Home>Auto huren portugal>Auto huren portugal zonder creditcard

Eeen auto huren kan in Portugal ook zonder creditcard

Zonder creditcard een auto huren in Portugal

Leestijd:
4 minuten
Datum:
24 jul 2023

Net als in de meeste andere landen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig om een auto te huren in Portugal. Afhankelijk van de verhuurder bij wie je boekt, kan de huurprijs ook betaald met andere betaalmiddelen. Bij het ophalen van de huurauto zul je dan wel altijd een creditcard op naam van de hoofdbestuurder moeten kunnen overleggen.

Het is wel mogelijk om een auto te huren in Portugal zonder of met een hele lage waarborgsom. Hoe dit werkt leggen we later in dit artikel uit. Eerst willen we je graag wat meer uitleg geven over de betaalmiddelen waarmee je een auto kunt huren.

Auto huren in Portugal?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Met welke betaalmiddelen kun je een auto huren in Portugal?

Wanneer je online je huurauto reserveert hoef je niet altijd te betalen met een creditcard. Sommige verhuurders bieden je de mogelijkheid om te betalen met bijvoorbeeld PayPal, Ideal, Bankoverschrijving of een prepaid creditcard.

In onze online tool kun je de betaalmogelijkheden van de verschillende verhuurders met elkaar vergelijken.

Huur je een auto wanneer je in Portugal bent, bij de verhuur locatie zelf, dan kan dat alleen met een creditcard. Sommige lokale verhuurders bieden je wel de mogelijkheid om zonder creditcard te huren. Wil je daar gebruik van maken? Vraag dan eerst om de auto te zien die je meekrijgt. Lees ook de voorwaarden goed door voordat je een overeenkomst tekent.

Een auto huren met een pinpas

Nederland heeft met zijn ‘pinpas’ een redelijk uniek betaalmiddel in de wereld. Andere landen kennen deze pas niet. Daarom kan het lastig zijn om online een auto te huren in Portugal met een pinpas.

Het loont soms de moeite om telefonisch contact op te nemen met een lokaal verhuurbedrijf en aan te geven dat je alleen een ‘debitcard’ hebt om de reservering te betalen. Als je daarnaast ook aangeeft dat je je all-risk wilt verzekeren zonder eigen risico, dan willen ze soms wat soepeler met de regels om gaan.

Een auto huren met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard om een auto te huren in Portugal kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

  • Je hebt geen vast inkomen nodig;
  • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
  • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.
Met een prepaid card een auto huren en de rotondes in Portugal op

Rotonde in Lissabon

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

  • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
  • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

  • De boeking ter plekke annuleren en een nieuwe boeking doen met de andere bestuurder als hoofdbestuurder;
  • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Auto huren in Portugal met een prepaid credit card

Een auto huren met creditcard

Wie een creditcard – met pincode – heeft kan bij alle verhuurders in Portugal terecht.

Ga je huren met een creditcard, let dan hierop:

  • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
  • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor je oplevert.

Een auto huren zonder waarborgsom

Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard waarop een bedrag als waarborg kan worden geblokkeerd. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan. De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken. Voor contante borg geldt dat een enkel lokaal verhuurbedrijf dit zal accepteren, mits het niet om te hoge bedragen gaat.

Uit onze research kwam één verhuurder naar voren die de mogelijkheid biedt om ‘zonder waarborgsom’ een auto te huren in Portugal: Sunny Cars. Zij bieden deze service aan en nemen dan de garantie voor de verhuurder over. Bij het ophalen van de huurauto is het niet nodig om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te overleggen.

Bij welke verhuurbedrijven kan ik terecht?  

Je weet nu hoe het zit met het huren van een auto in Portugal met en zonder creditcard. Ondertussen wil je waarschijnlijk graag zo snel mogelijk de Portugese wegen op met de perfecte huurauto! Bij Reisauto hebben we dit een stuk makkelijker voor je gemaakt.

Met onze online tool kun je een overzicht samenstellen van verhuurders waar jij met jouw wensen een auto kunt huren. Binnen enkele minuten heb jij de ideale verhuurder gevonden.

Auto huren in Portugal?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
4 minuten
Datum
24 jul 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Een auto huren in Portugal

Hoe betaal je de tol in Portugal met een huurauto?

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Portugal?

Zonder creditcard een auto huren in Portugal?

Hoe verzeker je een huurauto in Portugal

De beste tips voor het huren van een auto in Portugal

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog