Home>Auto huren portugal>Auto huren portugal leeftijd

Met welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Leestijd:
2 minuten
Datum:
22 mei 2022

Een auto huren in Portugal kun je al vanaf de leeftijd van 18 jaar. Je zult dan wel een toeslag moeten betalen en je kunt kiezen uit veel minder modellen dan chauffeurs van 23 jaar en ouder.

Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs sinds 1 of 2 jaar. In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Hierdoor kun je met toeslagen te maken krijgen in de volgende situaties, welke we in dit artikel uitleggen.

Auto huren in Portugal?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Je bent 18 jaar

Uit de door ons onderzochte verhuurbedrijven komen er twee naar voor waar je een auto kunt huren als je 18 jaar bent. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is beperkt.

Je bent 19 tot 23 jaar

Met deze leeftijd kun je bij alle verhuurbedrijven uit ons onderzoek een auto huren. Het aantal modellen waar je uit kunt kiezen is dan ook een stuk uitgebreider dan voor 18-jarigen. Ben je 21 jaar of ouder dan kun je bijvoorbeeld ook een Nissan Qahqai of een BMW 1 serie huren. Wel betaal je nog steeds een toeslag die kan oplopen tot ongeveer €80 per huurperiode.

Je bent 23 tot 65 jaar

Vanaf de leeftijd van 23 jaar kun je kiezen uit alle modellen die de verhuurbedrijven te bieden hebben. Wel betaal je bij sommige bedrijven nog een toeslag tot je 25ste.

In Portugal kun je een auto huren als je 18 jaar bent

Je bent ouder dan 65 jaar

Vanaf deze leeftijd kunnen de voorwaarden per verhuurbedrijf erg verschillen. Er zijn er die geen maximale leeftijdsgrens stellen terwijl anderen een grens hanteren van 65 jaar, 80 jaar of bij sommige modellen een toeslag vragen. Controleer vóór het afsluiten van een huurovereenkomst of er voor het gekozen model een leeftijdsbeperking geldt.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Portugal binnen jouw leeftijdscategorie. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Portugese weg op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw leeftijd een auto kunt huren. Of je nu 18 jaar of 81 jaar bent, binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Portugal?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
22 mei 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Portugal

Hoe betaal je de tol in Portugal met een huurauto?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Hoe verzeker je een huurauto in Portugal

De beste tips voor het huren van een auto in Portugal

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog