Verzekering van een huurauto in Spanje

Als je een auto huurt, wil je graag goed verzekerd zijn. Voor veel mensen is het kiezen van de juiste verzekering het meest lastige moment van het huren. Het scheelt als je vooraf weet wat al die afkortingen en termen inhouden en waar je op moet letten. Het is mogelijk om zonder onzekerheid en gedoe je huurauto all-inclusive te verzekeren, wij vertellen je hoe. Verder geven we een duidelijk overzicht van de losse verzekeringsopties.

Een duidelijk overzicht van verzekeringen voor huurauto's in Spanje.

Navigeer op deze pagina:

  1. All-inclusive verzekering
  2. Verzekeringen voor huurauto’s in Spanje
  3. Meer weten? Check ook deze pagina's

Een auto huren , snel en makkelijk geregeld.

All-inclusive verzekering

Wij huren zelf onze auto’s meestal met een all-inclusive verzekering. Vaak via Sunny Cars, omdat je bij hen standaard huurt met een all-inclusive / all-risk verzekering. In ons handige overzicht van verhuurders kun je ook andere aanbieders van huurauto's met all-inclusive verzekeringen vinden.

Bij Sunny Cars houdt dat in dat je niet aansprakelijk bent voor schade of diefstal. Eventuele schade aan ramen, banden, bodem en dak van de huurauto wordt door Sunny Cars aan je terugbetaald. Bij deze verzekering is een aanvullende WA-verzekering en een inzittendenverzekering inbegrepen. Sunny Cars betaalt ook de schades terug die bij andere verzekeraars uitgesloten zijn. Uiteraard moet je je dan wel gewoon aan de huurovereenkomst houden.

Ook als je via Sunny Cars huurt, wordt er nog steeds een bedrag aan borg gereserveerd op je creditcard bij het ophalen van de auto. Als er schade is, betaalt Sunny Cars de ingehouden borg aan je terug. Ook daarvoor moet je je houden aan de voorwaarden van Sunny Cars.

Met een goede huurauto verzekering heb je een zorgeloze vakantie.

Verzekeringen voor huurauto’s in Spanje

CDW (Collision Damage Waiver)

Deze schadeverzekering beperkt het maximumbedrag waarvoor je aansprakelijk bent bij schade aan de auto. De schade aan het voertuig mag worden veroorzaakt door aanrijdingen en ongelukken. Er blijft wel sprake van een eigen risico dat kan liggen tussen de €700 en €2.000. Bij Super CDW vervalt het eigen risico.

LDW (Loss Damage Waiver)

Dit is de CDW aangevuld met dekking van schade door diefstal en/of vandalisme. Ook hier blijft sprake van een eigen risico.

TPI (Third Party Insurance)

Deze ook in Spanje verplichte verzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Niet altijd is de dekking van deze verzekering hoog genoeg en in dat geval kun je je bijverzekeren (ALI). Voor deze verzekering geldt een eigen risico dat meestal rond de €1000 bedraagt.

ALI (Additional Liability Insurance)

Als de TPI niet voldoende dekking biedt dan kan deze extra verzekering afgesloten worden. Het eigen risico komt echter niet te vervallen.

TP (Theft Protection), ook wel THW (Theft waiver)

Een verzekering voor dekking van schade door diefstal. Er is wel sprake van een eigen risico. Bij Super TP geldt geen of een heel laag eigen risico.

PAI (Personal Accident Insurance)

Dit is een inzittenden verzekering die uitkeert bij letsel of overlijden. Tip: check de standaard WA-verzekering van de bestuurder. Vaak is de vergoeding daarvan beter dan van de PAI en hoef je die dus niet af te sluiten.

All-inclusive verzekering

Deze term wordt door veel verhuurbedrijven gebruikt maar biedt niet overal hetzelfde. Lees voordat je deze optie accepteert goed de voorwaarden door om te weten wat er uitgesloten wordt en wanneer er sprake is van eigen risico.

Hierboven staan de meest voorkomende verzekeringen en benamingen. Bij al deze verzekeringen kunnen er bepaalde schades worden uitgesloten en eigen risico’s van toepassing zijn. Verhuurbedrijven bieden je mogelijkheden om je ook daarvoor te verzekeren.

Lees altijd de huur- en polisvoorwaarden van af te sluiten verzekeringen door. Daarin kun je lezen welke uitsluitingen er zijn. Er zijn zelfs verzekeringen die de schade na een verkeersovertreding niet vergoeden. Alle schade die uitgesloten wordt moet je zelf betalen. Dat zou een domper op het vakantieplezier zijn.

Tip

Voor bepaalde uitsluitingen kun je een aanvullende verzekering in Nederland afsluiten. Informeer bij je verzekering hiernaar.

Veel Plezier

Geen Zorgen

Een huurauto voor op vakantie of je road trip? Via de tool op Reisauto.nl vind je de juiste auto voor jou!

Ik wil een auto huren

Logo reisauto kleur

Wat is Reisauto.nl?

Reisauto.nl bestaat uit een team van gepassioneerde reizigers. Wij vinden dat een vakantie of reis veel waardevoller wordt wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

We weten echter ook dat een huurauto voor veel gedoe kan zorgen. Over de hele wereld hebben we auto's gehuurd en delen deze ervaring graag met je. Met onze tips is het huren van een auto geen stress-moment meer, maar de start van een mooi avontuur op wielen!

Ebook handige checklist huurauto zonder problemen.

Download de gratis checklist

Met deze handige checklist word jij een huurauto expert! Door de stappen bij het ophalen en terugbrengen van de auto na te lopen, verklein je de kans op een nare ervaring met het verhuurbedrijf.

Download gratis

Haal het meeste uit jouw roadtrips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang exclusieve tips en kortingsacties.

Zoek je meer informatie over autohuur in Spanje? Lees verder:

Auto huren Spanje

Een auto huren in Spanje

Ben je van plan om een auto te huren in Spanje? In deze complete gids vind je alle informatie die je nodig hebt en een handig overzicht van verhuurders.

Tips Spanje huurauto

Tips bij het huren van een auto in Spanje

Smalle bergweggetjes, andere verkeersregels en grensoverschrijding. Dit zijn de belangrijkste tips voor het huren van een auto in Spanje.

Spanje autohuur leeftijd

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Spanje?

We maken duidelijk welke mogelijkheden jij hebt om een auto te huren in Spanje, afhankelijk van je leeftijd. Van modellen en toeslagen tot rijbewijs vereisten.

Spanje creditcard huurauto

Zonder creditcard een auto huren in Spanje

Wil je een auto huren, maar heb je geen creditcard? Geen nood, er zijn andere mogelijkheden!

Verzekeringen huurauto Spanje

Alles over verzekeringen van een Spaanse huurauto

Het verzekeren van je huurauto is soms lastig, dankzij de onduidelijke voorwaarden. In dit artikel wordt duidelijk gemaakt hoe jij je auto moet verzekeren.

Tips autohuur

De beste tips voor autohuur

Onbetrouwbare verhuurders, oplichtpraktijken, hoge kosten en meer... Met onze top-tips loop je het minste risico bij autohuur, zodat je een fijne reis kunt hebben.