Home>Auto huren mexico>Tips huren auto mexico

De beste tips om een auto te huren in Mexico

De beste tips als je een auto wilt huren in Mexico

Leestijd:
10 minuten
Datum:
25 apr 2022

De juiste auto vinden en huren wordt zo veel gemakkelijker nadat je gelezen hebt over onze tips en ervaringen. Met welke specifieke verkeersregels moet je rekening houden in Mexico? Welke huurauto is het meest geschikt voor jouw reis? Hoeveel glaasjes Tequila mag jij achteroverslaan, als je daarna nog moet rijden? Als je wilt kunnen genieten van een zorgeloze vakantie, is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Hieronder geven we de antwoorden op onder andere deze vragen. Wij delen graag onze tips en ervaringen met het huren van een auto in Mexico met jou. Zo ga jij goed voorbereid de weg op met de huurauto die het beste bij jou past.

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Wat voor een huurauto heb je nodig?

Mexico is een heel ander land dan de meeste Europese landen. Naast betoverende uitzichten en natuur, is ook het wegennet heel anders. Misschien weet je daarom nog niet zeker wat voor auto je wilt huren. Hieronder delen we per type auto onze eigen ervaringen:

Normale auto (hatchback of sedan)

Wanneer je met 2 of 3 personen bent, is een kleinere auto prima geschikt om lange afstanden af te leggen. Veruit de meeste wegen waarop je je zult begeven, zijn geasfalteerd. Natuurlijk is de auto ook handig om lokale attracties te bezoeken.

Ben je met 4 of 5 personen, dan is een wat grotere auto echt een aanrader. In Mexico zit je al gauw urenlang in de auto om in een andere stad te komen. Als je dan ook nog bagage kwijt moet, dan zullen jij en je medepassagiers blij zijn met wat extra ruimte.

Minivan

Voor een roadtrip in Yucatan en Quintana Roo met 5 personen hebben we een minivan gehuurd. Dit bleek de juiste keuze te zijn. In een gewone auto had de bagage niet eens meer meegekund!

In Mexico worden vaak Amerikaanse minivans verhuurd, zoals grote Dodges. Deze auto’s zijn erg comfortabel en ook op de onverharde wegen zeer geschikt.

4x4 / off-road

De meeste wegen in Mexico zijn geasfalteerd, waardoor een 4x4 auto niet nodig is. Meestal zijn alleen de laatste stukjes naar een toeristische attractie of een strand onverhard. Let wel op welke route je rijdt. In sommige staten (bijvoorbeeld Baja California) zijn onverharde wegen. Als je daar een normale auto hebt, trillen de vullingen uit je kiezen en is een 4x4 dus wel handig.

Camper

Om jouw Mexico-ervaring compleet te maken, kun je rondreizen en kamperen in een camper. Op een wit strand onder de sterren en naast een kampvuur in slaap vallen, mooier kan bijna niet. Zorg ervoor dat je van tevoren goed uitzoekt op welke plekken je kampeert. Het is in Mexico namelijk niet veilig om zomaar je camper te parkeren en te overnachten.

Zonder huurauto

Het is mogelijk om de omgeving per “collectivo” te bezoeken, dat is het stad- en streekvervoer in Mexico. Houd er echter rekening mee dat je veel meer tijd kwijt bent, dan wanneer je een huurauto hebt.

Grotere afstanden tussen twee staten zijn prima te doen per bus. Voor de écht grote stukken is een binnenlandse vlucht vaak een goede oplossing.

Zijn de wegen in Mexico veilig om te rijden?

Hoe zijn de wegen in Mexico?

De wegen in Mexico zijn over het algemeen goed geasfalteerd. Vooral de tolsnelwegen (supercarretaras), die door het hele land liggen, worden goed onderhouden.

Verder zul je tijdens je reis ook 4-baans tolwegen en gewone 2-baanswegen tegenkomen. Ook deze wegen zijn meestal goed te berijden. Een ander verhaal wordt het als je de bergen ingaat of meer naar het zuiden.

Door heel het land is het goed om vanaf het begin rekening te houden met de volgende veroorzakers van problemen:

 • Gaten in de weg: zo’n beetje iedere weg in Mexico heeft gaten. Vooral bij schaduw op de weg zie je ze lastig. Een lekke band loop je zo op;
 • Topes (verkeersdrempels): “topes” zijn in Mexico berucht. De eerste keer dat je een bordje met “tope” erop ziet, weet je nog niet wat het is, maar daar kom je snel genoeg achter. Deze geniepige verkeersdrempels zijn vaak nauwelijks te zien, omdat ze dezelfde kleur als de weg hebben;
 • Bij zware regenval kunnen wegen (moeilijk) begaanbaar zijn;
 • Rijden in het donker kun je beter proberen te voorkomen.

In Mexico wordt in steden en wijken gebruik gemaakt van een raster van éénrichtingswegen. Voor Mexicanen is dit heel normaal, voor ons voelt het soms onnatuurlijk. Let op tekens op de grond waar wegen samen komen en op symbolen op straatnaamborden om de rijrichting te ontdekken.

Blijf ook opletten wanneer je op het platteland rijdt. Wij zijn vaker gelijkwaardige kruispunten tegengekomen, op een weg die voor veel Europeanen als voorrangsweg wordt gezien.

Auto huren in Mexico, snel en eenvoudig geregeld.

Ik zoek een huurauto

Heb je navigatie nodig in Mexico?

Wij vinden het altijd wel erg prettig om navigatie bij ons te hebben. Bovendien is het vaak lastig om in Mexico de weg te vinden zonder navigatie. Er zijn een aantal opties voor navigatie:

 • Apps, zoals Maps.me of Google Maps;
 • Een ouderwetse kaart.

Maps.me is een goede navigatie-app voor Mexico. Door vooraf de kaart van het land te downloaden, kun je de app offline gebruiken. Houd wel in de gaten of de door de app voorgestelde route een logische is. Soms neemt hij namelijk een route die weliswaar korter maar onbegaanbaar is.

Je kunt met Google Maps ook kaarten downloaden en de app offline gebruiken.

Voor het geval de techniek je in de steek laat is het goed om een ‘papieren’ kaart achter de hand te hebben.

Veilig autorijden in Mexico

Verkeersregels en veilig autorijden in Mexico

De verkeersregels in Mexico zijn niet heel veel anders dan in Europa. De belangrijkste regels om rekening mee te houden beschrijven we hieronder. Ook geven we je nog wat tips die jou zekerder zullen maken op de Mexicaanse wegen.

De maximumsnelheid voor personenauto’s

Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur. Op snelwegen is die overdag 100 en ’s nachts 90 km per uur. Op plaatsen waar zich veel mensen kunnen bevinden is slechts 20 km per uur toegestaan.

De meeste grote wegen waarop je je zult begeven, zijn 80 km per uur wegen met bedrijven, winkels en restaurants langs de zijkant. Let op, want de gehele berm wordt gezien als op- en afrit!

In de stad zijn er dubbelbaans autowegen, met een maximumsnelheid van 60 of 80 km per uur. Deze wegen hebben zeer korte op- en afritten. Het is normaal om op de oprit stil te gaan staan en te wachten op een gaatje, om vervolgens hard op te trekken en in te voegen.

In Mexico-stad gelden iets andere snelheidsbeperkingen. Daar kom je maxima van 70, 40 en 30 km per uur tegen.

Hoe is de voorrang geregeld?

Aan voetgangers moet altijd voorrang verleend worden op kruisingen zonder stoplichten.

Tenzij anders aangegeven hebben op kruisingen van gelijkwaardige wegen:

 • bestuurders van rechts voorrang als het op beide wegen even druk is
 • bestuurders op de drukste weg voorrang

Maar in de praktijk zie je dat meestal het recht van de grootste auto geldt.

Regels bij verkeerslichten

Staat het verkeerslicht op rood dan mag je wél rechts afslaan. Is de weg met het groene licht een eenrichtingsweg dan mag je bij rood licht ook linksaf slaan.

Geluidssignalen

Een geluidssignaal geven mag alleen als er gevaar voor een aanrijding dreigt.

Parkeren

Met betrekking tot het parkeren van je auto is het goed om op de hoogte te zijn van het volgende:

 • Je mag niet parkeren aan de linkerkant van de weg, dus tegen de rijrichting in. In een éénrichtingsweg mag je zowel aan de rechter- als aan de linkerkant parkeren in de parkeervakken;
 • Buiten de bebouwde kom mag je alleen náást de weg parkeren;
 • Parkeer alleen op plaatsen waar daar toestemming voor wordt gegeven door middel van de letter E (Estacionamiento);
 • Parkeer niet langs roodgekleurde stoepranden.

Mobiele telefoon

Een mobiele telefoon mag tijdens het rijden niet gebruikt worden. Ook is het gebruik van een headset als bestuurder tijdens het rijden niet toegestaan.

Kinderen in de auto

Voor de meeste staten van Mexico geldt dat kinderen tot zes jaar alleen op de achterbank vervoerd mogen worden én in een passend kinderzitje.

Is het veilig om auto te rijden in Mexico?

Over het algemeen is het veilig om auto te rijden in Mexico. Overdag en in de toeristische gebieden zul je niet snel last hebben van criminelen. Het wordt afgeraden om ’s avonds buiten de stad te rijden.

Het kan voorkomen dat je door een agent wordt aangehouden, die daarvoor een ongeldige reden lijkt te hebben. Het is mogelijk dat dit een poging is van de agent om omkoping uit te lokken. Corruptie is een bekend probleem in Mexico en komt vooral voor bij lokale politie. Wees je ervan bewust dat je strafbaar bent, wanneer je de agent probeert om te kopen.

Aanhoudingen door corrupte agenten komen regelmatig voor. Het is ons ook weleens gebeurd. Lees verder op de volgende pagina als je wilt weten hoe het zit met corruptie en wat je moet doen als je wordt aangehouden.

Het gevaarlijkste dat ons ooit is overkomen, was een aanrijding met een koe in Baja California. In de schemering komen veel dieren de weg op, het is goed om dat in het achterhoofd te houden. Pas je snelheid aan waar nodig en let goed op de berm.

Tips en ervaringen met huurauto in Mexico

Tips en ervaringen voor huurauto's in Mexico

Hieronder delen we tips gebaseerd op ervaringen van onszelf en anderen. Ze kunnen jou helpen tijdens jouw avontuur in Mexico.

Benzineprijs en tanken

De tankstations zijn in Mexico van de staat en de brandstofprijs is gereguleerd. Hierdoor heeft ieder tankstation een vergelijkbare prijs. Het merk van de pomp is “Pemex”. Een liter benzine kost daar iets minder dan een euro.

Sinds 2018 zie je ook in Mexico meer verschillen in de prijzen aan de pomp. Dit komt omdat er ook van andere maatschappijen tankstations voorkomen.

Als je in Mexico gaat tanken, dan is het gebruikelijk dat een medewerker dit voor je doet. Als je een volle tank wilt, kun je zeggen “lleno de magna, por favor” (spreek uit: jee-no de manja, por faa-voor) voor normale benzine. Wil je de duurdere variant, dan zeg je “lleno de premium, por favor”.

Het is gebruikelijk om de pompbediende een paar Pesos fooi te geven.

Het kan gebeuren dat je een stiekeme pompbediende tegenkomt, die jou probeert op te lichten. Wil jij weten welke trucjes ze toepassen? Lees dan ons artikel over de beste tips wanneer je een auto gaat huren.

Stilstaan zonder benzine

Mexico is een groot land en soms kom je een hele tijd geen tankstation tegen. Het kan weleens gebeuren dat je zonder brandstof komt te staan. Zorg ervoor dat je de tank niet volledig leegrijdt, dat kan er namelijk voor zorgen dat je motorpech krijgt.

Ga op zoek naar een lokale bewoner en vraag naar brandstof. Vaak is het mogelijk om een paar liter brandstof te kopen bij iemand in de buurt.

Topes (verkeersdrempels)

We hebben ze al eerder genoemd in dit artikel: topes. Een tope (spreek uit: too-pee) is een verkeersdrempel in Mexico. Het probleem is dat ze erg heftig kunnen zijn en vaak zie je ze niet aankomen. Houd bordjes in de berm in de gaten om te ontdekken of er een tope aankomt.

Een gouden tip: meestal komt een tope niet alleen.

Kinderen met touw over de weg

Vooral in de armere gebieden zul je dit vaker zien: kinderen staan aan weerskanten van de weg en spannen er een touw overheen. Minder vaart, maar stop niet. De kinderen zullen het touw laten zakken, vlak voordat je het raakt. De eerste keer is het even eng, maar je went eraan.

Boetes

Het kan gebeuren dat je een boete krijgt, soms zit een overtreding in een klein hoekje. In Mexico zijn de boetes gekoppeld aan het persoonlijke inkomen, maar dit kunnen ze van jou natuurlijk niet achterhalen. Daarom zal worden uitgegaan van een gemiddeld inkomen.

Als je een boete krijgt, is het aan te raden om deze snel te betalen via een daarvoor bestemd kantoor in een stad of dorp. In Mexico krijg je namelijk korting op je boete als je hem vroeger betaalt dan de uiterste datum.

Sta open voor de verrassingen van Mexico

Als je in Mexico rondrijdt, is het aan te raden om je ogen goed open te houden. Je rijdt soms door kleine dorpen met mooie marktjes of restaurantjes, die het bezoeken waard zijn. Houd wat tijd in je planning vrij om dit soort verborgen pareltjes te ontdekken.

Rijden in Mexico-Stad

Om de slechte luchtkwaliteit in Mexico-Stad tegen te gaan, is er een wet die auto’s een verbod oplegt om in de stad te rijden. Het verbod geldt één dag van de week, plus één zaterdag per maand. Voor wie het verbod geldt, is afhankelijk van het laatste cijfer van het kenteken (kalender).

Vraag bij het verhuurkantoor na of deze restrictie ook voor jouw auto geldt. Sommige huurauto’s zijn uitgesloten van dit verbod.

Waarschuwingsbord voor tope in Mexico

Hoeveel kost een huurauto in Mexico?

Het kan lastig zijn om een duidelijke kosteninschatting te vinden van een huurauto in Mexico. Er zijn verhuurders die verborgen kosten hanteren, om zo te proberen om goedkoper te lijken. Daarnaast is het een klus om bij alle verhuurbedrijven een prijs op te vragen.

Hoe weet je of je de juiste prijs voor de huurauto betaalt?

Om jou een duidelijke kosteninschatting te kunnen geven, doet Reisauto periodiek onderzoek naar verhuurbedrijven. Voor onderstaande inschatting vergeleken we huurauto’s, die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben.

Onderstaande opsomming is een inschatting. Daadwerkelijke prijzen kunnen afwijken, vooral in drukke periodes. Let goed op als je een huurauto vindt, die flink goedkoper is dan onderstaande prijzen.

Gebruik ons online platform om autoverhuurders in Mexico te vinden, ontdek welke het goedkoopste is en het beste bij jouw benodigdheden past.

De kosten van een huurauto in Mexico met all-inclusive verzekering:

Tip

Let op! Onderstaande huurprijzen zijn gebaseerd op de periode vóór de verstoringen in de markt. Het is nog niet te zeggen of het prijsniveau zich gaat herstellen in de komende tijd. Momenteel zijn de prijzen flink hoger dan normaal. Houd daar rekening mee bij het zoeken naar een huurauto.

 • € 20 / dag voor een kleine auto, zoals een Volkswagen Gol (inderdaad, zonder “f”);
 • € 25 / dag voor een middelgrote auto, zoals een Hyundai Accent;
 • € 70 / dag voor een busje, zoals een Kia Sedona;
 • € 60 / dag voor een 4x4, zoals een Jeep Patriot.

Welke autoverhuurders zijn er?

Nu je op de hoogte bent van onze tips wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk aan jouw roadtrip in Mexico met de perfecte huurauto beginnen. Bij Reisauto hebben we het een stuk makkelijker voor je gemaakt om die te vinden.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar je met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Welke verhuurbedrijven in Mexico?

Auto huren in Mexico?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
10 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Mexico

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Mexico?

Zonder creditcard een auto huren in Mexico?

Hoe verzeker je een huurauto in Mexico

De beste tips voor het huren van een auto in Mexico

Waar gaat jouw rondreis door Mexico beginnen?

Aangehouden door corrupte agent in Mexico

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog