Home>Auto huren mexico>Rondreis door mexico

Waar begint jouw rondreis door Mexico?

Een rondreis maken door Mexico met een huurauto

Leestijd:
6 minuten
Datum:
18 jan 2023

Het is een prachtig avontuur om een auto te huren en Mexico te ontdekken. Ben jij klaar voor een avontuur met eeuwenoude Maya tempels, dichtbegroeide jungle en de mooiste stranden? Op deze pagina kun je ideeën opdoen om de perfecte rondreis door Mexico samen te stellen!

Mexico is groter dan West-Europa: het is een gigantisch land. Tijdens een vakantie of rondreis is een huurauto dan ook geen overbodige luxe. Tussen staten reizen mensen meestal met de bus of het vliegtuig. Een huurauto komt vervolgens goed van pas om de mooie plekjes en toeristische attracties te bezoeken en een of meerdere staten te verkennen.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Mexico is een van onze favoriete landen om een rondreis te maken en we hebben daar dus al in meerdere steden een auto gehuurd. Heb jij je keuze voor het vertrekpunt al gemaakt of twijfel je nog? Hieronder geven wij een korte omschrijving van de locaties vanaf waar wij onze rondreizen zijn begonnen.

Een auto huren in Cancun of Playa del Carmen

Cancun is een goede locatie om een auto te huren en je rondreis te beginnen. Het is de grootste toeristische stad in de regio, waardoor je ruime keuze uit huurauto’s hebt. De meeste verhuurbedrijven zitten vlak bij de luchthaven en organiseren vaak een gratis shuttle voor je tussen het vliegveld en hun kantoren.

Ook in Playa del Carmen zitten kantoren van de meeste verhuurbedrijven, aangezien het een zeer toeristische plek is. Toch heb je in Cancun vaak meer keuze uit auto’s.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Cancun, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Cancun.

In de omgeving van Cancun kun je geweldige dingen zien en beleven. Er zijn ontzettend mooie cenotes om van boven en onder water te bewonderen. En wat te denken van de avontuurlijke Maya ruïnes in tulum-ruins-beach en Coba? Met een huurauto kun je meer bezoeken dan met het openbaar vervoer, vooral aan de Riviera Maya.

Auto huren in Cancun of Play del Carmen, Mexico

Een auto huren in Guadalajara

Guadalajara is de op één na grootste stad van Mexico en heeft daarom veel verhuurmaatschappijen. Vanuit Guadalajara kun je avontuurlijke dagtrips maken of een rondreis starten door de mooie gebieden in de omgeving.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Guadalajara, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Guadalajara.

Enkele roadtrips die wij zelf hebben gemaakt vanuit Guadalajara zijn:

  • Een weekend naar Puerto Vallarta en de hippie dorpjes in de omgeving. Vooral voor mensen die surfen is dit een aanrader;
  • Een dagtrip naar Tequila en een bezoek aan een Tequila-distilleerderij. Houd tijdens het plannen van je bezoek rekening met alcohol: tijdens de rondleiding drink je flink wat Tequila, dus stap daarna niet gelijk in de auto!
  • Een weekend naar Michoacán, om daar de meest verlate stranden en authentieke dorpjes te ervaren. Het wordt sterk afgeraden om in dit gebied te rijden wanneer het donker is.
Dagtrip van Guadalajara naar Tequila

Een auto huren in La Paz (Baja California Sur)

Baja California Sur is uitstekend geschikt voor een enerverende roadtrip. De meeste mensen zullen landen op één van de vliegvelden in La Paz of Cabo San Lucas. In beide steden kun je prima een huurauto reserveren, aangezien een aantal van de bekende verhuurders daar een kantoor heeft.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Baja California Sur, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Baja California Sur.

In Baja California is veel te beleven. Een klassieke woestijn gevuld met cactussen en spectaculair leven onder water (snorkelen met walvishaaien!). Let wel op wanneer je door de woestijn rijdt, met name wanneer het donker is: er lopen vaak dieren op de weg.

Wij hebben daar zelf een keer een aanrijding met een koe gehad! Het is allemaal goed afgelopen voor ons én voor de koe, maar wees je bewust van dit gevaar om een hoop ongemak te voorkomen.

Een auto huren in La Paz

Een auto huren in Mérida

In Mérida zijn de meeste bekende verhuurbedrijven aanwezig, maar ook lokale partijen. Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Mérida, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Mérida.

De stad zelf is leuk om te bezichtigen, maar in de omgeving liggen veel toeristische attracties die een bezoek waard zijn. Verken de oude Maya ruïnes en ga op zoek naar apen in de jungle. Een bezoek aan Yucatán is goed te combineren met een route door Quintana Roo.

Met de huurauto in Mexico Maya ruïnes bezoeken

Een auto huren in Mexico-Stad

Mexico-Stad is de op één na grootste stad van de Amerikaanse continenten, dus er zijn genoeg autoverhuurders te vinden. Denk goed na over wanneer je de auto reserveert. In Mexico-Stad zelf is het veel beter om te reizen met het openbaar vervoer of één van de bekende taxi-apps. Vanuit Mexico-Stad kun je vervolgens wel heel goed een rondreis door Mexico zelf starten.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Mexico-Stad, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Mexico-Stad.

Vanuit Mexico-Stad mag je de piramides van Teotihuacán absoluut niet missen, maar deze plek is goed te bezoeken met het openbaar vervoer vanuit de stad. Een stuk verder ligt het prachtige Puebla, een typisch Mexicaanse stad die zeker het bezoeken waard is. Vergeet als je daar bent niet om de heerlijke “Mole” (spreek uit: mo-lé) te eten!

Vanuit Mexico-stad met de huurauto naar Puebla

Een auto huren in Valladolid

Reis je naar Valladolid en wil je een auto huren? Wij raden je aan om een auto te huren in Merida of in Cancun. Vanuit daar heb je fatsoenlijke keuze uit huurauto’s. Bovendien kun je ontzettend mooie plekken bezoeken vanuit die steden richting Valladolid!

Met de huurauto naar buurlanden

Mexico is ontzettend veelzijdig en groot, maar misschien ga jij ook nog wel de grens over met de huurauto! In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten van Amerika (VS). In het zuiden heeft Mexico de tropische buurlanden Belize en Guatemala.

Hoe zit het als je met de huurauto één of meerdere van deze drie landen wilt betreden? Je leest het hieronder per land.

Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is het eenvoudigste land om te bezoeken met een huurauto uit Mexico. Bij meer dan de helft van de verhuurders is het mogelijk om met de auto in de VS te rijden. Het is vaak beperkt tot auto’s, die gehuurd zijn in de noordelijke staten van Mexico.

Verhuurbedrijven rekenen extra toeslagen om met de auto naar de VS te mogen. Er wordt in ieder geval een WA-verzekeringtoeslag gerekend van $10 tot $15 per dag. Bij de duurdere verhuurders wordt ook een extra grensverzekering in rekening gebracht van zo’n $10 per dag.

Houd rekening met lange files om de Verenigde Staten binnen te komen met de auto.

Het is mogelijk om met een huurauto vanuit Mexico naar Amerika te reizen

Belize of Guatemala

Tijdens een rondreis door het zuiden van Mexico kom je al gauw in de buurt van Belize en Guatemala. De enige grote verhuurder waarvan wij hebben ontdekt dat ze grensoverschrijding naar deze landen toestaan, is Europcar. Het is dan verplicht om een auto te huren in één van de Europcar kantoren in het zuiden van Mexico (zoals Cancun, Playa del Carmen, Mérida en Chetumal). De precieze kantoren vind je in hun voorwaarden.

Om naar Belize of Guatemala te reizen, is het verplicht om 48 uur voor het ophalen van de auto een brief of e-mail te sturen naar kantoor. Vergeet dit dus niet, want grensoverschrijding in Latijns-Amerika is niet zo eenvoudig als in Europa.

Er kunnen ook voorwaarden worden gesteld met betrekking tot waar je de grens mag overschrijden. In Guatemala mag dit bijvoorbeeld vaak enkel via Tapachula. Controleer dit in de voorwaarden van de verhuurder.

Andere verhuurbedrijven bieden grensoverschrijding in Centraal-Amerika over het algemeen niet aan. Dat komt doordat hun eigen verzekeringsmaatschappijen dit niet verzekeren. Het is dus ook niet mogelijk om met een gehuurde auto uit Mexico naar Honduras of El Salvador te rijden.

Guatemala of Belize bezoeken vanuit Mexico met een huurauto

One-way auto huren in Mexico

Het is bij iedere grotere verhuurder in Mexico mogelijk om de auto op een andere locatie in Mexico in te leveren. De kosten voor deze one-way service in rekening worden gebracht, zijn afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties. De precieze kosten kan de verhuurder communiceren wanneer hij de aanvraag verwerkt.

Boek je een one-way autohuur in Mexico? Zorg ervoor dat je de auto minimaal 3 dagen van tevoren boekt en geef je one-way bestemming door. Autoverhuurders hebben complexe planningen. Het kan dus zijn dat de one-way boeking niet wordt geaccepteerd, als je er te laat bij bent.

Is grensoverschrijding toegestaan met huurauto in Mexico?

Welke autoverhuurders zijn er in Mexico?

Nu je op de hoogte bent de mogelijkheden voor grensoverschrijding en one-way wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk op avontuur in Mexico met de perfecte huurauto. Bij Reisauto hebben we het een stuk makkelijker voor je gemaakt om die te vinden.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar je met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
6 minuten
Datum
18 jan 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Mexico

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Aangehouden door corrupte agent in Mexico

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog