Een auto huren in Mexico

Het is een prachtig avontuur om een auto te huren en Mexico te ontdekken. Waar in Mexico jouw trip ook naartoe gaat, je wilt zonder zorgen gebruik kunnen maken van de huurauto. Welke verhuurder kies je en wat betaal je voor de auto? Dat vertellen we later in deze blog. We hebben bij Reisauto in heel Mexico auto’s gehuurd. We delen onze ervaringen graag met je en vertellen je over verzekeringen, leeftijd en meer. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Een auto huren in Mexico en rondreizen.

Mexico is groter dan West-Europa: het is een gigantisch land. Tijdens een vakantie of roadtrip is een huurauto dan ook geen overbodige luxe. Tussen staten reizen mensen meestal met de bus of het vliegtuig. Een huurauto komt vervolgens goed van pas om de mooie plekjes en toeristische attracties te bezoeken.

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Navigeer op deze pagina:

 1. Verzekeringsopties in de huurovereenkomst
 2. Een auto huren in Mexico vanaf 18 jaar
 3. Is een creditcard nodig om een auto te huren?
 4. Benodigde documenten
 5. Hoeveel kost een huurauto in Mexico?
 6. Wat voor een huurauto kies je in Mexico?
 7. Wegen, verkeersregels en veiligheid
 8. Auto op een andere locatie inleveren
 9. Met de huurauto naar buurlanden van Mexico
 10. Tips om een auto te huren in Mexico, wat je moet weten!
 11. Verschillende locaties
 12. Welke verhuurders en ervaringen
 13. Meer weten? Check ook deze pagina's

Verzekeringsopties in de huurovereenkomst

Je gaat een auto huren in Mexico en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Helaas hebben verhuurbedrijven het erg lastig gemaakt, door verschillende termen op een onduidelijke manier te gebruiken in hun voorwaarden. Om duidelijkheid te scheppen, hebben we onderstaande uitleg gemaakt.

Je wilt een goede verzekering bij het huren van een auto in Mexico.

In Mexico is het verstandig om je huurauto goed te verzekeren.

All-risk verzekeren van je huurauto

Het meest prettig is een huurauto verzekering waarbij je geen risico loopt. Dit is bij sommige verhuurders mogelijk wanneer je de meest uitgebreide verzekeringsopties van het contract aankruist. De prijs van zo’n huurauto is dan vaak hoog, maar er zijn goedkopere manieren om all-risk te verzekeren.

Er bestaan tussenpartijen die goedkopere all-risk autohuur aanbieden. Je boekt de huurauto met de all-risk verzekering via de tussenpartij en je kunt de auto vervolgens ophalen bij één van de bekende verhuurmaatschappijen. Jouw aanspreekpunt blijft de betreffende tussenpartij, dus het is een gemakkelijke manier van huren. Bekijk ons overzicht van verhuurders om te ontdekken wie dit aanbieden.

Met een all-risk verzekering heb je geen eigen risico en is de borg een stuk lager. Je moet je natuurlijk wel nog houden aan de regels van het contract en de lokale verkeersregels.

Misschien wil je de auto niet all-risk verzekeren, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s in Mexico?

Standaard huurcontract

Met een standaard huurcontract ben je verantwoordelijk voor de gemaakte schade, inclusief inkomsten die de verhuurder misloopt door de schade. Verhuurders nemen hier standaard de wettelijke aansprakelijkheidsdekking in op (zie volgende punt). Met een kaal huurcontract ben je echter niet goed verzekerd.

Third Party Liability (TPL)

Dit is de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. De schade aan derden wordt tot aan het maximumbedrag gedekt, daarboven ben je zelf aansprakelijk. Het is wettelijk verplicht om de TPL af te sluiten, behalve wanneer de huurder een geldige aansprakelijkheidsverzekering voor het besturen van voertuigen in Mexico kan overleggen. Let op: het is meestal niet toegestaan om verzekeringen van derde partijen, zoals reiswebsites, hiervoor te gebruiken.

Supplemental Liability Insurance (SLI)

Met deze optie wordt de dekking van de aansprakelijkheid richting derden verhoogd (dus van de TPL). Deze optie kan handig zijn, aangezien de standaard TPL vaak maar een claim van enkele tienduizenden euro’s dekt.

Loss Damage Waiver (LDW)

De LDW (een combinatie van Collission Damage Waiver en Theft Waiver) beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen, ongelukken en diefstal. Het resterende eigen risico is afhankelijk van de auto. Let op: de LDW dekt vaak niet de misgelopen inkomsten van de verhuurder.

Glass and Tires (WWI)

Met de WWI ben je gedekt voor schade aan banden en ruiten, veroorzaakt door ongelukken en slechte wegomstandigheden. Diefstal van deze onderdelen is uitgesloten van deze verzekeringsoptie. Er wordt soms een eigen risico gerekend, die door volledige all-risk verzekering (dus met SPLDW) wordt gereduceerd tot 0%.

Super Low Damage Waiver (SPLDW)

Deze optie verlaagt het eigen risico van de LDW naar 0%. Voorwaarde is dat je je aan het huurcontract houdt. Schade ontstaan tijdens het rijden onder invloed is uitgesloten. Vaak wordt rijden op zand of in water ook uitgesloten.

Personal Accident/Effects (PAE)

Deze optie vergoedt schade aan de inzittenden en persoonlijke bezittingen.

Roadside Assistance (RSA)

Door deze optie te kiezen heb je beschikking over pechhulp service. Je kunt dan bellen in verband met bijvoorbeeld een lekke band of lege accu. Voor de meeste services wordt een extra toeslag in rekening gebracht, ook al heb je voor de RSA betaald.

Mexico heeft een zeer goede gratis pechhulp dienst, genaamd de ‘Ángeles Verdes’ (groene engelen). Lees verderop in dit artikel onder het gedeelte ‘tips’ over deze helden.

Een auto huren in Mexico vanaf 18 jaar

Ook in Mexico heb je als huurder te maken met verschillende leeftijdscategorieën. Misschien zie je jezelf als 18-jarige al langs de Mexicaanse stranden rijden, maar mag jij überhaupt wel een auto huren? En waar moet je rekening mee houden als je ouder bent?

Hieronder lees je per leeftijdscategorie het antwoord op deze vragen.

Welke leeftijd moet je hebben om in Mexico een auto te huren?

18 tot 21 jaar

In Mexico moet je minimaal 18 jaar zijn om een auto te kunnen huren. En je hebt geluk: er zijn verschillende verhuurders die jou een auto verhuren. Vaak zul je als jonge bestuurder een toeslag moeten betalen. De duurste huurprijs geldt, ook al ben je niet de eerste bestuurder in het contract.

Wil je weten bij welke verhuurders jij terecht kunt en welke toeslag je betaalt? Zoek het op in ons handige overzicht van verhuurders in Mexico.

21 tot 25 jaar

Je kunt bij iedere verhuurder terecht, als je 21 jaar of ouder bent. Het verhuurbedrijf zal je een toeslag in rekening brengen omdat je een jonge bestuurder bent. Gelukkig heb je wel de meeste modellen gewoon tot je beschikking.

Een typische toeslag is $10/dag. Lees voordat je de boeking definitief maakt goed de voorwaarden door. Er zijn verhuurders die van jonge bestuurders vereisen dat ze minimaal 3 jaar in bezit zijn van het autorijbewijs.

25 tot 75 jaar

Personen in de categorie van 25 tot 75 jaar kunnen overal een auto huren. De enige eis die meestal geldt, is dat je minimaal 1 jaar in het bezit moet zijn van een geldig autorijbewijs.

ouder dan 75 jaar

Er zijn verhuurders die jou geen auto verhuren. Er zijn ook bedrijven die om een extra toeslag vragen van tussen de $5 en $10 per dag. Over het algemeen kun je gewoon terecht bij de grote partijen om een auto te huren.

Auto huren in Mexico blog

Is een creditcard nodig om een auto te huren?

Wil je in Mexico een auto huren zonder creditcard? Dat beperkt je keuzemogelijkheden enorm. Verhuurders vragen om borg via een creditcard, zodat zij er zeker van zijn dat boetes of schade betaald worden door de huurder.

De enige mogelijkheid om in Mexico een auto te huren zonder creditcard, is met de zogenaamde ‘debit card’. Zo’n debit card wordt ook wel een prepaid creditcard genoemd. Dit is dus niet de Nederlandse betaalpas of pinpas. Het nadeel van het huren met een debit card, is dat het veel langer duurt voordat je je borg terugkrijgt. Daarnaast heb je minder keuze uit verhuurbedrijven en huurauto’s.

Met een creditcard een auto huren in Mexico geeft het meeste gemak.

Benodigde documenten

Je hebt de volgende documenten nodig om een auto te huren in Mexico. Dit geldt voor alle leeftijden:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 jaar;
 • Een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Daardoor komt het voor dat je bij sommige verhuurders uit minder modellen kunt kiezen als je korter dan 2 jaar je rijbewijs hebt. Soms is deze grens zelfs 3 jaar.

Is een internationaal rijbewijs nodig in Mexico?

Om een auto te mogen besturen in Mexico is een Nederlands of Belgisch rijbewijs geschikt. Een internationaal rijbewijs kan handig zijn wanneer een vertaling van het rijbewijs nodig is.

Hoeveel kost een huurauto in Mexico?

Het kan lastig zijn om een duidelijke kosteninschatting te vinden van een huurauto in Mexico. Er zijn verhuurders die verborgen kosten hanteren, om zo proberen goedkoper te lijken. Daarnaast is het een klus om bij alle verhuurbedrijven een prijs op te vragen.

Hoe weet je of je de juiste prijs voor de huurauto betaalt?

Wat zijn de kosten van een huurauto in Mexico?

Om jou een duidelijke kosteninschatting te kunnen geven, doet Reisauto periodiek onderzoek naar verhuurbedrijven. Voor onderstaande inschatting vergeleken we huurauto’s, die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben.

Onderstaande opsomming is een inschatting. Daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken, vooral in drukke periodes. Let goed op als je een huurauto vindt, die flink goedkoper is dan onderstaande prijzen. Kijk in de tabel op de pagina autoverhuurders in Mexico om te zien welke het goedkoopste is en het beste bij jouw benodigdheden past.

De kosten van een huurauto in Mexico met all-inclusive verzekering:

 • € 20 / dag voor een kleine auto, zoals een Volkswagen Gol (inderdaad, zonder “f”);
 • € 25 / dag voor een middelgrote auto, zoals een Hyundai Accent;
 • € 70 / dag voor een busje, zoals een Kia Sedona;
 • € 60 / dag voor een 4x4, zoals een Jeep Patriot.

Wat voor een huurauto kies je in Mexico?

Mexico is een heel ander land dan Nederland. Naast betoverende uitzichten en natuur, is ook het wegennet heel anders. Misschien weet je daarom nog niet zeker wat voor auto je wilt huren. Hieronder delen we per type auto onze eigen ervaringen:

Normale auto (hatchback of sedan)

Wanneer je met 2 of 3 personen bent, is een kleinere auto prima geschikt om lange afstanden af te leggen. Veruit de meeste wegen waarop je je zult begeven, zijn geasfalteerd. Natuurlijk is de auto ook handig om lokale attracties te bezoeken.

Ben je met 4 of 5 personen, dan is een wat grotere auto echt een aanrader. In Mexico zit je al gauw urenlang in de auto om in een andere stad te komen. Als je dan ook nog bagage kwijt moet, dan zullen jij en je medepassagiers blij zijn met wat extra ruimte.

Minivan

Voor een roadtrip in Yucatan en Quintana Roo met 5 personen hebben we een minivan gehuurd. Dit bleek de juiste keuze te zijn. In een gewone auto had de bagage niet eens meer meegekund!

In Mexico worden vaak Amerikaanse minivans verhuurd, zoals grote Dodges. Deze auto’s zijn erg comfortabel en ook op de onverharde wegen zeer geschikt.

Een gehuurde minivan kan in Mexico erg handig zijn.

Met een minivan roadtrippen is comfortabel en gezellig.

4x4 / off-road

De meeste wegen in Mexico zijn geasfalteerd, waardoor een 4x4 auto niet nodig is. Meestal zijn alleen de laatste stukjes naar een toeristische attractie of een strand onverhard. Let wel op welke route je rijdt. In sommige staten (bijvoorbeeld Baja California) zijn onverharde wegen. Als je daar een normale auto hebt, trillen de vullingen uit je kiezen en is een 4x4 dus wel handig.

Camper

Om jouw Mexico-ervaring compleet te maken, kun je rondreizen en kamperen in een camper. Op een wit strand onder de sterren en naast een kampvuur in slaap vallen, mooier kan bijna niet. Zorg ervoor dat je van tevoren goed uitzoekt op welke plekken je kampeert. Het is in Mexico namelijk niet veilig om zomaar je camper te parkeren en te overnachten.

Zonder huurauto

Het is mogelijk om de omgeving per “collectivo” te bezoeken, dat is het stad- en streekvervoer in Mexico. Houd er echter rekening mee dat je veel meer tijd kwijt bent, dan wanneer je een huurauto hebt.

Grotere afstanden tussen twee staten zijn prima te doen per bus. Voor de écht grote stukken is een binnenlandse vlucht vaak een goede oplossing.

Wegen, verkeersregels en veiligheid

Wegen en verkeersregels

Mexicaanse wegen zijn over het algemeen geasfalteerd. Wees vanaf het begin voorbereid op twee veel voorkomende veroorzakers van problemen:

 • Gaten in de weg: zo’n beetje iedere weg in Mexico heeft gaten. Vooral bij schaduw op de weg zie je ze lastig. Een lekke band loop je zo op;
 • Topes (verkeersdrempels): “topes” zijn in Mexico berucht. De eerste keer dat je een bordje met “tope” erop ziet, weet je nog niet wat het is, maar daar kom je snel genoeg achter. Deze geniepige verkeersdrempels zijn vaak nauwelijks te zien, omdat ze dezelfde kleur als de weg hebben.
Let goed op de topes verwerkt in de wegen van Mexico.

Mis de waarschuwing voor de tope niet!

Er zijn een aantal tolwegen in Mexico. Deze zijn prima geasfalteerd en de maximumsnelheid is vergelijkbaar met Nederland. De meeste andere grote wegen waarop je je zult begeven, zijn 80 km/u wegen met bedrijven, winkels en restaurants langs de zijkant. Let op, want de gehele berm wordt gezien als op- en afrit!

In de stad zijn er dubbelbaans autowegen, met een maximumsnelheid van 60 of 80 km/u. Deze wegen hebben zeer korte op- en afritten. Het is normaal om op de oprit stil te gaan staan en te wachten op een gaatje, om vervolgens hard op te trekken en in te voegen.

In Mexico wordt in steden en wijken gebruik gemaakt van een raster van éénrichtingswegen. Voor Mexicanen is dit heel normaal, voor ons voelt het soms onnatuurlijk. Let op tekens op de grond waar wegen samen komen en op symbolen op straatnaamborden om de rijrichting te ontdekken.

Blijf ook opletten wanneer je op het platteland rijdt. Wij zijn vaker gelijkwaardige kruispunten tegengekomen, op een weg die voor Nederlanders als voorrangsweg wordt gezien.

In Mexico is het bij gelijkwaardige kruispunten normaal dat iedereen even stopt. Vervolgens rijden auto’s uit verschillende wegen één voor één door. In de praktijk geldt echter meestal het recht van de grootste auto.

In Mexico heb je je veiligheid zelf in de hand

Over het algemeen is het veilig om auto te rijden in Mexico. Overdag en in de toeristische gebieden zul je niet snel last hebben van criminelen. Het wordt afgeraden om ’s avonds buiten de stad te rijden.

Het kan voorkomen dat je door een agent wordt aangehouden, die daarvoor een ongeldige reden lijkt te hebben. Het is mogelijk dat dit een poging is van de agent om omkoping uit te lokken. Corruptie is een bekend probleem in Mexico en komt vooral voor bij lokale politie. Wees je ervan bewust dat je strafbaar bent, wanneer je de agent probeert om te kopen.

Aanhoudingen door corrupte agenten komen regelmatig voor. Het is ons ook weleens gebeurd. Lees verder op de volgende pagina als je wilt weten hoe het zit met corruptie en wat je moet doen als je wordt aangehouden.

Het gevaarlijkste dat ons ooit is overkomen, was een aanrijding met een koe in Baja California. In de schemering komen veel dieren de weg op, het is goed om dat in het achterhoofd te houden. Pas je snelheid aan waar nodig en let goed op de berm.

Auto huren in Mexico zonder creditcard

Auto op een andere locatie inleveren

Het is bij iedere grotere verhuurder in Mexico mogelijk om de auto op een andere locatie in Mexico in te leveren. De kosten die in rekening worden gebracht, zijn afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties. De precieze kosten kan de verhuurder communiceren wanneer hij de aanvraag verwerkt.

Boek je een oneway autohuur in Mexico? Zorg ervoor dat je de auto minimaal 3 dagen van tevoren boekt en geef je oneway bestemming door. Autoverhuurders hebben complexe planningen. Het kan dus zijn dat de oneway boeking niet wordt geaccepteerd, als je er te laat bij bent.

Met de huurauto naar buurlanden van Mexico

Mexico is ontzettend veelzijdig en groot, maar misschien ga jij ook nog wel de grens over met de huurauto! In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten van Amerika (VS). In het zuiden heeft Mexico de tropische buurlanden Belize en Guatemala.

Hoe zit het als je met de huurauto één of meerdere van deze drie landen wilt betreden? Je leest het hieronder per land.

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is het eenvoudigste land om te bezoeken met een huurauto uit Mexico. Bij meer dan de helft van de verhuurders is het mogelijk om met de auto in de VS te rijden. Het is vaak beperkt tot auto’s, die gehuurd zijn in de noordelijke staten van Mexico.

Verhuurbedrijven rekenen extra toeslagen om met de auto naar de VS te mogen. Er wordt in ieder geval een WA-verzekeringtoeslag gerekend van $10 tot $15 per dag. Bij de duurdere verhuurders wordt ook een extra grensverzekering in rekening gebracht van zo’n $10 per dag.

Houd rekening met lange files om de Verenigde Staten binnen te komen met de auto.

Een auto huren Mexico en naar Belize of Guatemala.

Belize of Guatemala

Tijdens een rondreis door het zuiden van Mexico kom je al gauw in de buurt van Belize en Guatemala. De enige grote verhuurder waarvan wij hebben ontdekt dat ze grensoverschrijding naar deze landen toestaan, is Europcar. Het is dan verplicht om een auto te huren in één van de Europcar kantoren in het zuiden van Mexico (zoals Cancun, Playa del Carmen, Mérida en Chetumal). De precieze kantoren vind je in hun voorwaarden.

Om naar Belize of Guatemala te reizen, is het verplicht om 48 uur voor het ophalen van de auto een brief of e-mail te sturen naar kantoor. Vergeet dit dus niet, want grensoverschrijding in Latijns-Amerika is niet zo eenvoudig als in Europa.

Er kunnen ook voorwaarden worden gesteld met betrekking tot waar je de grens mag overschrijden. In Guatemala mag dit bijvoorbeeld vaak enkel via Tapachula. Controleer dit in de voorwaarden van de verhuurder.

Andere verhuurbedrijven bieden grensoverschrijding in Centraal-Amerika over het algemeen niet aan. Dat komt doordat hun eigen verzekeringsmaatschappijen dit niet verzekeren. Het is dus ook niet mogelijk om met een gehuurde auto uit Mexico naar Honduras of El Salvador te rijden.

Tips om een auto te huren in Mexico, wat je moet weten!

Benzineprijs en tanken

De tankstations zijn in Mexico van de staat en de brandstofprijs is gereguleerd. Hierdoor heeft ieder tankstation een vergelijkbare prijs. Het merk van de pomp is “Pemex”. Een liter benzine kost daar iets minder dan een euro.

Als je in Mexico gaat tanken, dan is het gebruikelijk dat een medewerker dit voor je doet. Als je een volle tank wilt, kun je zeggen “lleno de magna, por favor” (spreek uit: jee-no de manja, por faa-voor) voor normale benzine. Wil je de duurdere variant, dan zeg je “lleno de premium, por favor”. Het is gebruikelijk om de pompbediende een paar Pesos fooi te geven.

Oplichtingspraktijken bij het tanken

Het kan gebeuren dat je een stiekeme pompbediende tegenkomt, die jou probeert op te lichten. Wil jij weten welke trucjes ze toepassen? Lees dan ons artikel over de beste tips wanneer je een auto gaat huren.

Stilstaan zonder benzine

Mexico is een groot land en soms kom je een hele tijd geen tankstation tegen. Het kan weleens gebeuren dat je zonder brandstof komt te staan. Zorg ervoor dat je de tank niet volledig leegrijdt, dat kan er namelijk voor zorgen dat je motorpech krijgt.

Ga op zoek naar een lokale bewoner en vraag naar brandstof. Vaak is het mogelijk om een paar liter brandstof te kopen bij iemand in de buurt.

Topes (verkeersdrempels)

We hebben ze al eerder genoemd in dit artikel: topes. Een tope (spreek uit: too-pee) is een verkeersdrempel in Mexico. Het probleem is dat ze erg heftig kunnen zijn en vaak zie je ze niet aankomen. Houd bordjes in de berm in de gaten om te ontdekken of er een tope aankomt.

Een gouden tip: meestal komt een tope niet alleen.

In Mexico wil je graag een betrouwbare auto huren.

Je kunt zelfs op kleine onverharde wegen topes tegenkomen.

Kinderen met touw over de weg

Vooral in de armere gebieden zul je dit vaker zien: kinderen staan aan weerskanten van de weg en spannen er een touw overheen. Minder vaart, maar stop niet. De kinderen zullen het touw laten zakken, vlak voordat je het raakt. De eerste keer is het even eng, maar je went eraan.

Boetes

Het kan gebeuren dat je een boete krijgt, soms zit een overtreding in een klein hoekje. In Mexico zijn de boetes gekoppeld aan het persoonlijke inkomen, maar dit kunnen ze van jou natuurlijk niet achterhalen. Daarom zal worden uitgegaan van een gemiddeld inkomen.

Als je een boete krijgt, is het aan te raden om deze snel te betalen via een daarvoor bestemd kantoor in een stad of dorp. In Mexico krijg je namelijk korting op je boete als je hem vroeger betaalt dan de uiterste datum.

Ángeles Verdes (groene engelen)

De Ángeles Verdes is een pechhulp-organisatie die door de Mexicaanse overheid wordt gefinancierd. Ze patrouilleren alle federale wegen en tolwegen. Je kunt ze bereiken door in Mexico ‘078’ te bellen, dit kan vanaf iedere telefoon. Ze komen je gratis helpen en staan je in het Engels of Spaans te woord.

Waar kun je de Ángeles Verdes voor bellen?

 • Autopech;
 • Medische hulp;
 • Informatie over wegen of toeristische attracties;
 • Hulp bij ongevallen en natuurrampen.

Sta open voor verrassingen

Als je in Mexico rondrijdt, is het aan te raden om je ogen goed open te houden. Je rijdt soms door kleine dorpen met mooie marktjes of restaurantjes, die het bezoeken waard zijn. Houd wat tijd in je planning vrij om dit soort verborgen pareltjes te ontdekken.

Rijden in Mexico-Stad

Om de slechte luchtkwaliteit in Mexico-Stad tegen te gaan, is er een wet die auto’s een verbod oplegt om in de stad te rijden. Het verbod geldt één dag van de week, plus één zaterdag per maand. Voor wie het verbod geldt, is afhankelijk van het laatste cijfer van het kenteken (kalender).

Vraag bij het verhuurkantoor na of deze restrictie ook voor jouw auto geldt. Sommige huurauto’s zijn uitgesloten van dit verbod.

Verschillende locaties

Een auto huren in Cancun of Playa del Carmen

Cancun is een goede locatie om een auto te huren en je rondreis te beginnen. Het is de grootste toeristische stad in de regio, waardoor je ruime keuze uit huurauto’s hebt. De meeste verhuurbedrijven zitten vlakbij de luchthaven en organiseren vaak een gratis shuttle voor je tussen het vliegveld en hun kantoren.

Ook in Playa del Carmen zitten kantoren van de meeste verhuurbedrijven, aangezien het een zeer toeristische plek is. Toch heb je in Cancun vaak meer keuze uit auto’s.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Cancun, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Cancun.

In de omgeving van Cancun kun je geweldige dingen zien en beleven. Er zijn ontzettend mooie cenotes om van boven en onder water te bewonderen. En wat te denken van de avontuurlijke Maya ruïnes in Tulum en Coba? Met een huurauto kun je meer bezoeken dan met het openbaar vervoer, vooral aan de Riviera Maya.

Een auto huren in Guadalajara

Guadalajara is de op één na grootste stad van Mexico en heeft daarom veel verhuurmaatschappijen. Vanuit Guadalajara kun je avontuurlijke dagtrips maken of een rondreis starten door de mooie gebieden in de omgeving.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Guadalajara, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Guadalajara.

Enkele roadtrips die wij zelf hebben gemaakt vanuit Guadalajara zijn:

 • Een weekend naar Puerto Vallarta en de hippie dorpjes in de omgeving. Vooral voor mensen die surfen is dit een aanrader;
 • Een dagtrip naar Tequila en een bezoek aan een Tequila-distilleerderij. Houd tijdens het plannen van je bezoek rekening met alcohol: tijdens de rondleiding drink je flink wat Tequila, dus stap daarna niet gelijk in de auto!
 • Een weekend naar Michoacán, om daar de meest verlate stranden en authentieke dorpjes te ervaren. Het wordt sterk afgeraden om in dit gebied te rijden wanneer het donker is.

Een auto huren in La Paz (Baja California Sur)

Baja California Sur is uitstekend om een enerverende roadtrip te maken. De meeste mensen zullen landen op één van de vliegvelden in La Paz of Cabo San Lucas. In beide steden kun je prima een huurauto reserveren, aangezien een aantal van de bekende verhuurders daar een kantoor heeft.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Baja California Sur, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Baja California Sur.

In Baja California is veel te beleven. Een klassieke woestijn gevuld met cactussen en spectaculair leven onder water (snorkelen met walvishaaien!). Let wel op wanneer je door de woestijn rijdt, met name wanneer het donker is: er lopen vaak dieren op de weg. Wij hebben daar zelf een keer een aanrijding met een koe gehad! Het is allemaal goed afgelopen voor ons én voor de koe, maar wees je bewust van dit gevaar om een hoop ongemak te voorkomen.

Een auto huren in Mérida

In Mérida zijn de meeste bekende verhuurbedrijven aanwezig, maar ook lokale partijen. Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Mérida, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Mérida.

De stad zelf is leuk om te bezichtigen, maar in de omgeving liggen veel toeristische attracties die een bezoek waard zijn. Verken de oude Maya ruïnes en ga op zoek naar apen in de jungle. Een bezoek aan Yucatán is goed te combineren met een route door Quintana Roo.

Een auto huren in Mexico-Stad

Mexico-Stad is de op één na grootste stad van de Amerikaanse continenten, dus er zijn genoeg autoverhuurders te vinden. Denk goed na over wanneer je de auto reserveert. In Mexico-Stad zelf is het veel beter om te reizen met het openbaar vervoer of één van de bekende taxi-apps. Vanuit Mexico-Stad kun je vervolgens wel heel goed een rondreis door Mexico zelf starten.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Mexico-Stad, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Mexico-Stad.

Vanuit Mexico-Stad mag je de piramides van Teotihuacán absoluut niet missen, maar deze plek is goed te bezoeken met het openbaar vervoer vanuit de stad. Een stuk verder ligt het prachtige Puebla, een typisch Mexicaanse stad die zeker het bezoeken waard is. Vergeet als je daar bent niet om de heerlijke “Mole” (spreek uit: mo-lé) te eten!

Een auto huren in Valladolid

Reis je naar Valladolid en wil je een auto huren? Wij raden je aan om een auto te huren in Merida of in Cancun. Vanuit daar heb je fatsoenlijke keuze uit huurauto’s. Bovendien kun je ontzettend mooie plekken bezoeken vanuit die steden richting Valladolid!

Welke verhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Mexico. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Mexico verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Mexico.

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Grens over? Creditcard Score
Alamo (link)
CarDelMar (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
TUI Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Creditcard
Beoordeling
Verhuurder CarDelMar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Creditcard
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Creditcard
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Creditcard
Beoordeling
Verhuurder TUI Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Creditcard
Beoordeling
 • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
 • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: - Alamo De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag van $14/dag. - CarDelMar De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag van $10/dag. - Sunny Cars De minimumleeftijd is 25 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 21 jaar door een toeslag van ongeveer $10/dag te betalen, je moet dan minimaal 3 jaar je rijbewijs hebben. - TUI Cars De minimumleeftijd is 25 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 21 jaar door een toeslag van ongeveer $10/dag te betalen, je moet dan minimaal 2 jaar je rijbewijs hebben.
 • ** & *** "Grens over" betekent of de auto de grens naar een ander land mag overschrijden. Als er "USA**" in de tabel staat, betekent het dat je met de huurauto naar de Verenigde Staten mag. Je moet dan toeslagen van $15-$25/dag betalen en de huurauto hebben gehuurd in één van de Noordelijke staten van Mexico. Bij Europcar mag je met de huurauto ook naar Belize of Guatemala. Je moet je dan wel aan een aantal regels houden, welke je leest in ons artikel over autohuur in Mexico.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Mexico? Lees verder:

Auto huren Mexico

Een auto huren in Mexico

Een huurauto is noodzakelijk om je Mexico ervaring compleet te maken. In onze gids over autohuur in Mexico lees je alles over verzekeringen, prijzen, weetjes en meer.

Aanhouding en corruptie in Mexico

Wat te doen bij aanhouding door corrupte agent in Mexico?

Er doen veel wilde verhalen de ronde over mensen die met hun huurauto worden aangehouden door corrupte agenten in Mexico. Weet wat je moet doen als jou dit overkomt.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog