Home>Auto huren mexico>Auto huren mexico verzekeringen

Huurauto in Mexico all-inclusive verzekeren

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico?

Leestijd:
3 minuten
Datum:
7 jul 2022

Je gaat een auto huren in Mexico en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren. Helaas hebben verhuurbedrijven het erg lastig gemaakt, door verschillende termen op een onduidelijke manier te gebruiken in hun voorwaarden. Mede hierdoor vinden veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van het huren is.

Het scheelt als je vooraf weet wat al die afkortingen en termen inhouden en waar je op moet letten. Het is mogelijk om zonder onzekerheid en gedoe je huurauto zonder eigen risico, all-inclusive, te verzekeren, wij vertellen je hoe. Verder geven we een duidelijk overzicht van de losse verzekeringsopties.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Een huurauto all-risk verzekeren in Mexico

Het meest prettig is een huurauto verzekering waarbij je geen risico loopt. Dit is bij sommige verhuurders mogelijk wanneer je de meest uitgebreide verzekeringsopties van het contract aankruist. De prijs van zo’n huurauto is dan vaak hoog, maar er zijn goedkopere manieren om all-risk te verzekeren.

Er bestaan tussenpartijen die goedkopere all-risk autohuur aanbieden. Je boekt de huurauto met de all-risk verzekering via de tussenpartij en je kunt de auto vervolgens ophalen bij één van de bekende verhuurmaatschappijen. Jouw aanspreekpunt blijft de betreffende tussenpartij, dus het is een gemakkelijke manier van huren. Bekijk ons overzicht van verhuurders om te ontdekken wie dit aanbieden.

Met een all-risk verzekering heb je geen eigen risico en is de borg een stuk lager. Je moet je natuurlijk wel nog houden aan de regels van het contract en de lokale verkeersregels.

Verzekeringen voor huurauto’s in Mexico

Misschien wil je de auto niet all-risk verzekeren, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s in Mexico?

Standaard huurcontract

Met een standaard huurcontract ben je verantwoordelijk voor de gemaakte schade, inclusief inkomsten die de verhuurder misloopt door de schade. Verhuurders nemen hier standaard de wettelijke aansprakelijkheidsdekking in op (zie volgende punt). Met een kaal huurcontract ben je echter niet goed verzekerd.

Auto huren in Mexico, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Third Party Liability (TPL)

Dit is de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. De schade aan derden wordt tot aan het maximumbedrag gedekt, daarboven ben je zelf aansprakelijk. Het is wettelijk verplicht om de TPL af te sluiten, behalve wanneer de huurder een geldige aansprakelijkheidsverzekering voor het besturen van voertuigen in Mexico kan overleggen. Let op: het is meestal niet toegestaan om verzekeringen van derde partijen, zoals reiswebsites, hiervoor te gebruiken.

Supplemental Liability Insurance (SLI)

Met deze optie wordt de dekking van de aansprakelijkheid richting derden verhoogd (dus van de TPL). Deze optie kan handig zijn, aangezien de standaard TPL vaak maar een claim van enkele tienduizenden euro’s dekt.

Loss Damage Waiver (LDW)

De LDW (een combinatie van Collission Damage Waiver en Theft Waiver) beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen, ongelukken en diefstal. Het resterende eigen risico is afhankelijk van de auto. Let op: de LDW dekt vaak niet de misgelopen inkomsten van de verhuurder.

Glass and Tires (WWI)

Met de WWI ben je gedekt voor schade aan banden en ruiten, veroorzaakt door ongelukken en slechte wegomstandigheden. Diefstal van deze onderdelen is uitgesloten van deze verzekeringsoptie. Er wordt soms een eigen risico gerekend, die door volledige all-risk verzekering (dus met SPLDW) wordt gereduceerd tot 0%.

Super Low Damage Waiver (SPLDW)

Deze optie verlaagt het eigen risico van de LDW naar 0%. Voorwaarde is dat je je aan het huurcontract houdt. Schade ontstaan tijdens het rijden onder invloed is uitgesloten. Vaak wordt rijden op zand of in water ook uitgesloten.

Personal Accident/Effects (PAE)

Deze optie vergoedt schade aan de inzittenden en persoonlijke bezittingen.

Roadside Assistance (RSA)

Door deze optie te kiezen heb je beschikking over pechhulp service. Je kunt dan bellen in verband met bijvoorbeeld een lekke band of lege accu. Voor de meeste services wordt een extra toeslag in rekening gebracht, ook al heb je voor de RSA betaald.

Verzekeringen voor een huurauto in Mexico

Mexico heeft een zeer goede gratis pechhulp dienst, genaamd de ‘Ángeles Verdes’ (groene engelen). De Ángeles Verdes is een pechhulp-organisatie die door de Mexicaanse overheid wordt gefinancierd. Ze patrouilleren alle federale wegen en tolwegen. Je kunt ze bereiken door in Mexico ‘078’ te bellen, dit kan vanaf iedere telefoon. Ze komen je gratis helpen en staan je in het Engels of Spaans te woord.

Waar kun je de Ángeles Verdes voor bellen?

  • Autopech;
  • Medische hulp;
  • Informatie over wegen of toeristische attracties;
  • Hulp bij ongevallen en natuurrampen.

Welke verhuurders zijn er?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in Mexico. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
7 jul 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Mexico

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Aangehouden door corrupte agent in Mexico

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog