Hoe verzeker je je huurauto in Portugal?

Je gaat een auto huren in Portugal en wilt niet voor nare verrassingen komen te staan. Het is dus handig om je huurauto goed te verzekeren.

Helaas hebben verhuurbedrijven het erg lastig gemaakt, door verschillende termen op een onduidelijke manier te gebruiken in hun voorwaarden. Mede hierdoor vinden veel mensen dat het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van het huren is.

Het scheelt als je vooraf weet wat al die afkortingen en termen inhouden en waar je op moet letten. Het is mogelijk om zonder onzekerheid en gedoe je huurauto zonder eigen risico, all-inclusive, te verzekeren, wij vertellen je hoe. Verder geven we een duidelijk overzicht van de losse verzekeringsopties.

Huurauto in Faro zonder eigen risico

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Ben je op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp? Klik dan op de link in het overzicht hieronder om rechtstreeks naar dat onderwerp te gaan. Wil je alle informatie lezen op deze pagina, scroll er dan gewoon doorheen.

  1. Standaard huurcontract
  2. Een huurauto zonder eigen risico verzekeren in Portugal
  3. Verzekeringen voor huurauto’s in Portugal
  4. Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?
  5. Meer weten? Check ook deze pagina's

Standaard huurcontract

Met een standaard huurcontract ben je verantwoordelijk voor de gemaakte schade, inclusief inkomsten die de verhuurder misloopt door de schade. Verhuurders nemen hier standaard de wettelijke aansprakelijkheidsdekking in op. Met een kaal huurcontract ben je echter niet goed verzekerd.

Een huurauto zonder eigen risico verzekeren in Portugal

Het meest prettig is een huurauto verzekering waarbij je geen risico loopt. Dit is bij sommige verhuurders mogelijk wanneer je de meest uitgebreide verzekeringsopties van het contract aankruist. De prijs van zo’n huurauto is dan vaak hoog. Een goedkopere manier is om gebruik te maken van een all-inclusive verzekering.

Let daarbij wel op. Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal dezelfde dekking. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Met een all-inclusive verzekering heb je geen eigen risico en is de borg een stuk lager of zelfs €0. Je moet je natuurlijk wel nog houden aan de regels van het contract en de lokale verkeersregels. Raadpleeg ons handige verhuurdersoverzicht om te zien welke verhuurders een all-inclusive verzekering bieden.

Auto verzekeren in Portugal

Verzekeringen voor huurauto’s in Portugal

Misschien wil je de auto niet all-inclusive verzekeren, maar specifieke individuele opties kiezen die passen bij wat jij nodig hebt. Welke losse verzekeringen zijn er voor huurauto’s in Portugal?

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €1000 en €3600.

Additional CDW

Deze verzekering, die je kunt afsluiten naast de CDW, dekt ook eventuele schade aan de ramen van de auto.

Super CDW plus Theft Protection

Bij Super CDW vervalt het eigen risico dat bij de gewone CDW en Theft protection wel van toepassing is.

Excess Protection

Het eigen risico wordt met deze verzekering verlaagd in het geval van pech, ongeval, vandalisme en schade aan banden.

TI (Third Party Insurance)

Deze ook in Portugal verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg om de wettelijk geldende standaard van €50.000.000 te dekken . In dat geval kun je je bijverzekeren met de Supplemental liability protection.

Supplemental liability protection

Met deze optie wordt de dekking van de aansprakelijkheid richting derden (dus van de TPI) verhoogd tot de wettelijk geldende standaard van €50.000.000. Deze optie kan handig zijn, aangezien de standaard TPI vaak maar een claim van enkele tienduizenden euro’s dekt.

TP (Theft Protection)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super CDW plus Theft protection geldt geen eigen risico.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten. De PAI is vooral handig als de WA-verzekering besluit om niet uit te keren, bijvoorbeeld wanneer de bestuurder de schuldige van het ongeluk is.

PERS (Premium Emergency Roadside Service)

Deze vrijwillige verzekering wordt voor sommige modellen auto’s aangeboden voor € 3,50 per dag. Met deze verzekering ben je verzekerd van hulp bij zaken als verlies van sleutels, vervanging van een lekke band en wegslepen als de auto door verkeerde brandstof stilvalt.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?

Je weet nu hoe het zit met het verzekeren van een huurauto in Portugal. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Portugese wegen op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Zoek je meer informatie over autohuur in Portugal? Lees verder:

Auto huren Portugal

Een auto huren in Portugal

Ben je van plan om een auto te huren in Portugal? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Huurauto tolwegen Portugal

Hoe betaal je met een huurauto de tol in Portugal?

Ook wanneer je met een gehuurde auto Portugal gaat verkennen, krijg je te maken met tolwegen. Deze informatie moet je beslist gelezen hebben, voordat je je huurauto reserveert.

Tips autohuur

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

We maken duidelijk welke mogelijkheden je hebt om een auto te huren in Portugal, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijsvereisten.

Auto huren zonder creditcard in Portugal

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Wil je een auto huren maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

Alles over verzekeringen van een Portugese huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

De beste verzekering van je huurauto in Portugal

De beste tips voor het huren van een auto in Portugal

Waar huur ik een auto, wat is de prijs van een huurauto, wat zijn de belangrijkste verkeersregels om te weten…Met onze tips vergroot je de kans op een goede huurervaring!

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.

Omhoog