Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Het is mogelijk om een auto te huren in Spanje zonder creditcard. Na onderzoek gedaan te hebben naar de beste mogelijkheden, concluderen wij dat we enkel de optie ‘zonder waarborgsom’ van Sunnycars kunnen aanraden. Hoe dit werkt leggen we later in dit artikel uit. Eerst willen we je graag wat meer over de mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot het huren van een auto in Spanje zonder creditcard uitleggen.

Een auto huren in Spanje kan met creditcard of pinpas.

Navigeer op deze pagina:

 1. Auto huren zonder borg in Spanje
 2. Auto huren in Spanje met een pinpas
 3. Auto huren in Spanje met een prepaid creditcard
 4. Auto huren met creditcard op naam van iemand anders
 5. Auto huren in Spanje zonder creditcard via Sunnycars
 6. Toch met creditcard een auto huren in Spanje?
 7. Meer weten? Check ook deze pagina's

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

Auto huren zonder borg in Spanje

Het is mogelijk om een auto te huren in Spanje zonder borg, maar niet bij veel verhuurders. Over het algemeen eisen verhuurbedrijven een creditcard als waarborg. Met een creditcard hebben ze namelijk zekerheid bij eventuele schade aan de huurauto en weten ze zeker dat het huurbedrag wordt voldaan. De bedrijven hopen dat huurders voorzichtiger omgaan met een huurauto als deze de kans lopen hun borg kwijt te raken.

Een enkel klein lokaal verhuurbedrijf in Spanje zal een contante waarborg accepteren als het niet om te hoge bedragen gaat. Over het algemeen geldt dat de autoverhuurbedrijven geen contant bedrag accepteren omdat het om grote bedragen gaat en de kans op overvallen dan vergroot wordt.

Sunny Cars biedt op een aantal zonbestemmingen in Spanje de mogelijkheid om ‘zonder waarborgsom’ een auto te huren. Zij nemen dan de garantie voor de verhuurder over, in plaats van dat de verhuurder een creditcard als garantie gebruikt.

Auto huren in Spanje met een pinpas

Nederland heeft met zijn ‘pinpas’ een redelijk uniek betaalmiddel in de wereld. Andere landen kennen deze pas niet. Daarom kan het lastig zijn om online een auto te huren in Spanje met een pinpas.

Het loont soms de moeite om telefonisch contact op te nemen met een lokaal verhuurbedrijf en aan te geven dat je alleen een ‘debitcard’ hebt om de reservering te betalen. Als je daarnaast ook aangeeft dat je je all-risk wilt verzekeren zonder eigen risico, dan willen ze soms wat soepeler met de regels om gaan.

In Spanje kun je een auto huren zonder een creditcard.

Auto huren in Spanje met een prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan een oplossing zijn als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen. Als je een auto in Spanje huurt met een prepaid creditcard zijn er voor jou een aantal voordelen ten opzichte van een normale creditcard:

 • Je hebt geen vast inkomen nodig;
 • Je stort zelf een bedrag op de card en kunt niet meer uitgeven dan dat bedrag. Je bouwt dus geen schulden op;
 • Voor een prepaid creditcard is geen BKR-toetsing nodig. Dit is wel nodig voor een normale creditcard, aangezien dat wordt gezien als een lening.

Voor een verhuurbedrijf kleven er wat nadelen aan de prepaid card:

 • Ze weten niet hoeveel geld erop staat, dus het is onzeker of de huurkosten wel voldaan worden;
 • In het geval van kosten door schade hebben ze ook geen zekerheid dat die voldaan kunnen worden.

Daarom accepteren verhuurbedrijven de prepaid creditcard niet altijd. Vind je een verhuurbedrijf dat de prepaid creditcard accepteert als betaling én voor de borg, neem dan voordat je tekent de voorwaarden goed door.

In Spanje kun je een auto huren met een prepaid creditcard.

Zo ziet een (prepaid) creditcard eruit.

In Spanje kun je een auto huren met een pinpas.

Zo ziet een pinpas eruit.

Auto huren met creditcard op naam van iemand anders

Als je bij het ophalen van de auto als hoofdbestuurder geen creditcard kunt overleggen op jouw naam, dan krijg je de auto niet mee. Is er sprake van een tweede bestuurder en heeft die wel een creditcard? Verander dan de naam van de hoofdbestuurder in de boeking en gebruik zijn/haar creditcard.

Auto huren in Spanje zonder creditcard via Sunny Cars

Op diverse zonbestemmingen op het vaste land van Spanje en bij een aantal bestemmingen op de Balearen en de Canarische eilanden biedt Sunny Cars de mogelijkheid om zonder creditcard een auto te huren. Je regelt dit door tijdens het online boeken (minimaal 5 dagen voor de huurdatum) de optie ‘zonder waarborgsom’ aanvinken. Het kost ongeveer €30 per huurtermijn.

Het aantal modellen waaruit je kunt kiezen als je gebruik maakt van de optie ‘zonder waarborgsom’ is vele malen kleiner, dan wanneer je een creditcard gebruikt om te huren. Tijdens ons onderzoek hadden wij de keuze uit 261 modellen met creditcard en 19 modellen zonder creditcard.

Sunny Cars neemt door de optie ‘zonder waarborgsom’ de garantie voor de verhuurder over, in plaats van dat de verhuurder een creditcard als garantie gebruikt. Als voorwaarde zul je bij het ophalen van de auto een aantal documenten aan de verhuurder moeten kunnen laten zien:

 • Je geldige paspoort of identiteitskaart en geldig rijbewijs;
 • De voucher van Sunny Cars, die je ontvangt nadat je geboekt hebt;
 • Een recente telefoonrekening;
 • Een retourticket dat dezelfde datum heeft als de inleverdatum van de auto.

Toch met creditcard een auto huren in Spanje?

Besluit je na bovenstaande om toch met een creditcard een auto te huren in Spanje, let dan hierop:

 • De waarborgsom (eigen risico) gaat af van de bestedingslimiet op je creditcard;
 • Bij sommige creditcards is een verzekering bij autohuur inbegrepen. Vraag bij jouw creditcardorganisatie na of dit bij jou het geval is en welk voordeel dit voor jou oplevert.
Een auto huren in Spanje met een pinpas is soms mogelijk.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Haal het meeste uit jouw roadtrips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve tips en kortingsacties.

Zoek je meer informatie over autohuur in Spanje? Lees verder:

Auto huren Spanje

Een auto huren in Spanje

Ben je van plan om een auto te huren in Spanje? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Tips Spanje huurauto

Tips bij het huren van een auto in Spanje

Smalle bergweggetjes, andere verkeersregels en grensoverschrijding. Dit zijn de belangrijkste tips voor het huren van een auto in Spanje.

Spanje autohuur leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in Spanje, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Spanje creditcard huurauto

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Wil je een auto huren, maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Verzekeringen huurauto Spanje

Alles over verzekeringen van een Spaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.