Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Een auto huren in Portugal kun je al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je zult dan wel een toeslag moeten betalen en je kunt kiezen uit veel minder modellen dan chauffeurs van 23 jaar en ouder.

Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs sinds 1 à 2 jaar. In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Hierdoor kun je met toeslagen te maken krijgen in de volgende situaties, welke we in dit artikel uitleggen.

Met welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Je bent 18 jaar
  2. Je bent 19 tot 23 jaar
  3. Je bent 23 tot 65 jaar
  4. Je bent ouder dan 65 jaar
  5. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  6. Meer weten? Check ook deze pagina's

Je bent 18 jaar

Uit de door ons onderzochte verhuurbedrijven komen er twee naar voor waar je een auto kunt huren als je 18 jaar bent. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is beperkt.

Je bent 19 tot 23 jaar

Met deze leeftijd kun je bij alle verhuurbedrijven uit ons onderzoek een auto huren. Het aantal modellen waar je uit kunt kiezen is dan ook een stuk uitgebreider dan voor 18-jarigen. Ben je 21 jaar of ouder dan kun je bijvoorbeeld ook een Nissan Qahqai of een BMW 1 serie huren. Wel betaal je nog steeds een toeslag die kan oplopen tot ongeveer €80 per huurperiode.

Je bent 23 tot 65 jaar

Vanaf de leeftijd van 23 jaar kun je kiezen uit alle modellen die de verhuurbedrijven te bieden hebben. Wel betaal je bij sommige bedrijven nog een toeslag tot je 25ste.

In Portugal kun je een auto huren als je 18 jaar bent.

Je bent ouder dan 65 jaar

Vanaf deze leeftijd kunnen de voorwaarden per verhuurbedrijf erg verschillen. Er zijn er die geen maximale leeftijdsgrens stellen terwijl anderen een grens hanteren van 65 jaar, 80 jaar of bij sommige modellen een toeslag vragen. Controleer vóór het afsluiten van een huurovereenkomst of er voor het gekozen model een leeftijdsbeperking geldt.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Portugal binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Portugese weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Portugal? Lees verder:

Auto huren Portugal

Een auto huren in Portugal

Ben je van plan om een auto te huren in Portugal? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Huurauto tolwegen Portugal

Hoe betaal je met een huurauto de tol in Portugal?

Ook wanneer je met een gehuurde auto Portugal gaat verkennen, krijg je te maken met tolwegen. Deze informatie moet je beslist gelezen hebben, voordat je je huurauto reserveert.

Tips autohuur

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Portugal, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Auto huren zonder creditcard in Portugal

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

Alles over verzekeringen van een Portugese huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

De beste tips voor het huren van een auto in Portugal

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog