Auto huren in Spanje

Spanje is een land dat je met een huurauto op veel verschillende manieren kunt beleven. Af en toe een dag sightseeing, stedentrip of een avontuurlijke roadtrip? Voor alle typen vakanties en reizen helpt Reisauto.nl je bij het vinden van de geschikte auto. Wij vertellen jou in dit artikel over leeftijd en rijbewijs, verzekering, creditcard, en geven je handige tips om een auto te huren in Spanje. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Een auto huren in Spanje is perfect voor een roadtrip

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Wat voor een auto je kunt huren in Spanje en wat je daarvoor betaalt is afhankelijk van je leeftijd. Als je een geldig rijbewijs hebt dan kun je in Spanje een auto huren vanaf je 18de. Tot je 25ste zijn daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

18 tot 21 jaar

Er zijn autoverhuurbedrijven die jou een auto verhuren. Verwacht niet dat je de meest fantastische auto kunt huren, slechts een aantal modellen mogen aan je verhuurd worden. Er wordt ook een extra toeslag in rekening gebracht.

21 tot 25 jaar

Vanaf 21 jaar zijn jouw keuzemogelijkheden een stuk gegroeid. Je kunt vrijwel alle modellen huren bij alle verhuurbedrijven. Wel zul je vaak te maken krijgen met een toeslag.

Vanaf 25 jaar

Je kunt overal in Spanje een auto huren vanaf de leeftijd van 25 jaar. Enkele verhuurders hanteren voor bepaalde modellen een leeftijdstoeslag vanaf de leeftijd van 70 of 75 jaar.


Wij hebben een apart artikel geschreven met alle informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Spanje.

Kosten van een huurauto in Spanje met all-inclusive verzekering.

Wat heb je nodig om een auto te huren in Spanje?

Wil je een auto huren in Spanje dan geldt voor alle leeftijden dat je de volgende documenten nodig hebt:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal één en soms twee jaar;
 • Samen met een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

Woon je buiten de EU, dan heb je daarnaast ook een internationaal rijbewijs nodig.

Wil je weten hoe lang je in het bezit moet zijn van een rijbewijs en welke leeftijdsvoorwaarden er zijn? Je leest er alles over in ons artikel Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Het is nauwelijks mogelijk om zonder creditcard een auto te huren. Er zijn weinig verhuurders te vinden die dit toelaten. De enige verhuurder die wij gevonden hebben waar je zonder creditcard kunt huren vraagt een toeslag en biedt keuze uit een beperkt aantal modellen. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan naar de diverse mogelijkheden:

Zonder borg

Zonder borg een auto huren is vrijwel nooit mogelijk. Sunny Cars is een verhuurder die wél de optie biedt om te huren zonder waarborg, maar niet bij alle auto’s. Tijdens de boeking kies je, indien beschikbaar, voor de optie ‘zonder waarborg’. Sunny Cars neemt dan de garantie voor de verhuurder over. Je betaalt daar een toeslag voor en hebt keuze uit een beperkt aantal modellen.

Met een pinpas

Nederland is een van de weinige landen ter wereld die een pinpas als betaalmiddel kennen. Dat maakt het lastig om er een auto mee te huren in Spanje. Het kan helpen om een telefoontje te plegen naar het verhuurbedrijf en aan te bieden om het eigen risico te verzekeren. De kans is echter klein dat verhuurders dit doen, het is voor hen namelijk een risico.

Een prepaid creditcard

Als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen, kan een prepaid creditcard voor jou een oplossing zijn. Er zijn verhuurbedrijven die deze card accepteren als betaling, maar niet als borg. Daar heb je dan toch een creditcard voor nodig. Dit staat in de voorwaarden van de betreffende verhuurder benoemd, meestal onder een kopje ‘betalingsmiddelen’.

Een auto huren met een creditcard die op naam van iemand anders staat

Dit is niet mogelijk. De naam van de hoofdbestuurder moet dezelfde naam zijn als die van de hoofdbestuurder in het contract. Mocht je wel iemand anders zijn creditcard hebben ingevuld online, dan heb je eenmaal aan de balie van het verhuurbedrijf een probleem. Je zult de huurauto niet meekrijgen en hebt dan meestal twee opties:

 • Creditcard verwisselen voor jouw eigen creditcard;
 • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Een auto huren zonder creditcard via Sunny Cars

Wanneer je minimaal 5 dagen voor aanvang van de huurtermijn online via Sunny Cars boekt kun je gebruik maken van de optie te huren zonder ‘waarborgsom’. Je betaalt daar een toeslag voor van ongeveer €30 per verhuurtermijn. Ook is de keuze uit modellen is minder dan wanneer je huurt met creditcard.

Wij hebben op onze website uitgebreider beschreven hoe het werkt om met of zonder creditcard een auto te huren in Spanje.

Beste autoverhuurder in Spanje vinden.

Verzekering van een huurauto in Spanje

Bij het huren van een auto is het kiezen van de verzekering voor veel mensen het meest lastige gedeelte. Het scheelt als je weet met welke verzekeringen je te maken kunt krijgen en waar je op moet letten. Wij beschrijven je hoe je zonder gedoe en onzekerheid de auto all-inclusive kunt verzekeren. En verder lichten wij een aantal losse verzekeringen toe.

All-inclusive verzekering

Zelf huren wij onze auto’s meestal zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal. All-inclusive dus. Vaak valt onze keuze dan op Sunny Cars, omdat zij standaard verhuren met een all-inclusive/all-risk verzekering. In ons handige overzicht kun je zien welke andere aanbieders ook all-inclusive verzekeringen aanbieden.

Inmiddels bieden veel verhuurbedrijven deze verzekering. Het blijft belangrijk ook hierbij de algemene voorwaarden goed door te nemen, omdat de all-inclusive dekking niet bij ieder bedrijf hetzelfde is.

Geen all-inclusive verzekering? Wij benoemen hieronder de verzekeringen waar je dan mee te maken kunt krijgen.

CDW (Collision Damage Waiver)

Dit is een verzekering die het maximumbedrag verlaagt waarvoor je aansprakelijk bent bij schade door aanrijdingen en ongelukken. Bij Super CDW vervalt het eigen risico helemaal.

LDW (Loss Damage Waiver)

Bij deze verzekering wordt de schade als gevolg van aanrijdingen en ongelukken uitgebreid met schade door vandalisme en diefstal. Er blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

In Nederland kennen we deze verzekering als de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Net als de CDW is dit een verplichte verzekering.

ALI (Additional Liability Insurance)

Dit is een uitbreiding van de TPI die je kunt afsluiten als de TPI niet voldoende dekking biedt. Het eigen risico vervalt niet.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Deze verzekering dekt schade door diefstal. Bij Super TP vervalt het eigen risico (bijna) helemaal.

PAI (Personal Accident Insurance)

Bij letsel of overlijden keert deze verzekering uit aan inzittenden.


De hierboven omschreven verzekeringen zijn de meest voorkomende. Vaak is er sprake van uitsluitingen op verzekeringen waar verhuurbedrijven je dan aanbiedingen voor doen om je hier ook voor te verzekeren.

Wil je meer weten over de verzekeringen wanneer je een auto gaat huren in Spanje? Wij hebben hier een uitgebreider artikel over geschreven, zodat jij de juiste opties kunt kiezen voor jouw reis.

Huren in auto met kale of all-inclusive verzekering.

Waar moet je op letten als je een auto huurt in Spanje?

Wij geven jou hieronder de beste tips waar je op moet letten als je een auto huurt in Spanje. We delen ook graag belangrijke algemene tips met je waar je altijd aan moet denken bij het huren van een auto. Reisauto.nl heeft daarover een apart artikel geschreven en een handige checklist voor je gemaakt.

Welke auto kies je?

 • Een kleinere auto met een sterke motor als je vanaf je vakantieadres de omgeving wat wilt verkennen en dorpjes wilt bezoeken;
 • Aan een SUV zul je tijdens een stoere roadtrip veel plezier beleven;
 • Een cabriolet voor een trip langs de kust in het voorjaar;
 • Een auto met veel ruimte als je met je gezin of vrienden plús bagage op pad gaat;
 • En een busje mét sterke motor gaat je een fijne reiservaring geven als je een roadtrip gaat maken met vier personen plus bagage.

Waar huur je een auto in Spanje?

Het beste huur je een auto in Spanje online en ruim voordat je vakantie begint. De meeste grote verhuurbedrijven verhuren auto’s in Spanje. Voor welke verhuurder je kiest hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Voor jouw gemak hebben wij onderzoek gedaan naar diverse verhuurbedrijven op punten die voor de meeste mensen belangrijk zijn. Op het einde van dit artikel vind je de resultaten hiervan in een handig overzicht.

Alcoholpromillage en andere belangrijke verkeersregels in Spanje

 • Het maximaal toegestane alcoholpromillage voor ervaren bestuurders is in Spanje vastgesteld op 0,5 gram per liter;
 • Probeer een eventuele boete binnen 20 dagen te betalen, dat levert je een korting op van 50%;
 • Een algemene regel in Spanje schrijft voor dat je tijdens het autorijden altijd controle moet hebben over de auto;
 • Het dragen van een headset is verboden;
 • Bestuurders van rechts hebben voorrang op een kruising;
 • Parkeer in steden in parkeergarages omdat het niet altijd duidelijk is waar je mag parkeren;
 • Het is niet toegestaan om tegen de rijrichting in te parkeren;
 • Bij pech altijd een veiligheidshesje aantrekken en een gevarendriehoek gebruiken;
 • Kinderen tot 136 cm mogen niet op de voorstoelen zitten;
 • Milieuzones mag je meestal niet binnengaan met een huurauto;
 • Houdt 1,5 meter afstand bij het passeren van fietsers.

Het huren van een auto in Spanje en daarmee de grens passeren

Grensoverschrijding is met een huurauto vanuit Spanje vaak wel mogelijk. Lees de voorwaarden van het verhuurbedrijf door om zeker te weten of het kan met de auto van jouw keuze.

Oneway – huurauto inleveren op andere locatie

Tijdens de boeking kun je aangeven of je de auto op een andere plek wilt inleveren dan ophalen. Er wordt dan een Oneway-tarief in rekening gebracht. Het tarief is afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties. Neem vooraf telefonisch contact op met de verhuurder om een prijsopgave te krijgen.

Wat is de prijs van een huurauto in Spanje?

De prijs van het huren van een auto hangt af van jouw wensen. Goedkoop huren is fijn maar vaak zijn er verborgen kosten waardoor je uiteindelijk toch meer geld kwijt bent. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan om jou een inschatting te kunnen geven van de kosten.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 10 dagen, de huurlocatie Malaga. Onderstaande opsomming is slechts een inschatting. Tijdens drukke periodes zullen kosten hoger zijn. Ook een andere huurlocatie kan invloed op de prijs hebben.

De kosten, bij een huurtermijn van 10 dagen, van een huurauto in Malaga, Spanje, bij de goedkoopste verhuurder met all-inclusive verzekering:

 • €14 per dag voor een kleine auto, zoals een Ford Ka;
 • €19 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Ford Focus;
 • €27 per dag voor een grote auto, zoals een Opel Zafira Minivan;
 • €52 per dag voor een minibusje of grote SUV, zoals een Seat Alhambra.

Kom je een aanbod tegen dat heel erg afwijkt van deze prijzen wees dan op je hoede.

Het huren van een cabrio in Spanje

Het is geweldig om in een land als Spanje in een cabriolet rond te rijden. De kosten van het huren zijn wel wat hoger dan van een andere auto maar je zult een unieke ervaring hebben. Wij geven in ons handige overzicht van verhuurders aan waar je terecht kunt om een toffe cabrio te huren!

Tips voor het zorgeloos huren van een auto

Belangrijke algemene tips voor het huren van een auto heeft Reisauto.nl voor jou omschreven in dit artikel samen met een handige checklist.

Alles over het huren van een auto in Spanje.

Autoverhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto in Spanje. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die in Spanje verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Spanje.

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Grens over? Cabrio's? Luxeauto's? Creditcard Brandstof Score
Alamo (link)
CarDelMar (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder CarDelMar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
 • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
 • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: - Alamo De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag. - CarDelMar De minimumleeftijd is over het algemeen 26 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag van €10-€20/dag. - Europcar De minimumleeftijd is over het algemeen 24 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag. - Sunny Cars De minimumleeftijd is 23 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 21 jaar door een toeslag van ongeveer €10/dag te betalen.
 • "Grens over" betekent of de auto de grens naar een ander land mag overschrijden. Vaak is grensoverschrijding vanaf de Canarische Eilanden of de Balearen niet toegestaan, evenmin eilandhoppen met de auto.
 • "Brandstof" is de brandstofregeling die geldt bij het huren. "F/F" betekent full/full, oftewel je krijgt de auto mee met volle tank en levert hem ook weer in met volle tank. "F/E" betekent full/empty, je krijgt de auto met volle tank en levert de auto in zonder eerst te tanken. Vaak berekent de verhuurder dan de kosten voor het tanken aan je door.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Haal het meeste uit jouw roadtrips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve tips en kortingsacties.

Zoek je meer informatie over autohuur in Spanje? Lees verder:

Auto huren Spanje

Een auto huren in Spanje

Ben je van plan om een auto te huren in Spanje? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Tips Spanje huurauto

Tips bij het huren van een auto in Spanje

Smalle bergweggetjes, andere verkeersregels en grensoverschrijding. Dit zijn de belangrijkste tips voor het huren van een auto in Spanje.

Spanje autohuur leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in Spanje, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Spanje creditcard huurauto

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Wil je een auto huren, maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Verzekeringen huurauto Spanje

Alles over verzekeringen van een Spaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.