Home>Auto huren spanje>Ibiza

Een auto huren op Ibiza verzekeringen

Een auto huren op Ibiza

Leestijd:
10 minuten
Datum:
25 apr 2022

Een auto huren op Ibiza geeft je de kans om alle mooie strandjes en leukste restaurantjes te bezoeken op het hele eiland. In deze blog geven we je informatie over normale of luxeauto’s huren, huurlocaties, leeftijd en rijbewijs, verzekering, creditcard, en geven je handige tips om een auto te huren op Ibiza. Via onze overzichtelijke tool vind je eenvoudig de juiste huurauto.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Met een luxeauto Ibiza ontdekken

Ook op Ibiza kun je auto’s in veel verschillende modellen huren, waaronder exclusieve en sportieve uitvoeringen. Misschien is dit wel dé locatie voor jou om je te verplaatsen in een luxeauto. Is een Ferrari, Porsche of Maserati niet wat je zoekt maar wil je wel wat glamour? Check dan ons online platform voor verhuurders waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld een Audi A6, Range Rover, Mercedes C klasse, Jeep Wrangler/Renegade of een BMW X5.

Huurauto ophalen op het vliegveld of liever ergens anders?

Waar je het beste je auto kunt huren op Ibiza hangt af van je plannen. Wil je voor de hele duur van je vakantie een auto huren dan raden wij je aan om hem meteen vanaf het vliegveld mee te nemen. Kies je ervoor om je auto op te halen in bijvoorbeeld Playa d’en Bossa, San Antonio, Santa Eulalia of Playa Portinatx, dan ben je duurder uit. Bij een huurtermijn van twee weken is dat verschil gemiddeld €175.

Wil je liever een paar dagen een auto huren in plaats van je hele vakantie? Hoe langer je de auto huurt, hoe lager de huurprijs per dag wordt. Buiten de hoogseizoenperiodes is het prijsverschil tussen 3 dagen huren en 10 dagen huren zo klein, dat je voor een paar tientjes meer gedurende je hele vakantie een huurauto tot je beschikking hebt. In de hoogseizoenperiodes ligt het huurbedrag per dag op Ibiza zo hoog dat je de auto beter alleen kunt huren voor de dagen die je echt op pad wilt.

Auto huren op Ibiza airport

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Ibiza?

Wat voor een auto je kunt huren op Ibiza is afhankelijk van je leeftijd. Je leeftijd bepaalt ook de hoogte van de toeslag die je betaalt. Als je een geldig rijbewijs hebt dan kun je op Ibiza een auto huren vanaf je 18de. Tot je 25ste zijn daar wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

18 tot 21 jaar

Er zijn autoverhuurbedrijven die jou een auto verhuren. Verwacht niet dat je de meest fantastische auto kunt huren, slechts een aantal modellen mogen aan je verhuurd worden. Er wordt ook een extra toeslag in rekening gebracht.

21 tot 25 jaar

Vanaf 21 jaar zijn jouw keuzemogelijkheden een stuk gegroeid. Je kunt vrijwel alle modellen huren bij alle verhuurbedrijven. Wel zul je vaak te maken krijgen met een toeslag.

Vanaf 25 jaar

Je kunt overal in Spanje een auto huren vanaf de leeftijd van 25 jaar. Enkele verhuurders hanteren voor bepaalde modellen een leeftijdstoeslag vanaf de leeftijd van 70 of 75 jaar.

Wij hebben een apart artikel geschreven met alle informatie over vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Spanje.

Wat heb je nodig om een auto te huren op Ibiza?

Wil je een auto huren op Ibiza dan geldt voor alle leeftijden dat je de volgende documenten nodig hebt:

 • Een geldig rijbewijs sinds minimaal 1 en soms 2 jaar;
 • Samen met een geldig paspoort of identiteitskaart;
 • Een creditcard.

Woon je buiten de EU, dan heb je daarnaast ook een internationaal rijbewijs nodig.

Kun je op Ibiza een auto huren zonder creditcard

Zonder creditcard een auto huren op Ibiza

Er zijn enkele opties om zonder creditcard een auto te huren op Ibiza, maar er zijn weinig verhuurders te vinden die dit toelaten. De enige verhuurder die wij gevonden hebben waar je zonder creditcard kunt huren vraagt een toeslag en biedt keuze uit een beperkt aantal modellen. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan naar de diverse mogelijkheden:

Zonder borg

Zonder borg een auto huren op Ibiza is lastig, maar niet onmogelijk. Sunny Cars is een verhuurder die wél de optie biedt om te huren zonder waarborg, maar niet bij alle auto’s.

Tijdens de boeking kies je, indien beschikbaar, voor de optie ‘zonder waarborg’. Sunny Cars neemt dan de garantie voor de verhuurder over. Je betaalt daar een toeslag voor en hebt keuze uit een beperkt aantal modellen.

Met een pinpas

Nederland is een van de weinige landen ter wereld die een pinpas als betaalmiddel kennen. Dat maakt het lastig om er een auto mee te huren in Spanje. Het kan helpen om een telefoontje te plegen naar het verhuurbedrijf en aan te bieden om het eigen risico te verzekeren. De kans is echter klein dat verhuurders dit doen, het is voor hen namelijk een risico.

Een prepaid creditcard

Als je geen creditcard wilt of kunt aanschaffen, kan een prepaid creditcard voor jou een oplossing zijn. Er zijn verhuurbedrijven die deze card accepteren als betaling, maar niet als borg. Daar heb je dan toch een creditcard voor nodig. Dit staat in de voorwaarden van de betreffende verhuurder benoemd, meestal onder een kopje ‘betalingsmiddelen’.

Auto huren in Spanje, snel en eenvoudig geregeld.

Ik wil een auto huren

Een auto huren met een creditcard die op naam van iemand anders staat

Dit is niet mogelijk. De naam van de hoofdbestuurder moet dezelfde naam zijn als die van de hoofdbestuurder in het contract. Mocht je wel iemand anders zijn creditcard hebben ingevuld online, dan heb je eenmaal aan de balie van het verhuurbedrijf een probleem. Je zult de huurauto niet meekrijgen en hebt dan meestal twee opties:

 • Creditcard verwisselen voor jouw eigen creditcard;
 • De eigenaar van de creditcard wordt de hoofdbestuurder en jij de tweede bestuurder.

Bij beide opties kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Een auto huren zonder creditcard via Sunny Cars

Wanneer je minimaal 5 dagen voor aanvang van de huurtermijn online via Sunny Cars boekt kun je gebruik maken van de optie te huren zonder ‘waarborgsom’. Je betaalt daar een toeslag voor van ongeveer €30 per verhuurtermijn. Ook is de keuze uit modellen is minder dan wanneer je huurt met creditcard.

Wij hebben op onze website uitgebreider beschreven hoe het werkt om met of zonder creditcard een auto te huren in Spanje.

Goedkoop auto huren op Ibiza

Verzekering van een huurauto op Ibiza

Bij het huren van een auto is het kiezen van de verzekering voor veel mensen het meest lastige gedeelte. Het scheelt als je weet met welke verzekeringen je te maken kunt krijgen en waar je op moet letten. Wij beschrijven je hoe je zonder gedoe en onzekerheid de auto all-inclusive kunt verzekeren. En verder lichten wij een aantal losse verzekeringen toe.

All-inclusive verzekering

Zelf huren wij onze auto’s meestal zonder aansprakelijk te zijn voor schades en diefstal. All-inclusive dus. Vaak valt onze keuze dan op Sunny Cars, omdat zij standaard verhuren met een all-inclusive/allriskverzekering. In ons handige overzicht kun je zien welke andere aanbieders ook all-inclusive verzekeringen aanbieden.

Inmiddels bieden veel verhuurbedrijven deze verzekering. Het blijft belangrijk ook hierbij de algemene voorwaarden goed door te nemen, omdat de all-inclusive dekking niet bij ieder bedrijf hetzelfde is.

Geen all-inclusive verzekering? Wij benoemen hieronder de verzekeringen waar je dan mee te maken kunt krijgen.

CDW (Collision Damage Waiver)

Dit is een verzekering die het maximumbedrag verlaagt waarvoor je aansprakelijk bent bij schade door aanrijdingen en ongelukken. Bij Super CDW vervalt het eigen risico helemaal.

LDW (Loss Damage Waiver)

Bij deze verzekering wordt de schade als gevolg van aanrijdingen en ongelukken uitgebreid met schade door vandalisme en diefstal. Er blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

In Nederland kennen we deze verzekering als de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Net als de CDW is dit een verplichte verzekering.

ALI (Additional Liability Insurance)

Dit is een uitbreiding van de TPI die je kunt afsluiten als de TPI niet voldoende dekking biedt. Het eigen risico vervalt niet.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Deze verzekering dekt schade door diefstal. Bij Super TP vervalt het eigen risico (bijna) helemaal.

PAI (Personal Accident Insurance)

Bij letsel of overlijden keert deze verzekering uit aan inzittenden.

De hierboven omschreven verzekeringen zijn de meest voorkomende. Vaak is er sprake van uitsluitingen op verzekeringen waar verhuurbedrijven je dan aanbiedingen voor doen om je hier ook voor te verzekeren.

Wil je meer weten over de verzekeringen wanneer je een auto gaat huren in Spanje? Wij hebben hier een uitgebreider artikel over geschreven, zodat jij de juiste opties kunt kiezen voor jouw reis.

Auto huren Ibiza tips

Tips voor het zorgeloos huren van een auto op Ibiza

Een aantal handige tips voor waar je op moet letten als je een auto huurt op Ibiza is onmisbaar als je een prettige vakantie wilt hebben. Wij hebben in een apart artikel specifieke tips beschreven om rekening mee te houden wanneer je een auto huurt in Spanje.

Belangrijke algemene tips voor het huren van een auto heeft Reisauto.nl voor jou omschreven in dit artikel, samen met een handige checklist die je kunt downloaden.

Welke auto kies je?

 • Een kleinere auto met een sterke motor als je vanaf je vakantieadres de omgeving wat wilt verkennen en dorpjes wilt bezoeken;
 • Een cabriolet is een topervaring op Ibiza in het voorjaar;
 • Een auto met veel ruimte als je met je gezin of vrienden plús bagage op pad gaat;
 • Een luxeauto als je de glamour van Ibiza wilt ervaren.

Waar huur je een auto op Ibiza?

Het beste huur je een auto op Ibiza online en ruim voordat je vakantie begint. De meeste grote verhuurbedrijven verhuren ook auto’s op Ibiza. Ook zijn er lokale verhuurders online te vinden. Voor welke verhuurder je kiest hangt af van wat voor soort auto je wilt huren en welke verzekeringen je belangrijk vindt.

Voor jouw gemak hebben wij onderzoek gedaan naar diverse verhuurbedrijven op punten die voor de meeste mensen belangrijk zijn. Op ons online platform vind je de resultaten hiervan in een handig overzicht.

Alcoholpromillage en andere belangrijke verkeersregels op Ibiza

 • Het maximaal toegestane alcoholpromillage voor ervaren bestuurders is in Spanje en dus ook op Ibiza vastgesteld op 0,5 gram per liter. Voor bestuurders die hun rijbewijs korter dan 2 jaar hebben is de limiet 0,1 gram per liter;
 • Probeer een eventuele boete binnen 20 dagen te betalen, dat levert je een korting op van 50%;
 • Een algemene regel in Spanje schrijft voor dat je tijdens het autorijden altijd controle moet hebben over de auto;
 • Het dragen van een headset is verboden;
 • Bestuurders van rechts hebben voorrang op een kruising;
 • Parkeer op Ibiza, als het kan, in parkeergarages. Het is namelijk niet altijd duidelijk waar je mag parkeren;
 • Het is niet toegestaan om tegen de rijrichting in te parkeren;
 • Bij pech altijd een veiligheidshesje aantrekken en een gevarendriehoek gebruiken;
 • Kinderen tot 136 cm mogen niet op de voorstoelen zitten;
 • Milieuzones mag je meestal niet binnengaan met een huurauto;
 • Houdt 1,5 meter afstand bij het passeren van fietsers;
 • Kun je op een bergweg niet ver genoeg vooruitkijken door een bocht? Dan ben je verplicht te claxonneren.

Het huren van een auto op Ibiza en eilandhoppen

Hier kunnen we kort over zijn: bij de verhuurbedrijven die wij hebben onderzocht is het niet toegestaan om op een van de Balearen een auto te huren en daarmee andere eilanden of het vaste land te bezoeken.

Oneway – huurauto inleveren op andere locatie

Tijdens de boeking kun je aangeven of je de auto op een andere plek wilt inleveren dan ophalen. Er wordt dan een Oneway-tarief in rekening gebracht. Het tarief is afhankelijk van de afstand tussen de twee locaties.

Neem vooraf telefonisch contact op met de verhuurder voor de mogelijkheden en om een prijsopgave te krijgen.

Wat is de prijs van een huurauto op Ibiza?

Wat het kost om een auto te huren op Ibiza hangt af van jouw wensen, je budget en je leeftijd. Goedkoop huren is fijn maar vaak zijn er verborgen kosten waardoor je uiteindelijk toch een hogere prijs betaalt. Reisauto.nl heeft onderzoek gedaan om jou een inschatting te kunnen geven van de kosten.

Bij ons onderzoek vergelijken we huurauto’s die volledig verzekerd zijn en een eigen risico van €0 hebben. De huurtermijn was 10 dagen, de huurlocatie Ibiza airport. Onderstaande opsomming is slechts een inschatting. Tijdens hoogseizoenperiodes kunnen de huurprijzen meer dan verdubbelen. Ook een andere huurlocatie kan invloed op de prijs hebben.

De kosten, bij een huurtermijn van 10 dagen, van een huurauto op Ibiza bij de goedkoopste verhuurder met all-inclusive verzekering:

Tip

Let op! Onderstaande huurprijzen zijn gebaseerd op de periode vóór de verstoringen in de markt. Het is nog niet te zeggen of het prijsniveau zich gaat herstellen in de komende tijd. Momenteel zijn de prijzen flink hoger dan normaal. Houd daar rekening mee bij het zoeken naar een huurauto.

 • €16 per dag voor een kleine auto, zoals een Fiat 500;
 • €20 per dag voor een middelgrote auto, zoals een Seat Leon;
 • €39 per dag voor een grote auto, zoals een Opel Mokka;
 • €57 per dag voor een Jeep, zoals een Jeep Wrangler;
 • €75 per dag voor een cabrio, zoals een Audi A3 cabrio;
 • €1.200 per dag voor een supercar, zoals een McLaren 570S Spider.

Het is dus mogelijk om relatief goedkoop een auto te huren op Ibiza, maar je kunt het zo gek maken als je wilt. Kom je een aanbod tegen dat heel erg afwijkt van deze prijzen wees dan op je hoede.

Het huren van een cabrio op Ibiza

Het is geweldig om op Ibiza in een cabriolet rond te rijden. De kosten van het huren zijn wel wat hoger dan van een andere auto maar je zult een unieke ervaring hebben. Wij geven in ons handige overzicht van verhuurders aan waar je terecht kunt om een toffe cabrio te huren!

Cabrio of sportauto huren op Ibiza

Autoverhuurders en ervaringen

Je maakt graag de beste keus voor een huurauto op Ibiza. Reisauto.nl doet voortdurend onderzoek naar verhuurbedrijven en heeft daar onderstaand handig overzicht van gemaakt. Zo wordt het voor jou eenvoudiger om een goede huurauto te vinden. We selecteren bedrijven die op Ibiza verhuren op onder andere ervaringen en score, prijzen, mogelijkheden en voorwaarden.

Bij sommige verhuurbedrijven lezen we vaker over slechte ervaringen van klanten dan bij andere bedrijven. Laat je hier in eerste instantie niet door afschrikken. Mensen zijn al snel geneigd om slechte reviews te plaatsen, terwijl het probleem eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

Soms zijn er verhuurbedrijven waarbij er een bijzonder groot aantal negatieve recensies is. Wij adviseren om niet bij dergelijke bedrijven een auto te huren. Doe je dat wel, dan raden we aan om extra goed op te letten en alle tips in acht te nemen.

Ons artikel over de belangrijkste tips voor het zorgeloos huren van een auto inclusief checklist helpt je om de kans op een vervelende ervaring te minimaliseren.

Informatie per verhuurder vind je op onze verhuurders pagina. Zo kun jij in één oogopslag kiezen bij welk bedrijf je een auto wilt huren op Ibiza.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
10 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Auto huren in Spanje

Auto huren Spanje

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Tips Spanje huurauto

De beste tips om een auto te huren in Spanje

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Verzekeringen huurauto Spanje

Hoe verzeker je een huurauto in Spanje?

De beste tips voor autohuur

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog