Home>Auto huren mexico

Een auto huren in Mexico en rondreizen.

Auto huren Mexico

Leestijd:
10 minuten
Datum:
12 jun 2023

Het is een prachtig avontuur om een auto te huren en Mexico te ontdekken. Waar in Mexico jouw trip ook naartoe gaat, je wilt zonder zorgen gebruik kunnen maken van de huurauto. Welke verhuurder kies je en wat betaal je voor de auto? Dat vertellen we later in deze blog. We hebben bij Reisauto in heel Mexico auto’s gehuurd. We delen onze ervaringen graag met je en vertellen je over verzekeringen, leeftijd en meer. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Mexico is groter dan West-Europa: het is een gigantisch land. Tijdens een vakantie of roadtrip is een huurauto dan ook geen overbodige luxe. Tussen staten reizen mensen meestal met de bus of het vliegtuig. Een huurauto komt vervolgens goed van pas om de mooie plekjes en toeristische attracties te bezoeken.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Verzekeringen voor de huurauto

Je gaat een auto huren in Mexico en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Om duidelijkheid te scheppen, lichten we een aantal mogelijkheden hieronder toe:

Je wilt een goede verzekering bij het huren van een auto in Mexico.

In Mexico is het verstandig om je huurauto goed te verzekeren.

All-risk verzekeren van je huurauto

Het meest prettig is een huurauto verzekering waarbij je geen risico loopt.

Er bestaan tussenpartijen die all-risk autohuur aanbieden. Je boekt de huurauto met de all-risk verzekering via de tussenpartij en je kunt de auto vervolgens ophalen bij één van de bekende verhuurmaatschappijen. Bekijk ons overzicht van verhuurders om te ontdekken wie dit aanbieden.

Misschien wil je de auto niet all-risk verzekeren maar zelf de keuze maken voor verzekeringen die jij nodig vindt. De volgende mogelijkheden kom je dan tegen:

Standaard huurcontract

Met een standaard huurcontract ben je verantwoordelijk voor de gemaakte schade, inclusief inkomsten die de verhuurder misloopt door de schade.

Third Party Liability (TPL)

Dit is de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. De schade aan derden wordt tot aan het maximumbedrag gedekt, daarboven ben je zelf aansprakelijk.

Supplemental Liability Insurance (SLI)

Met deze optie wordt de dekking van de aansprakelijkheid richting derden verhoogd (dus van de TPL).

Loss Damage Waiver (LDW)

De LDW (een combinatie van Collission Damage Waiver en Theft Waiver) beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen, ongelukken en diefstal. Het resterende eigen risico is afhankelijk van de auto.

Glass and Tires (WWI)

Met de WWI ben je gedekt voor schade aan banden en ruiten, veroorzaakt door ongelukken en slechte wegomstandigheden. Diefstal van deze onderdelen is uitgesloten van deze verzekeringsoptie.

Super Low Damage Waiver (SPLDW)

Deze optie verlaagt het eigen risico van de LDW naar 0%. Voorwaarde is dat je je aan het huurcontract houdt.

Roadside Assistance (RSA)

Door deze optie te kiezen heb je beschikking over pechhulp service.

Mexico heeft een zeer goede gratis pechhulp dienst, genaamd de ‘Ángeles Verdes’ (groene engelen). Meer lezen over verzekeringen en de ‘Ángeles Verdes’? In dit artikel hebben we uitgebreidere informatie staan over het verzekeren van je huurauto in Mexico.

Auto huren in Mexico, snel en eenvoudig geregeld.

Ik zoek een huurauto

Een auto huren in Mexico vanaf 18 jaar

Ook in Mexico heb je als huurder te maken met verschillende leeftijdscategorieën. Waar je rekening mee moet houden op jouw leeftijd bij het huren van een auto lees je hieronder.

Welke leeftijd moet je hebben om in Mexico een auto te huren?

18 tot 21 jaar

Je kunt bij verschillende verhuurders terecht om een auto te huren. De keuze in modellen is beperkt en je betaalt een jonge bestuurderstoeslag.

Wil je weten bij welke verhuurders jij terecht kunt en welke toeslag je betaalt? Zoek het op in ons handige overzicht van verhuurders in Mexico.

21 tot 25 jaar

Je kunt bij iedere verhuurder terecht, als je 21 jaar of ouder bent. Het verhuurbedrijf zal je een toeslag in rekening brengen omdat je een jonge bestuurder bent.

25 tot 75 jaar

Personen in de categorie van 25 tot 75 jaar kunnen overal een auto huren. De enige eis die meestal geldt, is dat je minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van een geldig autorijbewijs.

ouder dan 75 jaar

Over het algemeen kun je gewoon terecht bij de grote partijen om een auto te huren.

Wil je meer weten over het huren van een auto op jouw leeftijd? Lees dan alle informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Mexico op deze pagina.

Blog over het huren van een auto in Mexico

Is een creditcard vereist?

Wil je in Mexico een auto huren zonder creditcard? Dat beperkt je keuzemogelijkheden enorm.

De enige mogelijkheid om in Mexico een auto te huren zonder creditcard, is met de zogenaamde ‘debit card’. Zo’n debit card wordt ook wel een prepaid creditcard genoemd.

Met een creditcard een auto huren in Mexico geeft het meeste gemak.

Wij hebben op een andere pagina in onze website uitgebreider beschreven hoe je zonder creditcard een auto kunt huren in Mexico.

Benodigde documenten

Je hebt de volgende documenten nodig om een auto te huren in Mexico. Dit geldt voor alle leeftijden:

  • Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 jaar;
  • Een geldig paspoort of identiteitskaart;
  • Een creditcard.

In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Daardoor komt het voor dat je bij sommige verhuurders uit minder modellen kunt kiezen als je korter dan 2 jaar je rijbewijs hebt. Soms is deze grens zelfs 3 jaar.

Is een internationaal rijbewijs nodig in Mexico?

Om een auto te mogen besturen in Mexico is een Nederlands of Belgisch rijbewijs geschikt. Een internationaal rijbewijs kan handig zijn wanneer een vertaling van het rijbewijs nodig is.

Wat zijn de kosten van een huurauto in Mexico?

Hoeveel kost een huurauto in Mexico?

Om jou een duidelijke kosteninschatting te kunnen geven, doet Reisauto periodiek onderzoek naar verhuurbedrijven. Voor onderstaande inschatting vergeleken we huurauto’s, die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben.

Onderstaande opsomming is een inschatting. Gebruik het huurauto platform op onze website om autoverhuurders in Mexico te vinden en te zien welke het goedkoopste is en het beste bij jouw benodigdheden past.

Tip

Let op! Onderstaande huurprijzen zijn gebaseerd op de periode vóór de verstoringen in de markt. Het is nog niet te zeggen of het prijsniveau zich gaat herstellen in de komende tijd. Momenteel zijn de prijzen flink hoger dan normaal. Houd daar rekening mee bij het zoeken naar een huurauto.

De kosten van een huurauto in Mexico met all-inclusive verzekering:

  • € 20 / dag voor een kleine auto, zoals een Volkswagen Gol (inderdaad, zonder “f”);
  • € 25 / dag voor een middelgrote auto, zoals een Hyundai Accent;
  • € 70 / dag voor een busje, zoals een Kia Sedona;
  • € 60 / dag voor een 4x4, zoals een Jeep Patriot.

Wat voor een huurauto kies je in Mexico?

Voor welk model huurauto je kiest hangt ook in Mexico af van jouw situatie en wensen. Hieronder vind je de voor- en nadelen van de meeste huurauto types.

Normale auto (hatchback of sedan)

Wanneer je met 2 of 3 personen bent, is een kleinere auto prima geschikt om lange afstanden af te leggen. Veruit de meeste wegen waarop je je zult begeven, zijn geasfalteerd.

Minivan

Voor een roadtrip in Yucatan en Quintana Roo met 5 personen hebben we een minivan gehuurd. Dit bleek de juiste keuze te zijn. In een gewone auto had de bagage niet eens meer meegekund!

Een gehuurde minivan kan in Mexico erg handig zijn.

Met een minivan roadtrippen is comfortabel en gezellig.

4x4 / off-road

De meeste wegen in Mexico zijn geasfalteerd, waardoor een 4x4 auto niet nodig is. In sommige staten (bijvoorbeeld Baja California) zijn onverharde wegen. Als je daar een normale auto hebt, trillen de vullingen uit je kiezen en is een 4x4 dus wel handig.

Camper

Om jouw Mexico-ervaring compleet te maken, kun je rondreizen en kamperen in een camper. Op een wit strand onder de sterren en naast een kampvuur in slaap vallen, mooier kan bijna niet.

Zonder huurauto

Het is mogelijk om de omgeving per “collectivo” te bezoeken, dat is het stad- en streekvervoer in Mexico. Houd er echter rekening mee dat je veel meer tijd kwijt bent, dan wanneer je een huurauto hebt.

Wegen, verkeersregels en veiligheid

Wegen en verkeersregels

Mexicaanse wegen zijn over het algemeen geasfalteerd. Wees vanaf het begin voorbereid op twee veel voorkomende veroorzakers van problemen:

  • Gaten in de weg: zo’n beetje iedere weg in Mexico heeft gaten. Vooral bij schaduw op de weg zie je ze lastig;
  • Topes (verkeersdrempels): “topes” zijn in Mexico berucht. De eerste keer dat je een bordje met “tope” erop ziet, weet je nog niet wat het is, maar daar kom je snel genoeg achter.
Let goed op de topes verwerkt in de wegen van Mexico.

Mis de waarschuwing voor de tope niet!

Er zijn een aantal tolwegen in Mexico. Deze zijn prima geasfalteerd en de maximumsnelheid is vergelijkbaar met Nederland. De meeste andere grote wegen waarop je je zult begeven, zijn 80 km/u wegen met bedrijven, winkels en restaurants langs de zijkant.

In de stad zijn er dubbelbaans autowegen, met een maximumsnelheid van 60 of 80 km/u. Deze wegen hebben zeer korte op- en afritten.

In Mexico wordt in steden en wijken gebruik gemaakt van een raster van éénrichtingswegen. Let op tekens op de grond waar wegen samen komen en op symbolen op straatnaamborden om de rijrichting te ontdekken.

Het is fijn om op de hoogte te zijn van situaties die je kunt tegenkomen op de mexicaanse wegen. In een ander artikel geven wij je meer belangrijke informatie over de wegen in Mexico.

In Mexico heb je je veiligheid zelf in de hand

Over het algemeen is het veilig om auto te rijden in Mexico. Overdag en in de toeristische gebieden zul je niet snel last hebben van criminelen. Het wordt afgeraden om ’s avonds buiten de stad te rijden.

Aanhoudingen door corrupte agenten komen regelmatig voor. Het is ons ook weleens gebeurd. Lees verder op de volgende pagina als je wilt weten hoe het zit met corruptie en wat je moet doen als je wordt aangehouden.

Auto huren in Mexico zonder creditcard

Auto op een andere locatie inleveren

Het is bij iedere grotere verhuurder in Mexico mogelijk om de auto op een andere locatie in Mexico in te leveren. Dit wordt ook wel 'one-way' genoemd. De kosten die in rekening worden gebracht, zijn afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties.

Met de huurauto naar buurlanden

Hoe zit het als je met de huurauto vanuit Mexico de buurlanden Belize en Guatemala en de Verenigde Staten van Amerika wilt bezoeken? Je leest het hieronder per land.

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is het eenvoudigste land om te bezoeken met een huurauto uit Mexico. Bij meer dan de helft van de verhuurders is het mogelijk om met de auto in de VS te rijden. Het is vaak beperkt tot auto’s, die gehuurd zijn in de noordelijke staten van Mexico.

Een auto huren Mexico en naar Belize of Guatemala.

Belize of Guatemala

Tijdens een rondreis door het zuiden van Mexico kom je al gauw in de buurt van Belize en Guatemala. De enige grote verhuurder waarvan wij hebben ontdekt dat ze grensoverschrijding naar deze landen toestaan, is Europcar.

Om naar Belize of Guatemala te reizen, is het verplicht om 48 uur voor het ophalen van de auto een brief of e-mail te sturen naar kantoor. Vergeet dit dus niet, want grensoverschrijding in Latijns-Amerika is niet zo eenvoudig als in Europa.

Het is niet mogelijk om met een gehuurde auto uit Mexico naar Honduras of El Salvador te rijden.

Op een andere pagina op onze website kun je meer lezen over grensoverschrijding en one-way huren in Mexico.

Belangrijke tips om een auto te huren in Mexico

Benzineprijs en tanken

De meeste tankstations zijn in Mexico van de staat en een liter benzine kost daar iets minder dan een euro.

Als je in Mexico gaat tanken, dan is het gebruikelijk dat een medewerker dit voor je doet. Als bedankje voor deze service geef je een paar pesos fooi.

Oplichtingspraktijken bij het tanken

Het kan gebeuren dat je een stiekeme pompbediende tegenkomt, die jou probeert op te lichten. Wil jij weten welke trucjes ze toepassen? Lees dan ons artikel over de beste tips wanneer je een auto gaat huren.

Stilstaan zonder benzine

Mexico is een groot land en soms kom je een hele tijd geen tankstation tegen. Het kan weleens gebeuren dat je zonder brandstof komt te staan. Ga dan op zoek naar een plaatselijke bewoner die je wel een paar liter brandstof wil verkopen.

Topes (verkeersdrempels)

We hebben ze al eerder genoemd in dit artikel: topes. Het probleem is dat ze erg heftig kunnen zijn en vaak zie je ze niet aankomen. Houd bordjes in de berm in de gaten om te ontdekken of er een tope aankomt.

In Mexico wil je graag een betrouwbare auto huren.

Je kunt zelfs op kleine onverharde wegen topes tegenkomen.

Boetes

Het kan gebeuren dat je een boete krijgt, soms zit een overtreding in een klein hoekje.

Als je een boete krijgt, is het aan te raden om deze snel te betalen via een daarvoor bestemd kantoor in een stad of dorp. In Mexico krijg je namelijk korting op je boete als je hem vroeger betaalt dan de uiterste datum.

Meer nuttige tips voor het rijden met een huurauto in Mexico hebben wij voor je verzameld op een andere pagina van onze website.

Locaties in Mexico

Mexico is een erg groot land, groter dan heel West-Europa. Daar reis je met een auto tijdens een gemiddelde vakantie niet even doorheen.

Bij het plannen van onze rondreizen door Mexico kozen wij iedere keer een ander deel van het land en huurden dus ook iedere keer vanuit een andere locatie een auto.

Wil je wel wat inspiratie, check dan de informatie die wij op een andere pagina voor je beschreven hebben. Daar vertellen wij je over de diverse locaties in Mexico van waaruit wij gehuurd hebben.

Verhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Mexico. We hebben een handig overzicht gemaakt van de verhuurbedrijven waar wij onderzoek naar hebben gedaan. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Mexico verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies zijn. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op ons huurauto platform. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Mexico.

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Mexico

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Aangehouden door corrupte agent in Mexico

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog