Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Bij een paar verhuurbedrijven kun je een auto huren vanaf de leeftijd van 18 jaar. Over het algemeen hanteren de verhuurbedrijven in Mexico een minimale leeftijd van 21 jaar. Misschien zie je jezelf als 18-jarige al langs de Mexicaanse stranden rijden, maar mag jij überhaupt wel een auto huren? En waar moet je rekening mee houden als je ouder bent?

In dit artikel vertellen wij je waar je rekening mee moet houden in de verschillende leeftijdscategorieën.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Je bent 18 tot 21 jaar
  2. Je bent 21 tot 25 jaar
  3. Je bent 25 tot 75 jaar
  4. Je bent ouder dan 75 jaar
  5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Je bent 18 tot 21 jaar

In Mexico moet je minimaal 18 jaar zijn om een auto te kunnen huren. En je hebt geluk: ondanks dat je bij de meeste verhuurders pas vanaf 21 jaar terecht kunt , zijn er verschillende verhuurders die een auto aan je verhuren als je jonger bent dan 21 jaar. Niet alle modellen staan tot je beschikking.

Vaak zul je als jonge bestuurder een toeslag moeten betalen. Die toeslag bedraagt afhankelijk van de verhuurder en het model auto tussen de $ 6 en $14 per dag. Tijdens ons onderzoek zijn we een verhuurder tegengekomen die zelfs $23 per dag als jongebestuurderstoeslag hanteerde.

Staan er meerdere bestuurders op het contract dan geldt de prijs voor de jongste bestuurder , ook al ben je niet de eerste bestuurder in het contract.

Lees voordat je de boeking definitief maakt de voorwaarden goed door. Er zijn verhuurders die van jonge bestuurders eisen dat ze 1, 2 of 3 jaar in bezit zijn van een geldig autorijbewijs.

Wil je weten bij welke verhuurders jij terecht kunt en welke toeslag je betaalt? Zoek het op in ons handige overzicht van verhuurders in Mexico.

Je bent 21 tot 25 jaar

Je kunt bij iedere verhuurder terecht, als je 21 jaar of ouder bent. Het verhuurbedrijf zal je een toeslag in rekening brengen omdat je een jonge bestuurder bent. Gelukkig heb je wel de meeste modellen gewoon tot je beschikking.

De meest voorkomende toeslag is $10/dag. Lees voordat je de boeking definitief maakt goed de voorwaarden door. Er zijn verhuurders die van jonge bestuurders vereisen dat ze minimaal 3 jaar in bezit zijn van het autorijbewijs.

Je bent 25 tot 75 jaar

Personen in de categorie van 25 tot 75 jaar kunnen overal een auto huren. De enige eis die meestal geldt, is dat je minimaal 1 jaar, soms 2 jaar, in het bezit moet zijn van een geldig autorijbewijs.

Je bent ouder dan 75 jaar

Over het algemeen kun je gewoon terecht bij de grote partijen om een auto te huren. Er zijn echter verhuurders die jou geen auto verhuren. En er zijn ook bedrijven die om een extra toeslag vragen van tussen de $5 en $10 per dag.

Jonger dan 21 jaar en een auto huren in Mexico

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Mexico binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur en dit waanzinnig mooie land ontdekken met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Mexico? Lees verder:

Auto huren Mexico

Een auto huren in Mexico

Een huurauto is noodzakelijk om je Mexico ervaring compleet te maken. In onze gids over autohuur in Mexico lees je alles over verzekeringen, prijzen, weetjes en meer.

Auto huren in Mexico vanaf 18 jaar

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Mexico, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Mexico

Alles over verzekeringen van een huurauto in Mexico

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Grensoverschrijding met een huurauto vanuit Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Waar huur ik een auto, is one-way mogelijk en mag ik met een huurauto grenzen overschrijden? Onze uitleg helpt jou bij het samenstellen van jouw rondreis!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog