Een auto huren in Portugal

Portugal is een prachtig land om met een auto te ontdekken. Behalve bijzondere steden als Porto en Lissabon en de toeristische kusten van de Algarve, is er zoveel meer. Je wilt er wel zeker van zijn dat je de juiste auto kiest voor jouw vakantie. Wij leggen jou in dit artikel alles uit over leeftijd en rijbewijs, verzekeringen, creditcard en geven je handige tips om een auto te huren in Portugal. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Een auto huren in Portugal en rondreizen.

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

 1. Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?
 2. Welke documenten heb je nodig om een auto te huren in Portugal?
 3. Zonder creditcard een auto huren in Portugal?
 4. Hoe verzeker je je huurauto in Portugal?
 5. Waar moet je op letten als je een auto huurt in Portugal?
 6. De wegen in Portugal
 7. Hoe kun je tol betalen in Portugal?
 8. Verkeersregels in Portugal
 9. Alcohol in het verkeer
 10. Tanken in Portugal
 11. Welke auto kies je voor je vakantie in Portugal?
 12. Wat is de prijs van een huurauto in Portugal?
 13. Een roadtrip door Portugal mogelijk met Oneway
 14. Met de huurauto van Portugal naar Spanje
 15. Waar huur je een auto in Portugal?
 16. Waar in Portugal ga jij naar toe?
 17. Autoverhuurders en ervaringen
 18. Meer weten? Check ook deze pagina's

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Een auto huren in Portugal kun je al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Wel moet je sinds 1 en soms sinds 2 jaar een geldig rijbewijs hebben. Hieronder vertellen we je meer over de andere voorwaarden.

Je bent 18 jaar

Uit de door ons onderzochte verhuurbedrijven komen er twee naar voor waar je een auto kunt huren als je 18 jaar bent. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is beperkt.

Je bent 19 tot 23 jaar

Met deze leeftijd kun je bij alle verhuurbedrijven uit ons onderzoek een auto huren. Het aantal modellen waar je uit kunt kiezen is dan ook een stuk uitgebreider.

Je bent 23 tot 65 jaar

Vanaf de leeftijd van 23 jaar kun je kiezen uit alle modellen die de verhuurbedrijven te bieden hebben.

Je bent ouder dan 65 jaar

Vanaf deze leeftijd kunnen de voorwaarden per verhuurbedrijf erg verschillen. Controleer vóór het afsluiten van een huurovereenkomst of er voor het gekozen model een leeftijdsbeperking geldt.

Wij hebben op een andere pagina uitgebreidere informatie voor je verzameld over de vraag vanaf welke leeftijd je een auto mag huren in Portugal.

Minimum leeftijd om een auto te huren in Portugal

Welke documenten heb je nodig om een auto te huren in Portugal?

Wil je een auto huren in Portugal, dan geldt voor alle leeftijden dat je de volgende documenten nodig hebt:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 jaar (soms 2 jaar);
 • Een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

Woon je buiten de EU, dan heb je daarnaast ook een internationaal rijbewijs nodig.

Tip

In Nederland heeft de Rijksdienst voor identiteitsgegevens een app ontwikkeld: ‘KopieID’. Hiermee kun je een foto maken van je identiteitsbewijs en rijbewijs mét een watermerk. En ook bijvoorbeeld het BSN nummer onzichtbaar maken. Vervolgens kun je deze kopie veilig delen met het bedrijf dat er om vraagt.

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Wil je veilig en zonder gedoe een auto huren in Portugal zonder creditcard, dan is er één bedrijf wat we je kunnen aanbevelen. De andere verhuurbedrijven die wij hebben onderzocht, eisen allen een creditcard op naam van de hoofdbestuurder.

Zonder creditcard een auto huren bij Sunny Cars

In Portugal biedt Sunny Cars, buiten het hoogseizoen, de mogelijkheid om zonder creditcard een auto te huren. De huur betaal je tijdens je boeking via Ideal. Je betaalt een toeslag en kunt kiezen uit een beperkt aantal auto’s.

Auto huren Portugal zonder creditcard of met ideal

Wij hebben op een andere pagina in onze website uitgebreider beschreven hoe je zonder creditcard een auto kunt huren in Portugal.

Hoe verzeker je je huurauto in Portugal?

Voor veel mensen is het kiezen van de verzekering het meest lastige gedeelte bij het huren van een auto. Om duidelijkheid te scheppen, lichten wij all-inclusive en een aantal losse verzekeringen hieronder toe.

Standaard huurcontract

Bij een standaard (kaal) huurcontract neemt de verhuurder standaard de wettelijke aansprakelijkheidsdekking op. Je bent hiermee echter niet goed verzekerd.

All-inclusive verzekeren van je huurauto

Bij een all-inclusive verzekering van je huurauto loop je meestal geen risico.

Let daarbij wel op. Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Auto huren in Portugal met all-in verzekering

Je wilt de auto niet all-inclusive verzekeren maar zelf kiezen wat je nodig vindt? Dan krijg je met onder anderen deze opties te maken:

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto.

Additional CDW

Deze verzekering, die je kunt afsluiten naast de CDW, dekt ook eventuele schade aan de ramen van de auto.

Super CDW plus Theft Protection

Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

Excess Protection

Het eigen risico wordt verlaagd bij bepaalde schades.

TI (Third Party Insurance)

Deze verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg om de wettelijk geldende standaard van €50.000.000 te dekken.

Supplemental liability protection

Met deze optie wordt de dekking van de aansprakelijkheid richting derden (dus van de TPI) verhoogd tot de wettelijk geldende standaard van €50.000.000.

TP (Theft Protection)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden.

PERS (Premium Emergency Roadside Service)

Met deze verzekering ben je verzekerd van hulp bij zaken als verlies van sleutels, vervanging van een lekke band en wegslepen als de auto door verkeerde brandstof stilvalt.

Wij hebben een apart artikel geschreven met uitgebreidere informatie over het verzekeren van je huurauto in Portugal.

Waar moet je op letten als je een auto huurt in Portugal?

Met welke specifieke verkeersregels moet je rekening houden in Portugal? Hoe betaal je de tol in Portugal? Van hoeveel glazen port kun jij genieten tijdens een etentje, als je daarna nog moet rijden?

Hieronder geven we de antwoorden op onder andere deze vragen. En nog beter: we hebben een uitgebreid artikel geschreven waarin we alle tips voor het huren van een auto in Portugal hebben verzameld.

Tips om een auto te huren in Portugal

De wegen in Portugal

De wegen in Portugal zijn prima te rijden. De verkeersregels en borden wijken niet veel af van die in de rest van Europa en de doorgaande wegen zijn goed. Op secundaire wegen kun je beter wel bedacht zijn op hobbels en kuilen en gaten in het wegdek. Wijk je van de gebruikelijke wegen af, dan zul je onverharde en zeer smalle weggetjes tegenkomen.

Tip

De groene rijstroken die je kunt tegenkomen op autosnelwegen zijn bestemd voor auto’s met een electronisch tolsysteem (waarover hieronder meer).

Hoe kun je tol betalen in Portugal?

Vrijwel alle huurauto’s in Portugal zijn uitgerust met een elektronisch tolsysteem. Daarnaast betaal je de tolkosten. De rekening wordt door het lokale verhuurbedrijf via je creditcard in rekening gebracht.

In een ander artikel op onze website kun je lezen over verschillende manieren om tol te betalen en meer belangrijke zaken om te weten over de tol in Portugal.

Verkeersregels in Portugal

De verkeersregels in Portugal zijn vrijwel hetzelfde als in de rest van Europa. Toch zijn er een aantal regels waarvan het goed is om ze te kennen.

De maximumsnelheid voor personenauto’s

In Portugal gelden de volgende maximumsnelheden:

 • Op autosnelwegen 120 km per uur
 • Op autowegen 100 km per uur
 • Buiten de bebouwde kom 90 km per uur
 • Binnen de bebouwde kom 50 km per uur

Handsfree bellen

Handsfree bellen is alleen toegestaan als je gebruik maakt van een headset die geschikt is voor het gebruik in één oor.

Inhalen

Het is alleen toegestaan om links in te halen. Een stilstaande tram mag je enkel passeren als er een vluchtheuvel aanwezig is.

Een auto huren in Portugal zonder eigen risico

Parkeren

In Portugal is het niet toegestaan om aan de linkerkant van de weg (dus tegen de rijrichting in) te parkeren.

Kinderen tot 12 jaar

Kinderen tot 12 jaar die kleiner zijn dan 1.35 meter mogen alleen achterin de auto zitten. Zij moeten dan zitten op een goedgekeurd kinderzitje of een goedgekeurde stoelverhoger met veiligheidsgordels.

Alcohol in het verkeer

In Portugal is een maximum promillage van 0,5 gram per liter toegestaan, mits je langer dan drie jaar je rijbewijs hebt. Rijden onder invloed van verdovende middelen is helemaal verboden.

Tanken in Portugal

Het goedkoopst tank je in Portugal meestal bij tankstations die bij een supermarkt horen. Bij alle tankstations kun je over het algemeen met een bankpas of creditcard betalen

Tip

Vergis je bij het tanken niet in de brandstof, de namen lijken namelijk nogal op elkaar. Benzine is gasolina en diesel is gasóleo.

Welke auto kies je voor je vakantie in Portugal?

Voor een vakantie in Portugal is in principe ieder model geschikt, hoewel wij voor onze vakantie gebruik hebben gemaakt van een compacter model. Waarom? Dat lichten we hieronder toe aan de hand van een aantal modellen.

Wanneer je met meer dan 4 personen reist die ook nog allemaal hun eigen koffer hebben, dan ontkom je er niet aan om een Mpv te huren.

Een SUV geeft comfort tijdens het rijden. Weet je vooraf dat je tijdens je vakantie kleine plaatsjes gaat bezoeken, vraag je dan af of deze auto wel de beste keuze is.

Ben je alleen of met z’n tweeën dan is een kleine of compacte auto perfect voor je vakantie in Portugal.

Een kleine compacte auto is er natuurlijk ook in het model van een cabrio.

Autoverhuur Portugal met goede ervaringen en recensies

Wat is de prijs van een huurauto in Portugal?

Het liefst wil je een auto huren in Portugal voor een voordelige prijs. Natuurlijk zijn de kosten van een huurauto afhankelijk van jouw wensen. Reisauto.nl heeft een breed onderzoek uitgevoerd naar de kosten en voorwaarden van verhuurders.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 14 dagen in het laagseizoen, de huurlocatie Faro.

 • €12 per dag voor een kleine auto, zoals een Volkswagen Up;
 • €15 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Renault Megane;
 • €36 per dag voor een grote auto, zoals een Renault Capture;
 • €54 per dag voor een Mpv, zoals een Mercedes Vito Mini.
Goedkoop een auto huren in Portugal

Een roadtrip door Portugal mogelijk met Oneway

Een roadtrip maken door Portugal is een bijzonder mooie vakantiebeleving. Portugal is niet heel groot, waardoor je op je gemak in 14 dagen van noord naar zuid het land kunt verkennen.

De auto inleveren op een andere locatie als waar je hem ophaalt, One-way, is altijd mogelijk op aanvraag vóórdat je boekt. Soms zonder extra kosten en soms met een toeslag.

Met de huurauto van Portugal naar Spanje

Tijdens je vakantie in Portugal met de huurauto ook Spanje bezoeken en de auto weer inleveren in Portugal?

Alle bij ons onderzoek betrokken verhuurbedrijven staan dat toe.

Bij de verhuurders die wij onderzocht hebben is het bij één verhuurder mogelijk om de auto in te leveren in Spanje: Tui Cars. Ook hierbij geldt dat je dit moet aanvragen vóórdat je boekt.

Met een huurauto in Portugal one way naar Spanje

Waar huur je een auto in Portugal?

Ook in Portugal is het aan te raden om een auto online en ruim voordat je vakantie begint te boeken. Voor welke verhuurder je kiest, hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Reisauto heeft op een andere pagina alle tips die wij voor je hebben over het huren van een auto in Portugal verzameld.

Waar ga jij in Portugal naartoe?

De meeste mensen die naar Portugal gaan zullen landen op Porto airport, Faro airport of Lissabon airport. Vanuit daar kan je rondreis beginnen of je transfer naar je hotel.

Wil je graag gedurende je hele vakantie gebruik maken van de huurauto? Dan ben je voordeliger uit om de auto meteen vanaf het vliegveld mee te nemen. Met een shuttlebusje brengt het verhuurbedrijf je naar hun kantoor. Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Een auto huren in Porto

Porto is een goede locatie om een auto te huren voor je dagtrips of om je rondreis te beginnen. Het is een belangrijke toeristische stad in de regio, waardoor je ruime keuze uit huurauto’s hebt. De meeste verhuurbedrijven zitten vlakbij de luchthaven en organiseren meestal een gratis shuttle voor je tussen het vliegveld en hun kantoren. Maar de stad Porto en haar regio hebben ook lokale vestigingen van hun verhuurkantoor. Wel zo handig als je de auto wilt huren voor een aantal dagtrips tijdens je vakantie.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Porto, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Portugal.

Een auto huren in Faro

Faro is de grootste toeristische trekpleister in de Algarve. Wil je meer zien dan de hotelketens in het westen van de Algarve? Huur dan zeker een auto en ga de prachtige natuur en het oorspronkelijke Portugal ontdekken. Je kunt zelfs de grens over wippen en bijvoorbeeld het nabij gelegen Sevilla in Spanje bezoeken.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Faro, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Portugal.

Een auto huren in Albufeira

Ook wanneer je op vakantie bent in Albufeira bevind je je op een mooie centrale plek van waaruit je Portugal verder kunt ontdekken. Laat je verrassen en ga op ontdekkingstocht en wie weet besluit je tot een roadtrip in Portugal voor je volgende vakantie.

Wil jij goedkoop en zorgeloos een auto huren in Albufeira, die voldoet aan je wensen? Gebruik het handige overzicht van ons onderzoek naar verhuurders in Portugal.

Autoverhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Portugal. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Portugal verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Portugal.

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Grens over Oneway Hotel drop Cabrio's Luxeauto's Creditcard Brandstof Score
Alamo (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
Tui Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Oneway?
Hotel drop?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Oneway?
Hotel drop?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Oneway?
Hotel drop?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Tui Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Oneway?
Hotel drop?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
 • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
 • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: Alamo De minimumleeftijd is 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag van maximaal €77. Europcar De minimumleeftijd is 23 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 19 jaar voor een toeslag van maximaal €61. Tui Cars De minimumleeftijd is 25 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 19 jaar door een toeslag te betalen.
 • ** "Grens over" betekent of de auto de grens naar een ander land mag overschrijden. Bij iedere verhuurder is dit mogelijk, mits van tevoren aangegeven.
 • *** "Oneway" betekent of de auto op een andere locatie kan worden ingeleverd dan waar deze is opgehaald. De verschillende verhuurders kijken hier als volgt naar: Alamo Alleen op aanvraag, maar niet internationaal. Tui Cars Alleen op aanvraag, ook naar Spanje.
 • **** De volgende verhuurders gaan anders op met de vereisten voor de betaling en/of borg: Tui Cars Zonder creditcard is mogelijk. Ook is een contacte betaling van de borg mogelijk. Beide opties kunnen de keuze uit auto's beperken.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Portugal? Lees verder:

Auto huren Portugal

Een auto huren in Portugal

Ben je van plan om een auto te huren in Portugal? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Huurauto tolwegen Portugal

Hoe betaal je met een huurauto de tol in Portugal?

Ook wanneer je met een gehuurde auto Portugal gaat verkennen, krijg je te maken met tolwegen. Deze informatie moet je beslist gelezen hebben, voordat je je huurauto reserveert.

Tips autohuur

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Portugal, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Auto huren zonder creditcard in Portugal

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

Alles over verzekeringen van een Portugese huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

De beste tips voor het huren van een auto in Portugal

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog