië

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

Leestijd:
5 minuten
Datum:
3 okt 2022

Je gaat een auto huren in Jordanië en wilt daar zorgeloos mee op pad gaan. Een goede verzekering helpt om volop van het reizen door dit magische woestijnland te genieten. Maar hoe kun je de huurauto eigenlijk het best verzekeren? En welke verzekeringsvoorwaarden zijn van belang?

Sommige verhuurbedrijven lijken er een sport van te maken hun huurvoorwaarden vol te stouwen met vage begrippen. Dit maakt het vergelijken van aanbieders onnodig lastig. Het kiezen van een passende verzekering is dan ook iets waar veel mensen tegenaan hikken.

Een goede eerste stap is om je te verdiepen in de verschillende termen en afkortingen die in de verzekeringswereld voorbijkomen. Je zult zien: ook in Jordanië is het mogelijk om een huurauto - moeiteloos - te verzekeren: zonder eigen risico en allrisk. In dit artikel lees je hoe je dit doet en welke andere verzekeringsopties mogelijk zijn.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Zand, grind en off-road rijden

Jordanië bestaat voor bijna 90 procent uit woestijnlandschap. Je zult onderweg dan ook fotogenieke duinen tegenkomen en langs uitgestrekte zandvlaktes rijden. Ook bevinden zich her en der hoge rotswanden, waar een aantal van de mooiste wegen in Jordanië doorheen kronkelen.

Door de aanwezigheid van al dit natuurschoon, liggen er wel veel zand en steentjes op de weg. Wees hier alert op: zandverstuivingen kunnen zorgen voor blokkades op de weg en opspattende stenen kunnen schade veroorzaken aan banden, lak en ruiten.

Bij de meeste verzekeringen valt deze schade buiten de dekking. Benieuwd bij welke verhuurders dit wel of niet het geval is? In onze vergelijkingstool kun je precies zien wat er gedekt is per verhuurder. Schade door off road rijden is nooit verzekerd.

zand, grind en off-road rijden in Jordanië

Wadi Rum Jordanië, off road paden

Verzekeringsopties voor je huurauto in Jordanië

Wie graag het zekere voor het onzekere neemt, is het best af met een allriskverzekering. Zowel lokale als internationale verhuurders bieden deze optie aan. Je huurauto liever niet all-inclusive verzekeren? Het is ook mogelijk om met losse verzekeringsmodules de gewenste dekking te verkrijgen. Controleer dan wel of je niet op een vergelijkbare prijs uitkomt als bij een all-inclusive pakket.

Standaard en wettelijk verplicht

Een WA-verzekering – volgens de wettelijk geldende standaard - is net als in andere landen ook verplicht in Jordanië. Bij de meeste verhuurders is deze verzekering al inbegrepen bij de prijs. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid van de bestuurder, wanneer deze schade veroorzaakt – zowel lichamelijk letsel als materiële schade – aan een derde partij.

Collision Damage Waiver (CDW)

Is er sprake van schade aan de huurauto door een aanrijding of ongeluk? Dan beperkt deze verzekering het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk kan worden gesteld. In de meeste gevallen is er wel sprake van een eigen risico. Liever het eigen risico deels of in het geheel afkopen? Dan biedt SuperCDW een uitkomst.

Tip

Let op: schade aan de banden, bodemplaat of ruiten van een huurauto is vaak uitgesloten van dekking.

Benieuwd bij welk verhuurbedrijven dit het geval is? In de vergelijkingstool van Reisauto zie je in één oogopslag of de verhuurder deze schade al dan niet dekt.

Theft Protection (TP1)

Deze verzekering biedt dekking bij schade en diefstal. Wel is er sprake van een eigen risico. Dit eigen risico deels of in het geheel afkopen? Kies dan voor TP2.

Personal Accident Insurance (PAI)

Waar veel verzekeringen zich focussen op het vergoeden van schade aan voertuigen, is deze verzekering bedoeld voor letsel - of overlijden - van inzittenden. Ook biedt deze optie soms dekking voor schade aan persoonlijke bezittingen.

Tip

Controleer voor het afsluiten van een PAI wat de eventuele wettelijke aansprakelijkheidsverzekering van de hoofdbestuurder precies dekt. Sommige WA-verzekeringen bieden namelijk ook dekking aan inzittenden.

Auto huren in Jordanië, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Tyre and Windshield Protection (TWP)

Bij losse verzekeringen is schade aan de banden of ruiten veelal uitgesloten. Wie zich hiertegen wil verzekeren, kan een TWP afsluiten.

auto verzekeren in Jordanië tegen schade aan ruiten of banden

Roadside Assistance (RSA) en Roadside Assistance Protection Plus

Kom je met panne langs de weg te staan en heb je RSA afgesloten? Dan kun je telefonisch pechhulp inschakelen. Het kan per verhuurder verschillen welke service ze precies verlenen. In de meeste gevallen komt er iemand om je te helpen.

Afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten, betaal je wel of niet (gedeeltelijk) de materiaalkosten. Heb je geen verzekering voor pechhulp afgesloten? Dan kan de verhuurder je tegen betaling hulp aanbieden.

Tip

Neem bij pech of schade áltijd contact op met de verhuurder en ga niet op eigen houtje reparaties uit (laten) voeren. Dan zijn namelijk alle kosten en eventuele vervolgkosten voor jouw rekening.

All-inclusive verzekeren van je huurauto in Jordanië

Hoewel veel verhuurders deze term gebruiken, geldt niet overal dezelfde dekking. Zo kan schade aan bepaalde onderdelen van de huurauto uitgesloten zijn. Ook is er soms nog sprake van een eigen risico. Wij raden een goede dekking aan vanwege de situaties die je in Jordanië kunt tegenkomen, op de weg en in het verkeer.

Nieuwsgierig naar die situaties? Op de pagina met tips over het rijden in Jordanië vertellen we ook daar over.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe je een gehuurde auto kunt verzekeren in Jordanië. Om het vergelijken van aanbieders - en verzekeringen - zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben we een online tool ontwikkeld. Hiermee ontdek je in een paar simpele stappen welk verhuurbedrijf aan jouw wensen voldoet.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verzekering heb ik nodig in Jordanië?

In Jordanië is het (net als in andere landen) verplicht om een huurauto minimaal WA te verzekeren. Het afsluiten van andere verzekeringen – waaronder all-inclusive - is optioneel. Een goede dekking wordt aangeraden. Je rijdt tijdens een rondreis door Jordanië over wegen waar je mogelijk stenen of dieren op de weg aantreft en het weggedrag van lokale mensen waarschijnlijk anders is dan je gewend bent.

Heb ik een eigen risico als ik een auto huur in Jordanië?

Dat varieert per verzekering. Lees de voorwaarden er daarom goed op na. Ook sommige all-inclusive verzekeringen hebben een eigen risico. Wees je daarnaast bewust van eventuele uitsluitingen. In onze online-tool kun je deze voorwaarden van verschillende verhuurders met elkaar vergelijken.

Is een all-inclusive verzekering voor een huurauto nodig in Jordanië?

Het afsluiten van een all-inclusive verzekering is niet verplicht. Bestuurders mogen dus zelf beslissen hoe ze hun huurauto verzekeren. Wel geldt er een verplichting voor een WA-verzekering. Een goede dekking wordt wel aangeraden, wegens mogelijke risico’s die je tijdens een rondreis door Jordanië loopt.

Wat dekt een all-inclusive huurautoverzekering in Jordanië?

Over het algemeen bieden all-inclusive verzekeringen de meest volledige dekking. Wel kan het per aanbieder sterk verschillen wat er precies gedekt wordt en of er sprake is van een eigen risico. Neem de polisvoorwaarden daarom goed door en gebruik onze vergelijkingstool om inzicht te krijgen in de precieze dekking van verhuurders.

Ben ik verzekerd wanneer ik off-road rijd in Jordaniē?

Nee als je off-road rijdt (dus op ‘niet-officiële’ wegen) is de huurauto niet verzekerd voor schade. In Jordanië is het ook niet nodig om off-road te rijden vanwege het grote aantal geasfalteerde wegen. Wie Wadi Rum bezoekt, doet dit over het algemeen met een gids met 4WD. Zie voor meer informatie ons artikel over Roadtrips door Jordanië.

Auto huren in Jordanië?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
5 minuten
Datum
3 okt 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Jordanië

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Jordanië?

Zonder creditcard een auto huren in Jordanië?

Hoe verzeker je een huurauto in Jordanië?

De beste tips als je een auto wilt huren in Jordanië

Roadtrips door Jordanië

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog