Home>Auto huren spanje>Verzekeringen auto huren spanje

Een duidelijk overzicht van verzekeringen voor huurauto's in Spanje

Verzekering van een huurauto in Spanje

Leestijd:
2 minuten
Datum:
25 apr 2022

Als je een auto huurt, wil je graag goed verzekerd zijn. Voor veel mensen is het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van het huren. Het scheelt als je vooraf weet wat al die afkortingen en termen inhouden en waar je op moet letten. Het is mogelijk om zonder onzekerheid en gedoe je huurauto all-inclusive te verzekeren, wij vertellen je hoe. Verder geven we een duidelijk overzicht van de losse verzekeringsopties.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht

Verzekeringen voor huurauto’s in Spanje

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2.000. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Spanje verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TPI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super TP geldt geen of een heel laag eigen risico.

Auto huren in Spanje, snel en eenvoudig geregeld.

Ik zoek een huurauto

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten.

Met een goede huurauto verzekering heb je een zorgeloze vakantie

All-inclusive verzekering

Wij huren zelf onze auto’s meestal met een all-inclusive verzekering. Vaak via Sunny Cars, omdat je bij hen standaard huurt met een all-inclusive / all-risk verzekering. Via onze overzichtelijke tool kun je ook andere aanbieders van huurauto's met all-inclusive verzekeringen vinden.

De term all-inclusive wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal hetzelfde. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Hierboven staan de meest voorkomende verzekeringen en benamingen. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Tip

Voor bepaalde uitsluitingen kun je een aanvullende verzekering in Nederland afsluiten. Informeer bij je verzekering hiernaar.

Auto huren in Spanje?

Gebruik het online platform van Reisauto om autoverhuurders te vinden die het beste bij jouw reis passen.

start zoekopdracht
Leestijd
2 minuten
Datum
25 apr 2022

Beste huurauto prijs?

Vergelijk jouw opties

Complete vergelijking

Beste verzekering

Check het aanbod

Andere interessante artikelen voor jou

Auto huren in Spanje

Auto huren Spanje

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Tips Spanje huurauto

De beste tips om een auto te huren in Spanje

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

Verzekeringen huurauto Spanje

Hoe verzeker je een huurauto in Spanje?

De beste tips voor autohuur

De beste tips voor autohuur

Waar wil jij meer over weten?

Door het bericht te verzenden, ga je akkoord met onze privacyverklaring.

Omhoog