Home>Auto huren spanje>Auto huren spanje zonder creditcard

Auto huren in Spanje met creditcard of pinpas

Auto huren in Spanje zonder creditcard

Leestijd:
3 minuten
Datum:
11 jul 2022

Het is mogelijk om een auto te huren in Spanje zonder creditcard. Na onderzoek gedaan te hebben naar de beste mogelijkheden, concluderen wij dat we enkel de optie 'zonder waarborgsom' van Sunny Cars kunnen aanraden. Hoe dit werkt leggen we later in dit artikel uit. Eerst willen we je graag wat meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto in Spanje zonder creditcard uitleggen.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Auto huren zonder borg in Spanje

Het is mogelijk om een auto te huren in Spanje zonder borg, maar niet bij veel verhuurders. Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard als waarborg. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan. De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken.

Een enkel klein lokaal verhuurbedrijf in Spanje zal een contante waarborg accepteren als het niet om te hoge bedragen gaat. Over het algemeen geldt dat de autoverhuurbedrijven geen contant bedrag accepteren omdat het om grote bedragen gaat en de kans op overvallen dan vergroot wordt.

Sunny Cars biedt op een aantal zonbestemmingen in Spanje de mogelijkheid om ‘zonder waarborgsom’ een auto te huren. Zij nemen dan de garantie voor de verhuurder over, in plaats van dat de verhuurder een creditcard als garantie gebruikt.

Auto huren in Spanje met een pinpas

Nederland heeft met zijn ‘pinpas’ een redelijk uniek betaalmiddel in de wereld. Andere landen kennen deze pas niet. Daarom kan het lastig zijn om online een auto te huren in Spanje met een pinpas.

Het loont soms de moeite om telefonisch contact op te nemen met een lokaal verhuurbedrijf en aan te geven dat je alleen een ‘debitcard’ hebt om de reservering te betalen. Als je daarnaast ook aangeeft dat je je all-risk wilt verzekeren zonder eigen risico, dan willen ze soms wat soepeler met de regels om gaan.

In Spanje kun je een auto huren zonder creditcard
Auto huren in Spanje, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Auto huren in Spanje met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto in Spanje huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

  • Je hebt geen vast inkomen nodig;
  • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
  • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

  • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
  • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

Auto huren in Spanje met een prepaid creditcard

Zo ziet een (prepaid) creditcard er uit

Auto huren in Spanje met een pinpas

Zo ziet een pinpas er uit

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Dan heb je twee opties:

  • De boeking ter plekke annuleren en een nieuwe boeking doen met de andere bestuurder als hoofdbestuurder;
  • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Auto huren in Spanje zonder creditcard via Sunny Cars

Op diverse zonbestemmingen op het vaste land van Spanje en bij een aantal bestemmingen op de Balearen en de Canarische eilanden biedt Sunny Cars de mogelijkheid om zonder creditcard een auto te huren. Je regelt dit door tijdens het online boeken (minimaal 5 dagen voor de huurdatum) de optie ‘zonder waarborgsom’ aanvinken. Het kost ongeveer €30 per huurtermijn.

Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen als je gebruik maakt van de optie ‘zonder waarborgsom’ is vele malen kleiner, dan wanneer je een creditcard gebruikt om te huren. Tijdens ons onderzoek hadden wij de keuze uit 261 modellen met creditcard en 19 modellen zonder creditcard.

Sunny Cars neemt door de optie ‘zonder waarborgsom’ de garantie voor de verhuurder over, in plaats van dat de verhuurder een creditcard als garantie gebruikt.

Na het maken van de reservering ontvang je een registratielink. Door op deze link te klikken ga je ermee akkoord om de hele, of een gedeelte van de, waarborgsom terug te betalen aan Sunny Cars in het geval van schade waarvoor je niet verzekerd bent.

Toch met creditcard een auto huren in Spanje?

Besluit je na bovenstaande om toch met een creditcard een auto te huren in Spanje, let dan hierop:

  • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
  • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor jou oplevert.

Informatie per verhuurder vind je op ons huurauto platform. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren in Spanje.

Auto huren in Spanje met een pinpas

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
3 minuten
Datum
11 jul 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Auto huren in Spanje

Auto huren Spanje

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Tips Spanje huurauto

De beste tips om een auto te huren in Spanje

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Verzekeringen huurauto Spanje

Hoe verzeker je een huurauto in Spanje?

De beste tips voor autohuur

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog