Home>Auto huren spanje

Auto huren in Spanje

Auto huren Spanje

Leestijd:
7 minuten
Datum:
12 jun 2023

Spanje is een land dat je met een huurauto op veel verschillende manieren kunt beleven. Af en toe een dag sightseeing, stedentrip of een avontuurlijke roadtrip? Voor alle typen vakanties en reizen helpt Reisauto.nl je bij het vinden van de geschikte auto. Wij vertellen jou in dit artikel over leeftijd en rijbewijs, verzekering, creditcard, en geven je handige tips om een auto te huren in Spanje. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Wat voor een auto je kunt huren in Spanje en wat je daarvoor betaalt is afhankelijk van je leeftijd. Als je een geldig rijbewijs hebt dan kun je in Spanje een auto huren vanaf je 18de. Tot je 25ste zijn daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

18 tot 21 jaar

Er zijn verhuurbedrijven waar je een auto kunt huren als je 18, 19 of 20 jaar bent. Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen is nog heel beperkt. Er zal naast de huurprijs ook een jonge bestuurderstoeslag aan je doorberekent worden.

21 tot 25 jaar

Vanaf 21 jaar zijn jouw keuzemogelijkheden een stuk gegroeid. Je kunt vrijwel alle modellen huren bij alle verhuurbedrijven. Wel zul je vaak te maken krijgen met een toeslag.

Vanaf 25 jaar

Je kunt overal in Spanje een auto huren vanaf de leeftijd van 25 jaar. Enkele verhuurders hanteren voor bepaalde modellen een leeftijdstoeslag vanaf de leeftijd van 70 of 75 jaar.

Wij hebben een apart artikel geschreven met alle informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Spanje.

Kosten van een huurauto in Spanje met all-inclusive verzekering

Welke documenten heb je nodig om een auto te huren in Spanje?

Wil je een auto huren in Spanje dan geldt voor alle leeftijden dat je de volgende documenten nodig hebt:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal één en soms twee jaar;
 • Samen met een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

Woon je buiten de EU, dan heb je daarnaast ook een internationaal rijbewijs nodig.

Wil je weten hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs en welke leeftijdsvoorwaarden er zijn? Je leest er alles over in ons artikel Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Het is nauwelijks mogelijk om zonder creditcard een auto te huren. Er zijn weinig verhuurders te vinden die dit toelaten. De enige verhuurder die wij gevonden hebben waar je zonder creditcard kunt huren vraagt een toeslag en biedt keuze uit een beperkt aantal modellen. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan naar de diverse mogelijkheden.

Wij hebben in een ander artikel op onze website uitgebreider beschreven hoe het werkt om met of zonder creditcard een auto te huren in Spanje.

Beste autoverhuurder in Spanje vinden

Hoe verzeker je je huurauto in Spanje?

Bij het huren van een auto is het kiezen van de verzekering voor veel mensen het meest lastige gedeelte. Het scheelt als je weet met welke verzekeringen je te maken kunt krijgen en waar je op moet letten. Wij beschrijven je hoe je zonder gedoe en onzekerheid de auto all-inclusive kunt verzekeren. En verder lichten wij een aantal losse verzekeringen toe.

Auto huren in Spanje, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

All-inclusive verzekering

Zelf huren wij onze auto’s meestal zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal. All-inclusive dus. Vaak valt onze keuze dan op Sunny Cars omdat zij standaard verhuren met een all-inclusive/all-risk verzekering. In ons handige overzicht kun je zien welke andere aanbieders ook all-inclusive verzekeringen aanbieden.

Inmiddels bieden veel verhuurbedrijven deze verzekering. Het blijft belangrijk ook hierbij de algemene voorwaarden goed door te nemen, omdat de all-inclusive dekking niet bij ieder bedrijf hetzelfde is.

Geen all-inclusive verzekering? Wij benoemen hieronder de verzekeringen waar je dan mee te maken kunt krijgen.

CDW (Collision Damage Waiver)

Bij deze verzekering wordt de schade als gevolg van aanrijdingen en ongelukken uitgebreid met schade door vandalisme en diefstal. Er blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

In Nederland kennen we deze verzekering als de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Net als de CDW is dit een verplichte verzekering.

ALI (Additional Liability Insurance)

Dit is een uitbreiding van de TPI die je kunt afsluiten als de TPI niet voldoende dekking biedt. Het eigen risico vervalt niet.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Deze verzekering dekt schade door diefstal. Bij Super TP vervalt het eigen risico (bijna) helemaal.

PAI (Personal Accident Insurance)

Bij letsel of overlijden keert deze verzekering uit aan inzittenden.

De hierboven omschreven verzekeringen zijn de meest voorkomende. Vaak is er sprake van uitsluitingen op verzekeringen waar verhuurbedrijven je dan aanbiedingen voor doen om je hier ook voor te verzekeren.

Wil je meer weten over de verzekeringen wanneer je een auto gaat huren in Spanje? Wij hebben hier een uitgebreider artikel over geschreven, zodat jij de juiste opties kunt kiezen voor jouw reis.

Huren auto in Spanje met basis of all-inclusive verzekering

Waar moet je op letten als je een auto huurt in Spanje?

Wij geven jou hieronder de beste tips waar je op moet letten als je een auto huurt in Spanje. We delen ook graag belangrijke algemene tips met je waar je altijd aan moet denken bij het huren van een auto. Reisauto.nl heeft daarover een apart artikel geschreven en een handige checklist voor je gemaakt.

Welke auto kies je?

 • Een kleinere auto met een sterke motor als je vanaf je vakantieadres de omgeving wat wilt verkennen en dorpjes wilt bezoeken;
 • Aan een SUV zul je tijdens een stoere roadtrip veel plezier beleven;
 • Een cabriolet voor een trip langs de kust in het voorjaar;
 • Een auto met veel ruimte als je met je gezin of vrienden plús bagage op pad gaat;
 • En een busje mét sterke motor gaat je een fijne reiservaring geven als je een roadtrip gaat maken met vier personen plus bagage.

Waar huur je een auto in Spanje?

Het beste huur je een auto in Spanje online en ruim voordat je vakantie begint. De meeste grote verhuurbedrijven verhuren auto’s in Spanje. Voor welke verhuurder je kiest hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Voor jouw gemak hebben wij onderzoek gedaan naar diverse verhuurbedrijven op punten die voor de meeste mensen belangrijk zijn. Op ons online huurauto platform vind je de resultaten hiervan in een handig overzicht.

Alcoholpromillage en andere belangrijke verkeersregels in Spanje

 • Het maximaal toegestane alcoholpromillage voor ervaren bestuurders is in Spanje vastgesteld op 0,5 gram per liter;
 • Probeer een eventuele boete binnen 20 dagen te betalen, dat levert je een korting op van 50%;
 • Een algemene regel in Spanje schrijft voor dat je tijdens het autorijden altijd controle moet hebben over de auto;
 • Het dragen van een headset is verboden;
 • Bestuurders van rechts hebben voorrang op een kruising;
 • Parkeer in steden in parkeergarages omdat het niet altijd duidelijk is waar je mag parkeren;
 • Het is niet toegestaan om tegen de rijrichting in te parkeren;
 • Bij pech altijd een veiligheidshesje aantrekken en een gevarendriehoek gebruiken;
 • Kinderen tot 136 cm mogen niet op de voorstoelen zitten;
 • Milieuzones mag je meestal niet binnengaan met een huurauto;
 • Houdt 1,5 meter afstand bij het passeren van fietsers.

Het huren van een auto in Spanje en daarmee de grens passeren

Grensoverschrijding is met een huurauto vanuit Spanje vaak wel mogelijk. Lees de voorwaarden van het verhuurbedrijf door om zeker te weten of het kan met de auto van jouw keuze.

Oneway – huurauto inleveren op andere locatie

Tijdens de boeking kun je aangeven of je de auto op een andere plek wilt inleveren dan ophalen. Er wordt dan een Oneway-tarief in rekening gebracht. Het tarief is afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties. Neem vooraf telefonisch contact op met de verhuurder om een prijsopgave te krijgen.

Wat is de prijs van een huurauto in Spanje?

De prijs van het huren van een auto hangt af van jouw wensen. Goedkoop huren is fijn maar vaak zijn er verborgen kosten waardoor je uiteindelijk toch meer geld kwijt bent. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan om jou een inschatting te kunnen geven van de kosten.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 10 dagen, de huurlocatie Malaga. Onderstaande opsomming is slechts een inschatting. Tijdens drukke periodes zullen kosten hoger zijn. Ook een andere huurlocatie kan invloed op de prijs hebben.

De kosten, bij een huurtermijn van 10 dagen, van een huurauto in Malaga, Spanje, bij de goedkoopste verhuurder met all-inclusive verzekering:

Tip

Let op! Onderstaande huurprijzen zijn gebaseerd op de periode vóór de verstoringen in de markt. Het is nog niet te zeggen of het prijsniveau zich gaat herstellen in de komende tijd. Momenteel zijn de prijzen flink hoger dan normaal. Houd daar rekening mee bij het zoeken naar een huurauto.

 • €14 per dag voor een kleine auto, zoals een Ford Ka;
 • €19 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Ford Focus;
 • €27 per dag voor een grote auto, zoals een Opel Zafira Minivan;
 • €52 per dag voor een minibusje of grote SUV, zoals een Seat Alhambra.

Kom je een aanbod tegen dat heel erg afwijkt van deze prijzen wees dan op je hoede.

Het huren van een cabrio in Spanje

Het is geweldig om in een land als Spanje in een cabriolet rond te rijden. De kosten van het huren zijn wel wat hoger dan van een andere auto maar je zult een unieke ervaring hebben. Wij geven op ons online platform voor huurauto's aan waar je terecht kunt om een toffe cabrio te huren!

Reisauto heeft voor jou nog meer tips voor het huren van een auto en rijden in Spanje, verzameld.

Alles over het huren van een auto in Spanje

Autoverhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Spanje. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Spanje verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op ons online verhuurdersplatform. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Spanje.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
7 minuten
Datum
12 jun 2023

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Auto huren in Spanje

Auto huren Spanje

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Tips Spanje huurauto

De beste tips om een auto te huren in Spanje

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Verzekeringen huurauto Spanje

Hoe verzeker je een huurauto in Spanje?

De beste tips voor autohuur

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog