Home>Auto huren mexico>Auto huren mexico leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Leestijd:
2 minuten
Datum:
25 apr 2022

Bij een paar verhuurbedrijven kun je een auto huren vanaf de leeftijd van 18 jaar. Over het algemeen hanteren de verhuurbedrijven in Mexico een minimale leeftijd van 21 jaar. Misschien zie je jezelf als 18-jarige al langs de Mexicaanse stranden rijden, maar kun je überhaupt wel een auto huren? En waar moet je rekening mee houden als je ouder bent?

Op deze pagina lees je waar je rekening mee moet houden in de verschillende leeftijdscategorieën.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Je bent 18 tot 21 jaar

In Mexico moet je minimaal 18 jaar zijn om een auto te kunnen huren. En je hebt geluk: ondanks dat je bij de meeste verhuurders pas vanaf 21 jaar terecht kunt , zijn er verschillende verhuurders die een auto aan je verhuren als je jonger bent dan 21 jaar. Niet alle modellen staan tot je beschikking.

Vaak zul je als jonge bestuurder een toeslag moeten betalen. Die toeslag bedraagt afhankelijk van de verhuurder en het model auto tussen de $ 6 en $14 per dag. Tijdens ons onderzoek zijn we een verhuurder tegengekomen die zelfs $23 per dag als jongebestuurderstoeslag hanteerde.

Staan er meerdere bestuurders op het contract dan geldt de prijs voor de jongste bestuurder , ook al ben je niet de eerste bestuurder in het contract.

Lees voordat je de boeking definitief maakt de voorwaarden goed door. Er zijn verhuurders die van jonge bestuurders eisen dat ze 1, 2 of 3 jaar in bezit zijn van een geldig autorijbewijs.

Wil je weten bij welke verhuurders jij terecht kunt en welke toeslag je betaalt? Zoek het op in ons handige overzicht van verhuurders in Mexico.

Je bent 21 tot 25 jaar

Je kunt bij iedere verhuurder terecht, als je 21 jaar of ouder bent. Het verhuurbedrijf zal je een toeslag in rekening brengen omdat je een jonge bestuurder bent. Gelukkig heb je wel de meeste modellen gewoon tot je beschikking.

De meest voorkomende toeslag is $10/dag. Lees voordat je de boeking definitief maakt goed de voorwaarden door. Er zijn verhuurders die van jonge bestuurders vereisen dat ze minimaal 3 jaar in bezit zijn van het autorijbewijs.

Je bent 25 tot 75 jaar

Personen in de categorie van 25 tot 75 jaar kunnen overal een auto huren. De enige eis die meestal geldt, is dat je minimaal 1 jaar, soms 2 jaar, in het bezit moet zijn van een geldig autorijbewijs.

Je bent ouder dan 75 jaar

Over het algemeen kun je gewoon terecht bij de grote partijen om een auto te huren. Er zijn echter verhuurders die je geen auto zullen verhuren. Daarnaast zijn er ook bedrijven die om een extra toeslag vragen van tussen de $5 en $10 per dag.

Jonger dan 21 jaar en een auto huren in Mexico

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Mexico binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur en dit waanzinnig mooie land ontdekken met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Mexico

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Aangehouden door corrupte agent in Mexico

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog