Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Een auto huren in Spanje mag officieel vanaf de leeftijd van 21 jaar. Natuurlijk moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. In de praktijk leggen verzekeraars de autoverhuurbedrijven verplichte voorwaarden op. Hierdoor kun je met toeslagen te maken krijgen in de volgende situaties, welke we in dit artikel uitleggen:

 • Als je jonger bent dan 25 jaar;
 • Als je korter dan 1 jaar (soms 2) in het bezit bent van je rijbewijs;
 • Wanneer je ouder bent dan 70 jaar.
Met welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Navigeer op deze pagina:

 1. Leeftijd van 18 tot 21 jaar
 2. Leeftijd van 21 tot 25 jaar
 3. Leeftijd van 25 jaar en ouder
 4. Overzicht verhuurbedrijven en leeftijd
 5. Meer weten? Check ook deze pagina's

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Leeftijd van 18 tot 21 jaar

Er zijn autoverhuurbedrijven in Spanje waar je een auto kunt huren bij een leeftijd van 18 tot 21 jaar. Zelfs als je korter dan één jaar je rijbewijs hebt. De verhuurbedrijven hanteren dan wel een aantal voorwaarden:

 • De keuze in het aantal modellen dat je kunt huren is beperkt;
 • Er is een leeftijdstoeslag van toepassing.

Dit zijn voorbeelden van auto’s die jij kunt huren:

In Spanje kun je een auto huren als je jonger dan 21 jaar bent.

Opel Corsa

In Spanje kun je een auto huren als je 18 jaar bent.

Smart Fortwo

Door de leeftijdstoeslag betaal je behoorlijk meer voor je huurauto dan iemand van 23 jaar en ouder. Dat verschil is ongeveer €100 tot €150 per week. Ook als de huurder 23 jaar of ouder is en jij als 18, 19, 20 of 21-jarige als tweede bestuurder wordt genoteerd, betaal je de duurdere huurprijs.

Ben je jonger dan 21 jaar en wil je een auto huren in Spanje? Check dan de mogelijkheden via CarDelMar. De specifieke voorwaarden worden duidelijk weergegeven nadat je op één van de websites je leeftijd invult.

Ieder verhuurbedrijf heeft zijn eigen regels, dus wat bij de een geldt, hoeft bij de ander niet te gelden. Onderaan deze pagina vind je een lijst van verhuurbedrijven in Spanje waar je kunt huren wanneer je jonger bent dan 21.

Leeftijd van 21 tot 25 jaar

Met een leeftijd van 21 jaar tot 25 jaar mag je officieel een auto huren in Spanje bij vrijwel alle verhuurbedrijven. Wel betaal je een jonge bestuurderstoeslag. Dit komt gemiddeld neer op zo’n €90 per huurtermijn. Je kunt nog niet alle modellen huren, maar sommige modellen komen toch tot je beschikking als je de voor dat model geldende toeslag betaalt.

Niet alle verhuurbedrijven hanteren dezelfde leeftijdsgrenzen, er zijn verhuurbedrijven:

 • Die je pas een auto verhuren vanaf de leeftijd van 23 jaar;
 • Die de leeftijd zonder beperkingen verlagen naar 23 of 24 jaar, waardoor je meer modellen kunt huren zonder toeslag;
 • Die de minimale leeftijd verhogen naar 22 of 23 jaar, waardoor je dan pas een ruimere keus uit modellen krijgt.

De regels verschillen per verhuurbedrijf, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen voordat je boekt.

In Spanje kun je een auto huren als je tussen de 21 en 25 jaar bent.

Leeftijd van 25 jaar en ouder

Vanaf 25 jaar kun je met een geldig rijbewijs overal in Spanje een auto huren. In enkele gevallen is deze leeftijd 26 jaar. Je kunt dus bij ieder verhuurbedrijf de prijs opvragen en het beste aanbod kiezen.

In Spanje wordt officieel geen maximumleeftijd gehanteerd voor het huren van een auto. Enkele verhuurders hanteren toch een toeslag voor bepaalde modellen auto’s vanaf 70 of 75 jaar. Dat bedrag kan variëren tussen de €40 en €160 per huurperiode. Dit komt echter bijna nooit voor. Lees voordat je de keuze maakt voor een auto altijd de voorwaarden van de verhuurder door.

Overzicht verhuurbedrijven en leeftijden

Welke leeftijd je moet hebben om een auto te huren in Spanje verschilt per verhuurbedrijf. Wij hebben een handig overzicht gemaakt waarmee je per verhuurder kunt zien wat de minimale en de toeslagloze leeftijden zijn.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Spanje.

Verhuurder Prijs1 Prijs2 Min. leeftijd Grens over? Cabrio's? Luxeauto's? Creditcard Brandstof Score
Alamo (link)
CarDelMar (link)
Europcar (link)
Sunny Cars (link)
Verhuurder Alamo (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder CarDelMar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Europcar (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
Verhuurder Sunny Cars (link)
Prijs1 / Prijs2 /
Min. leeftijd
Grens over?
Cabrio's?
Luxeauto's?
Creditcard
Brandstof
Beoordeling
 • "Prijs" weergeeft het prijsniveau van de verhuurder. Prijs1 is de prijs van autohuur zonder optionele verzekeringsopties, Prijs2 is de prijs van all-inclusive (full-risk verzekering) autohuur. Reisauto doet diverse keren per jaar onderzoek naar de kosten van de verhuurders, door gelijke zoekopdrachten onderling te vergelijken.
 • * "Min. leeftijd" weergeeft de minimale leeftijd die die verhuurder hanteert voor een bestuurder of huurder. De minimale leeftijd is voor de verschillende verhuurders als volgt: - Alamo De minimumleeftijd is over het algemeen 25 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag. - CarDelMar De minimumleeftijd is over het algemeen 26 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 18 jaar voor een toeslag van €10-€20/dag. - Europcar De minimumleeftijd is over het algemeen 24 jaar. Voor sommige auto's is dit minimum te verlagen tot 21 jaar voor een toeslag. - Sunny Cars De minimumleeftijd is 23 jaar. Dit minimum is te verlagen naar 21 jaar door een toeslag van ongeveer €10/dag te betalen.
 • "Grens over" betekent of de auto de grens naar een ander land mag overschrijden. Vaak is grensoverschrijding vanaf de Canarische Eilanden of de Balearen niet toegestaan, evenmin eilandhoppen met de auto.
 • "Brandstof" is de brandstofregeling die geldt bij het huren. "F/F" betekent full/full, oftewel je krijgt de auto mee met volle tank en levert hem ook weer in met volle tank. "F/E" betekent full/empty, je krijgt de auto met volle tank en levert de auto in zonder eerst te tanken. Vaak berekent de verhuurder dan de kosten voor het tanken aan je door.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Haal het meeste uit jouw roadtrips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve tips en kortingsacties.

Zoek je meer informatie over autohuur in Spanje? Lees verder:

Auto huren Spanje

Een auto huren in Spanje

Ben je van plan om een auto te huren in Spanje? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Tips Spanje huurauto

Tips bij het huren van een auto in Spanje

Smalle bergweggetjes, andere verkeersregels en grensoverschrijding. Dit zijn de belangrijkste tips voor het huren van een auto in Spanje.

Spanje autohuur leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in Spanje, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Spanje creditcard huurauto

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Wil je een auto huren, maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Verzekeringen huurauto Spanje

Alles over verzekeringen van een Spaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.